Ηλεκτρονική έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. για τους αντιεμβολιαστές

|| - OnCamera.gr

Τουλάχιστον επτά – οκτώ ιστοσελίδες που παρακινούν δεκάδες χιλιάδες αντιεμβολιαστές σε ανυπακοή στους υγειονομικούς κανόνες και προτείνουν νομική αρωγή, πολλές φορές έναντι αμοιβής, σε δικαστικές ενέργειες εναντίον κρατικών υπαλλήλων ή του Δημοσίου, βρίσκονται στο «στόχαστρο» της ΕΛ.ΑΣ., ύστερα από εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου.

Στη σχετική έρευνα που πραγματοποιεί η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν καταγραφεί ιστότοποι και προφίλ στα κοινωνικά δίκτυα που δίνουν οδηγίες για να αποφεύγονται «νομότυπα» οι εμβολιασμοί ή να εισπράττονται μεγάλα ποσά από μαζικές αγωγές. Είναι ενδεικτικό ότι πέντε από αυτές που έχουν κατατεθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στρέφονται κατά αστυνομικών της Αμεσης Δράσης, αξιώνοντας την καταβολή πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Επιπλέον, σε ορισμένες από τις ιστοσελίδες υπάρχουν μέχρι και «μαύρες λίστες επιχειρήσεων» που εφαρμόζουν τα υγειονομικά μέτρα, με τους διαχειριστές τους να προχωρούν μέχρι και σε απειλές κατά των… εχθρικών επιχειρήσεων.

«ΤΑ ΝΕΑ» παρουσιάζουν αναρτήσεις στο Διαδίκτυο αλλά και σε ομάδες σε διαδικτυακές πλατφόρμες επικοινωνίας (Viber, Whatsapp κ.ο.κ.) που προχωρούν σε τέτοιου είδους συμβουλές ή κερδοσκοπούν στην πλάτη όσων δεν θέλουν να εμβολιαστούν.  - OnCamera.gr

Οπαδοί του Αρτέμη Σώρρα

Η ΕΛ.ΑΣ., λοιπόν, ερευνά πρωτίστως το φόρουμ «Ελληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς» που αριθμεί περίπου 8.000 μέλη και σχετικά πρόσφατη έρευνα – σε συνεργασία με την ΕΥΠ – έφερε στην επιφάνεια κοινά μέλη και άλλους συσχετισμούς με το κόμμα Ελλήνων Συνέλευσις του Αρτέμη Σώρρα. Ο τελευταίος καταδικάστηκε σε πολυετή φυλάκιση αφού, όπως αναφέρθηκε σε εισαγγελική πρόταση, «το κόμμα του δρούσε ως εγκληματική οργάνωση πείθοντας τους πολίτες να μην καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές και οφειλές στο Δημόσιο, σε τράπεζες και σε ασφαλιστικά ταμεία (σ.σ.: με επίκληση την είσπραξη του περιώνυμου «κατοχικού δανείου»), με αποτέλεσμα να υποστούν ανυπολόγιστη βλάβη».

Στον κολοφώνα της… δόξας του, τα μέλη του κόμματος Ελλήνων Συνέλευσις ξεπέρασαν τις 12.000, με ορισμένα να ορκίζονταν πίστη στο δωδεκάθεο σε τελετές στην Αρχαία Ολυμπία, ενώ με σχετικά πρόσφατα έγγραφά τους ανακαλούσαν την εμπιστοσύνη τους και «έπαυαν» τον έλληνα Πρωθυπουργό, σύσσωμο το Υπουργικό Συμβούλιο και όλα τα μέλη του κοινοβουλίου!

Δεν σταμάτησαν, όμως, εδώ: «επιδίδουν» πρόστιμα 10 εκατ. ευρώ για χρήση μάσκας και υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, ενώ έχουν συγκροτήσει μέχρι και «Εθνική Αστυνομία» για την εφαρμογή του «νόμου». Ολα τα παραπάνω, βέβαια, έχουν ως στόχο την άρνηση της υγειονομικής νομοθεσίας και την προώθηση αντιεπιστημονικών – συνωμοσιολογικών απόψεων.

Ως «Ελληνας Αυτόχθονας Ιθαγενής» αυτοπροσδιορίστηκε, εξάλλου, τόσο ο πατέρας – αρνητής της μάσκας και των self tests, ο οποίος «επέδωσε» πρόστιμο, ύψους 2,7 εκατ. ευρώ, στη διευθύντρια σχολείου στη Θέρμη, όσο και ανεμβολίαστη φυσικοθεραπεύτρια από την Κρήτη που είχε ταμπουρωθεί στο ΚΑΠΗ του Αρκαλοχωρίου, αντιδρώντας στην αναστολή εργασίας της.

Σε αναρτήσεις τής εν λόγω ομάδας, άλλωστε, γίνονται αναφορές στην «υποδούλωση 200 χρόνων», ενώ διευκρινίζεται ότι «οι νόμοι και τα διατάγματα δεν αφορούν μόνο τους υπηκόους τους». Οσον αφορά την καταδικαστική απόφαση για τον προαναφερόμενο πατέρα – αρνητή, σημειώνουν ότι «θυσίασαν (σ.σ.: η πολιτεία) τρεις δικαστές γιατί γνωρίζουν ότι είμαστε πλέον χιλιάδες και θα τους τρέξουμε σε όλες τις δικαστικές αίθουσες του πλανήτη μας».  - OnCamera.gr

 

Σε άλλα φόρουμ που έχουν βρεθεί στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ. ορίζεται λεπτομερώς προγραμματισμός ενεργειών για την αποφυγή των εμβολιασμών. Οπως αναφέρεται, «κατατίθεται από πλείστους μηνυτήρια αναφορά κατά των υπαιτίων των εμβολιασμών και των εκβιασμών για την επιβολή τους, για την άσκηση πίεσης κατά του καθεστώτος των εκβιαστών (…) Υποβάλλεται αναφορά στον Πρωθυπουργό με αίτημα την ανάκληση του αντισυνταγματικού και εκβιαστικού νόμου».

Εξάλλου, προγενέστερη δικαστική έρευνα έχει εστιαστεί σε αναρτήσεις δικηγόρων που ζητούν αμοιβή για τις υπηρεσίες τους, ενώ υπάρχει αναφορά σε μήνυση 4.311 σελίδων που «αποδεικνύει την εφαρμογή από την εγκληματική οργάνωση πρωτοκόλλου θανάτου στα δημόσια νοσοκομεία αναφοράς, που ως σκοπό είχε, και εξακολουθεί να έχει, την εξόντωση ασθενών, προκειμένου να ενισχύσει την παράλληλη εφαρμογή του πρωτοκόλλου της απάτης εις βάρος του συνόλου των πολιτών».

Την ίδια στιγμή, σε διαδικτυακές εφαρμογές επικοινωνίας υπάρχουν φόρουμ, όπως το «Αρνηση Τεστ και Μηνύσεις» που αριθμεί 2.011 μέλη, το «Ομάδα Γονέων με Στόχο την Προστασία των Παιδιών τους» με 7.722 μέλη, το «Είμαι Κατά του Εμβολίου Covid-19» με 13.670 μέλη, το «Ομάδα Ιερέων» με 1.489 μέλη (όπου παρέχεται και νομική υποστήριξη για αρνητές από τον εκκλησιαστικό χώρο) ή το αντίστοιχο «Αγιος Ιωάννης ο Βατάτζης» (ο επονομαζόμενος ελεήμων βυζαντινός αυτοκράτορας) με 2.865 μέλη.

Τέλος, ενδεικτική του τρόπου δράσης των συνωμοσιολόγων θεωρείται και η ανάρτηση – οδηγός αποφυγής εμβολιασμού από πολίτη που δήλωσε στον γιατρό εμβολιαστικού κέντρου ότι «πάσχει από αναφυλαξία ύστερα από τσίμπημα σφήκας» προκειμένου να υπάρξει κωλυσιεργία.

Προκαταρκτική εξέταση

Με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, ξεκίνησε ήδη η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ανδρέα Στεφανάτο, με αντικείμενο μια σειρά από αξιόποινες πράξεις, όπως απάτη και απόπειρα απάτης, διέγερση σε ανυπακοή και πρόκληση σε τέλεση αδικημάτων. Υπενθυμίζεται ότι με πρόσφατη εγκύκλιό του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας θέτει φραγμό σε συμπεριφορές και ενέργειες αντιεμβολιαστών οι οποίες εκφεύγουν της νομιμότητας, στρεφόμενες εις βάρος της δημόσιας υγείας και του κοινωνικού συνόλου.

in.gr