Μητρώο Αθλητικών Σωματείων: Στα1.307 τα σωματεία που έχουν προεγγραφεί

|| - OnCamera.gr
|| - OnCamera.gr

Στα 1.307 τα σωματεία που έχουν προεγγραφεί στην πλατφόρμα για τη δημιουργία του Μητρώου Αθλητικών Σωματείων.

Ικανοποίηση επικρατεί στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, από την ανταπόκριση των ερασιτεχνικών σωματείων στο κάλεσμα προεγγραφής τους στην ειδική πλατφόρμα της ΓΓΑ, για τη δημιουργία του Μητρώου Αθλητικών Σωματείων.

Κατά την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, 1.307 σωματεία από όλη τη χώρα, που διαθέτουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, ξεκίνησαν τη διαδικασία υποβολής αίτησης για την ένταξή τους στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, το οποίο αποτελεί προπαρασκευαστικό στάδιο για τη δημιουργία του Μητρώου Αθλητικών Φορέων, ένα εγχείρημα που πραγματοποιείται σε συνεργασία του Υφυπουργείου Αθλητισμού με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Τα ερασιτεχνικά σωματεία πρέπει να έχουν εισέλθει στην πλατφόρμα ως τις 5/6, ενώ η καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης ορίζεται η 30η Ιουνίου, καθώς η έκδοση κάποιων απαιτούμενων δικαιολογητικών κρίθηκε αρκετά χρονοβόρα.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας για την αναγκαιότητα προεγγραφής των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων στο Μητρώο, το Υφυπουργείο Αθλητισμού προχώρησε στη δημιουργία βιντεομηνύματος, με τη συμμετοχή του «ασημένιου» Ολυμπιονίκη της κολύμβησης, Σπύρου Γιαννιώτη.

Η σχετική ανακοίνωση του Υφυπουργείου αναφέρει τα εξής:

«Με εξαιρετική ανταπόκριση και αποδοχή εξελίσσεται, στις πρώτες επτά ημέρες λειτουργίας της ειδικής πλατφόρμας στην ιστοσελίδα της ΓΓΑ (www.gga.gov.gr/mitroo), η προεγγραφή των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων όλης της χώρας, για τη δημιουργία του “Μητρώου Αθλητικών Σωματείων”.

Από την Τρίτη 18 Μαΐου έως και χτες, Δευτέρα 24 Μαΐου, 1.307 σωματεία, που διαθέτουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, από όλες τις διοικητικές περιφέρειες της χώρας, εισήλθαν στην πλατφόρμα προεγγραφής αθλητικών ερασιτεχνικών σωματείων και ξεκίνησαν τις διαδικασίες υποβολής της αίτησης ένταξής τους στο “Μητρώο Αθλητικών Σωματείων”.

Η δημιουργία του “Μητρώου Αθλητικών Σωματείων”, ως προπαρασκευαστικό στάδιο του καινοτόμου εγχειρήματος της δημιουργίας “Μητρώου Αθλητικών Φορέων”, απόρροια της συνεργασίας του Υφυπουργείου Αθλητισμού με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, θα καταγράψει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το ακριβές σύνολο των αθλητικών ερασιτεχνικών σωματείων.

Μια διαδικασία διαφανής, δυναμική, συνεχώς ανανεούμενη, χωρίς ημερομηνία λήξης. Ένα “Μητρώο Αθλητικών Φορέων” όπου γονείς, αθλητές, παράγοντες και γενικώς οι πολίτες της χώρας θα μπορούν ανά πάσα στιγμή να γνωρίζουν τα νομίμως λειτουργούντα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία της χώρας μας.

Υπενθυμίζεται, παράλληλα, ότι η προεγγραφή των ερασιτεχνικών σωματείων συνδέεται και με τα σχεδιαζόμενα μέτρα στήριξής τους, από την πανδημία του κορωνοϊού, στην επανεκκίνηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Μέτρα στήριξης, τα οποία θα ενεργοποιηθούν αφού προηγουμένως ελεγχθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού τα κατατεθέντα δικαιολογητικά.

Τα σωματεία οφείλουν ως την 5η Ιουνίου 2020 να έχουν εισέλθει στην πλατφόρμα προεγγραφής και να έχουν προβεί στη δημιουργία του σχετικού τους λογαριασμού, εισάγοντας τα βασικά στοιχεία (επωνυμία σωματείου, πρόεδρο και μέλη ΔΣ). Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης προεγγραφής τους ορίζεται η 30η Ιουνίου 2020, δεδομένου πως είναι χρονοβόρα η έκδοση ορισμένων δικαιολογητικών από τα Πρωτοδικεία και τις Περιφέρειες, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό.

Για την αναγκαιότητα προεγγραφής των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων όλης της χώρας και συνακόλουθα τη δημιουργία του “Μητρώου Αθλητικών Σωματείων”, που συνιστά εκσυγχρονισμό των διαδικασιών, διασφάλιση της νομιμότητας και τακτοποίηση του άναρχου τοπίου στον ελληνικό αθλητισμό, το Υφυπουργείο Αθλητισμού προχώρησε στη δημιουργία βιντεομηνύματος, με την ευγενική συμμετοχή του ασημένιου Ολυμπιονίκη μας, Σπύρου Γιαννιώτη

Επιπλέον, στον ιστότοπο της ΓΓΑ (www.gga.gov.gr/mitroo) δημιουργήθηκε και ειδική ενότητα “Συχνές ερωτήσεις – απαντήσεις” (ΕΔΩ) για την περαιτέρω διευκόλυνση των σωματείων στις διαδικασίες προεγγραφής τους».

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ