Επεισόδια στην Τήνο για τις ανεμογεννήτριες με 8 προσαγωγές (Βίντεο)

|| - OnCamera.gr
|| - OnCamera.gr

Πάνω από 200 άτομα έξω από το αστυνομικο τμημα

Με καζάνι που βράζει μοιάζει από το πρωί η Τήνος όπου σημειώνονται επεισόδια ανάμεσα στους κατοίκους του νησιού και την αστυνομία.

Αφορμή οι ανεμογεννήτριες τα έργα για τις οποίες ξεκίνησαν σήμερα το πρωί. Από τις 19.30, η ένταση έχει μεταφερθεί έξω από το αστυνομικό τμήμα του νησιού όπου πάνω από 200 άτομα διαμαρτύρονται για τις 8 προσαγωγές κατοίκων που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία.

Tα επεισόδια ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί όταν οι κάτοικοι της Τήνου προσπάθησαν να σταματήσουν τις μπετονιέρες στην βάση της δεύτερης από τις 3 ανεμογεννήτριες, πάνω από το χωριό των Υστέρνιων.

Ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας της Τήνου αντιστέκεται εδώ και μήνες στην εγκατάσταση αιολικού σταθμού στην περιοχή Πράσα.

 

Οι κάτοικοι τονίζουν ότι οι ανεμογεννήτριες, που θα τοποθετηθούν κοντά σε δύο χωριά σπάνιας ομορφιάς, την Καρδιανή και τα Υστέρνια, θα αλλοιώσουν το φυσικό τοπίο, ενώ ακόμα δεν έχουν υπολογιστεί συνολικά οι επιπτώσεις στην άγρια ζωή, την φύση και στους κατοίκους.

Επιπλέον, καταγγέλλουν την εταιρεία ότι έχει καταπατήσει δημόσιες εκτάσεις με στόχο να συνεχίσει τις εργασίες της.

Με τις διαμαρτυρίες να φουντώνουν γρήγορα και για να διασφαλιστεί η διέλευση των μηχανημάτων, με εντολή του εισαγγελέα Σύρου αποκλείστηκε ο επαρχιακός δρόμος που συνδέει τη χώρα με τα μεγαλύτερα χωριά..

Λίγη ώρα αργότερα έκαναν την εμφάνισή τους και άνδρες των ΜΑΤ οι οποίοι παρατάχθηκαν δίπλα στις μπετονιέρες. Τα βίαια επεισόδια δεν άργησαν να ξεκινήσουν με τους κατοίκους να κάνουν λόγο για απρόκλητη βία.

Από το σημείο, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος έκανε την εξής δήλωση:

«Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης 20 Μάη βρίσκομαι στο νησί της Τήνου, εκπροσωπώντας το ΚΚΕ, στην κινητοποίηση των κατοίκων ενάντια στην εγκατάσταση αιολικού πάρκου. Καταγγέλλω την απρόκλητη και ωμή βία των αστυνομικών δυνάμεων, που έφτασαν στην Τήνο και από τα γύρω νησιά, εναντίον των κατοίκων, με αποτέλεσμα αρκετοί να αναγκαστούν να πάνε στο Κέντρο Υγείας του νησιού».

Μετά τις 8 προσαγωγές (6 άνδρες και 2 γυναίκες) η «δράση» μεταφέρθηκε από τις 19.30 έξω από το Αστυνομικό Τμήμα του νησιού όπου η κινητικότητα πυκνώνει διαρκώς με πάνω από 200 άτομα αυτή τη στιγμή να είναι συγκεντρωμένα έξω από το τμήμα, φωνάζοντας συνθήματα.

Πηγή:dikaiologitika.gr