Τα μεγάλα έργα των βιολογικών καθαρισμών και αποχέτευσης του Δήμου Ωρωπού συζητήθηκαν σε συνάντηση της Δημοτικής Αρχής με στελέχη της ΕΥΔΑΠ

|| - OnCamera.gr
 
Τα μεγάλα έργα των βιολογικών καθαρισμών και αποχέτευσης του Δήμου Ωρωπού συζητήθηκαν σε συνάντηση της Δημοτικής Αρχής με στελέχη της ΕΥΔΑΠ
Η πρόοδος των μελετών για τα μεγάλα έργα των βιολογικών καθαρισμών που έχουν δρομολογηθεί στο Δήμο Ωρωπού βρέθηκαν στο επίκεντρο πολύωρης σύσκεψης που έγινε στο Δημαρχείο Ωρωπού μεταξύ του δημάρχου Ωρωπού Γιώργου Γιασημάκη, των αρμοδίων αντιδημάρχων Βαγγέλη Ηλιάσκου, Πέτρου Δέδε και ομάδας τεχνοκρατών από την ΕΥΔΑΠ με επικεφαλής τη Γενική Διευθύντρια Μεγάλων Έργων Γεωργία Στεφανάκου και του Διευθυντή Μελετών και Υποστήριξης Συμβάσεων της Βαγγέλη Κούγια.
 
Συζητήθηκε η πρόοδος των μελετών των μεγάλων έργων που θα αλλάξουν την ποιότητα ζωής των πολιτών αλλά και των υποδομών στο Δήμο Ωρωπού ενώ ακολούθησε και αυτοψία στις περιοχές που σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα θα γίνουν τα έργα.
 
To πρώτο αφορά στο δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων σε Αφίδνες, Καπανδρίτι, Πολυδένδρι με μεταφορά των λυμάτων τους στον παρακηφίσιο αγωγό της ΕΥΔΑΠ που οδηγεί στην Ψυττάλεια. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί μέχρι το τέλος του 2021 και θα δημοπρατηθεί στις αρχές του 2022.
 
Το δεύτερο αφορά στο δίκτυο αποχέτευσης και μονάδας καθαρισμού Καλάμου και Αγίων Αποστόλων. Υπήρξε ταύτιση απόψεων μεταξύ των αξιωματούχων της ΕΥΔΑΠ και του αντιδημάρχου Πέτρου Δέδε πως ο στόχος του έργου είναι η συνολική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών σε συνάρτηση με ένα βιώσιμο έργο το οποίο παράλληλα θα αναβαθμίσει το φυσικό κάλλος της περιοχής.
 
Το τρίτο στο δίκτυο αποχέτευσης δικτύων και μονάδας επεξεργασίας λυμάτων Αυλώνος, Χαλκουτσίου, Σκάλας Ωρωπού, Νέων Παλατίων και Μαρκοπούλου.
 
Εκ μέρους του δημάρχου και των αντιδημάρχων τέθηκε αίτημα προς την ΕΥΔΑΠ να ενταχθούν στη μελέτη και κατασκευή του έργου και οι οικισμοί που δεν είναι επιλέξιμοι (Γ΄προτεραιότητας) και συγκεκριμένα ο Ωρωπός, το Συκάμινο, Άγιος Κωνσταντίνος – Βαρικό από τους οποίους διέρχεται ο κεντρικός συλλεκτήριος αγωγός, καθώς και για τους οικισμούς Νέας Πολιτείας, Μηλεσίου και Μαλακάσας.
 
Η οριστική μελέτη και η περιβαλλοντολογικές εγκρίσεις του έργου θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2022 με στόχο το έργο να χρηματοδοτηθεί και να δημοπρατηθεί μέσα στο 2023. Το θετικό είναι πως υπάρχουν διαθέσιμες πιστώσεις για τη χρηματοδότηση των μεγάλων έργων του Δήμου Ωρωπού ο οποίος σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ συμφώνησαν στην επίσπευση των διαδικασιών ώστε όλες οι προβλεπόμενες μελέτες να ωριμάσουν το συντομότερο δυνατόν.
 
https://www.facebook.com/oropos.gov.gr