Θερινό Σχολείο YESS στην Ιταλία

|| - OnCamera.gr

Το Θερινό Σχολείο του έργου «Young Entrepreneurs Startup School – YESS» που υλοποιείται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Interreg V- A Greece-Italy Programme 2014-2020, πραγματοποιήθηκε στο Μπάρι της Ιταλίας, στις 15-26/07/2019 στις εγκαταστάσεις του Polytechnic University of Bari.

Μετά την επιτυχημένη εκδήλωση «Κινητοποίηση του Start-up Οικοσυστήματος της Ηπείρου» (Ιωάννινα, 3 Απριλίου 2019) και το YESS Startup Bootcamp (Ιωάννινα, 11 – 19 Μαΐου 2019), το έργο, κατάφερε να μεταφέρει γνώσεις και βέλτιστες πρακτικές στους νέους για να παρέχει τις χρήσιμες συμβουλές και να πυροδοτήσει προκλήσεις για την ανάπτυξη επιχειρηματικών ιδεών.

Κατά το Θερινό Σχολείο YΕSS, επαγγελματίες, επιχειρηματίες και ακαδημαϊκοί συγκεντρώθηκαν στο Μπάρι και ενημέρωσαν τους  20 συμμετέχοντες-νέους (18-22 ετών) σχετικά με ιδέες καινοτομίας στους τομείς της Μπλε Ανάπτυξης (Blue Growth), του Σχεδιασμού (Design), της Ηλεκτρονικής Υγείας (e-Health), του Τουρισμού, της Κοινωνικής Καινοτομίας και των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ). Παράλληλα, ενεργοποιήθηκαν οι στάσεις, η συνείδηση, η κριτική τους σκέψη, η δημιουργικότητα, η καινοτομία, η διασυνοριακή συνεργασία και η βελτίωση των γνώσεων και των δεξιοτήτων τους.

Το πρόγραμμα εστίασε στα ακόλουθα θέματα:

  • Ψηφιακός μετασχηματισμός: εργαλεία και στρατηγική
  • Big Data, Open Data & Analytics
  • Καινοτομία: Διαχείριση & Στρατηγική
  • Social Media και Digital Marketing

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο από την εκδήλωση.

Για να λαμβάνετε ενημέρωση για τα επόμενα βήματα του έργου και να συμμετάσχετε στην πρωτοβουλία YESS, ακολουθήστε τη σελίδα του έργου στο Facebook, ή επικοινωνήστε με το info@yessincubation.eu. Eνδιαφερόμενα μέρη που σχεδιάζουν Θερινά μαθήματα συναφούς αντικειμένου παρακαλούνται να στείλουν τις σχετικές πρωτοβουλίες στο communication@erfc.gr.