Ξανά μαζί με τα παιδιά μας στις 11 Οκτώβρη

|| - OnCamera.gr

Η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής καλεί σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 11 Οκτωβρίου και ώρα 12 μ. στα Προπύλαια.

Δείτε την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής: «Έχουν περάσει μόλις 3 εβδομάδες από το άνοιγμα των σχολείων και ήδη τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στις ηλικίες 4-18 ετών έχουν ξεπεράσει το 30% των συνολικών κρουσμάτων, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές μας εκτιμήσεις για σχολεία κέντρα υπερμετάδοσης του ιού, με τμήματα 25-27 παιδιών, με ελλιπή καθημερινό καθαρισμό και απολύμανση.

 
 

Την ίδια ώρα, αντί για προσλήψεις εκπαιδευτικών και ενισχυτική διδασκαλία, προκειμένου να καλυφθούν τα μαθησιακά κενά από το 2χρονο λοκντάουν, δημιουργούνται ακόμα μεγαλύτερα κενά. Οι αναπληρωτές που προσλήφθηκαν δεν επαρκούν για να καλύψουν το ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ακόμα και βασικά μαθήματα που δεν διδάσκονται, ενώ η Τράπεζα Θεμάτων καραδοκεί στο τέλος της χρονιάς σαν δαμόκλειος σπάθη εμπέδωσης της ανισοτιμίας στην μόρφωση. Στα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία το Ολοήμερο δεν έχει λειτουργήσει ακόμα, ενώ υπάρχουν ακόμα και τάξεις χωρίς Δάσκαλο. Τα παιδιά που χρειάζονται παράλληλη στήριξη μπορούν να είναι μέχρι 2 σε κάθε σχολείο, με αποτέλεσμα όχι μόνο να μένουν τα περισσότερα χωρίς δάσκαλο μέσα στην τάξη, αλλά να υπολειτουργεί και το τμήμα ολόκληρο.

Και όλα τα παραπάνω, σε ένα “καινούργιο” σχολείο, με μια σειρά αντιδραστικών νομοθετημάτων που ψηφίστηκαν από την κυβέρνηση, διαμορφώνοντας ακόμα πιο δύσκολη την πρόσβαση στην Ανώτατη Εκπαίδευση μέσω της ΕΒΕ, ψάχνοντας για χορηγούς και δωρεές, προκειμένου να καλυφθούν λειτουργικά έξοδα, εισάγοντας ΜΚΟ και επιχειρηματικούς ομίλους στην εκπαιδευτική διαδικασία, ενώ με τη λεγόμενη “αξιολόγηση” προσπαθούν να εφαρμόσουν ασφυκτικό έλεγχο εφαρμογής των παραπάνω στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Ως Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής λέμε: ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ! Δεν ανεχόμαστε άλλο πια την κοροϊδία της έλλειψης χρημάτων, όταν αυτά ξοδεύονται αφειδώς για τη στήριξη επιχειρηματικών ομίλων. Απαιτούμε εδώ και τώρα να παρθούν μέτρα περιορισμού της διάδοσης του ιού μέσα στα σχολεία μας, να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό, να καταργηθούν η ΕΒΕ και η Τράπεζα Θεμάτων.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ

ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ,

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΟΚΤΩΒΡΗ, ΣΤΙΣ 12:00 μ.

ΣΤΑ  ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ».

 

zougla.gr