Βουλγαρία – Ενημέρωσε για «πορτοκαλί συναγερμό» την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου

Για «πορτοκαλί συναγερμό» χθες Κυριακή και σήμερα Δευτέρα στη νότια Βουλγαρία κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων που αναμένονται, ενημερώθηκε μέσω της ελληνικής πρεσβείας στη Σόφια, η Περιφερειακή Ενότητα Εβρου.

Ιδιαίτερη προσοχή

Οι Βούλγαροι, στο πλαίσιο της συνεργασίας με την Ελλάδα για τα καιρικά φαινόμενα που αφορούν στις περιοχές των κοινών συνόρων, ενημέρωσαν την ελληνική πρεσβεία στη Σόφια και αυτή με τη σειρά της κοινοποίησε στην Π.Ε. Εβρου ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της γειτονικής χώρας επιτηρούν με ιδιαίτερη προσοχή την κατάσταση στους ποταμούς Ισκουρ, Τούντζα, Εβρο και Αρδα.

Το θετικό είναι ότι η κακοκαιρία Μπάλλος που έπληξε την Ελλάδα και προκάλεσε τεράστιες καταστροφές σε άλλες περιοχές, δεν έφερε έντονα και επικίνδυνα φαινόμενα στον νομό Εβρου, με αποτέλεσμα οι τρεις ποταμοί Αρδας, Ερυθροπόταμος και Εβρος να μην έχουν μεγάλες ποσότητες νερού.

Με βάση την ειδοποίηση πάντως, η Πολιτική Προστασία του νομού Εβρου και οι άλλες αρμόδιες υπηρεσίες τέθηκαν σε επιφυλακή με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Πέτροβιτς προκειμένου να υπάρξουν παρεμβάσεις αν παραστεί ανάγκη.

Τρομάζει ο Ερυθροπόταμος

Προβληματισμός υπάρχει ιδιαίτερα για τον Ερυθροπόταμο αφού τα αναχώματα από τις καταστροφικές πλημμύρες τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2021 δεν έχουν ακόμα αποκατασταθεί και φυσικά αν έρθουν μεγάλοι όγκοι νερών από τη Βουλγαρία θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα.

Πηγή: evros-news.gr