Ο καλύτερος Άρης και ο…. ασυναγώνιστος Διαμαντόπουλος

|| - OnCamera.gr

Να μιλήσουμε πρώτα αγωνιστικά. Καλό θα ήταν να μιλήσουμε μόνο έτσι αλλά ο Άρης το είχε δει το όνειρο και φώναζε να του ορίσουν ξένο διαιτητή. Δεν τον όρισαν και τώρα φωνάζει δικαιολογημένα. Ό,τι και να πει όμως έχει συντελεστεί η απομάκρυνση από το ταμείο και ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Άντε να βγει μεσοβδόμαδα ο Κλάτενμπεργκ και να μας πει ότι το πέναλτι δεν ήταν. Αγωνιστικά λοιπόν ο Άρης ήταν καλύτερος από την ΑΕΚ. Η Ένωση έπαιξε περίπου είκοσι λεπτά μπάλα και ο Άρης περίπου εβδομήντα.

Η στατιστική απεικόνιση του ματς μαρτυρά την υπεροχή της ομάδας του Άκη Μάντζιου επί της Ένωσης, αλλά αυτό σε τελική ανάλυση μικρή σημασία έχει. Αντιληπτές οι φωνές για την διαιτησία και τα παρατράγουδα στα αποδυτήρια, αλλά ο Άρης έχανε ευκαιρίες τη μια μετά την άλλη χωρίς να μπορεί να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Θυμάστε ίσως, πόσο καιρό σας γράφω ότι πρόκειται για την ομάδα με την καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας. Μεγάλο προσόν για μια ομάδα, αλλά από μόνο του δεν μπορεί να δώσει νίκες. Χρειάζεται και να μπαίνει η μπάλα στο πλεχτό. Ο Άρης υστερεί σε αυτόν τον τομέα.

Η αλήθεια είναι ότι στο συγκεκριμένο παιχνίδι έπεσε και πάνω στον Στάνκοβιτς. Ο πορτιέρο της ΑΕΚ τα έβγαλε όλα και ήταν μαζί με τον Μάνταλο ο καλύτερος της ομάδας του. Πάνω του στηρίχτηκε η άμυνα της Ένωσης που ταλαιπωρήθηκε πολύ από το πέρα-δώθε της μπάλας. Ο Άρης κοίταξε στα μάτια την ΑΕΚ με το πλούσιο ταλέντο μεσοεπιθετικά και θα μπορούσε να της κάνει και φέτος τη ζημιά στο ΟΑΚΑ. Δεν το κατάφερε γιατί ο Διαμαντόπουλος… εκτίμησε τις φάσεις διαφορετικά και γιατί οι παίκτες του αστοχούσαν στην τελική προσπάθεια ή τους νικούσε στα σουτ εκτός περιοχής ο Στάνκοβιτς.

Η μαζική άμυνα χωρίς τη δυνατότητα να κρατηθεί η μπάλα έστω και ελάχιστα δεν περιποιεί τιμή σε μια ομάδα που παίζει στην έδρα της και πάει για πρωτάθλημα. Ο Άρης που δεν βρίσκει πέτρα να σταθεί φέτος έδειξε και πάλι πως αν είχε τους έξι βαθμούς θα κουβέντιαζε διαφορετικά για το μέλλον του στην διοργάνωση. Κανείς δεν είναι σε θέση να ξέρει πώς θα εξελιχτούν τα πράγματα.

Είναι όμως κρίμα μια ομάδα με ποιότητα, με επενδύσεις να νιώθει ότι συνεχώς θα πρέπει να κάνει κάτι πολύ παραπάνω από όσα χρειάζονται για να φτάσει στη νίκη. Κανένας δεν θα ήθελε να είναι στη θέση του Ακη Μάντζιου και των παικτών του…

in.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ