Βρέθηκαν γκαζάκια στον Υμηττό – «Η περιοχή είναι δίπλα σε σπίτια»

||
 

Εμπρηστικός μηχανισμός με γκαζάκια εντοπίστηκε εχθές από την ομάδα Εθελοντών Δασοφύλαξης στο δασάκι της Αργυρούπολης. Για δεύτερη φορά μέσα σε μια βδομάδα εντοπίστηκαν μέσα στον Υμηττό, τοποθετημένα κάτω από δέντρα.

Την είδηση έκανε γνωστή ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) και Πρόεδρος Φορέα Επένδυσης Ελληνικού.

«Πριν από λίγο, για δεύτερη φορά σε μία βδομάδα ή περιπολία της ομάδας Εθελοντών Δασοφύλαξης της Αργυρούπολης εντόπισε κάτω από ένα μαξιλάρι τοποθετημένο στην βάση ενός πεύκου δύο γκαζάκια γεμάτα. Μετά τον φακό και γκαζάκια με στόχο προφανή. Είναι απίστευτο αυτό που βιώνουμε και ευχαριστώ τους εθελοντές φύλακες τους Υμηττού μας που αγρυπνούν 24 ώρες το 24ωρο απέναντι στους αλήτες που βάλθηκαν να μας κάψουν. Τον μηχανισμό παρέλαβε η ασφάλεια και φυσικά τόσο ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης όσο και όλες οι εθελοντικές ομάδων των 11 Δήμων του ΣΠΑΥ βρισκόμαστε σε συναγερμό» ανέφερε σε ανάρτηση στο Facebook.

Πριν περίπου μια βδομάδα, ο ίδιος είχε καταγγείλει κι άλλη απόπειρα εμπρησμού, αφού βρέθηκε μεγεθυντικός φακός τοποθετημένος σε ξερά χόρτα λίγο πιο πάνω από το εκκλησάκι της Αγίας Ειρήνης, 100 μέτρα από τα πεύκα στο βουνό, όπως ααφέρεται στο in.gr

Κάτω από ένα μαξιλάρι

Μιλώντας στο MEGA, ο δήμαρχος τόνισε ότι τα γκαζάκια βρέθηκαν κάτω από ένα μαξιλάρι. «Είναι σκόπιμες, κακόβουλες ενέργειες. Στόχος είναι να χτυπήσουν το δάσος του Υμηττού».

Το εντυπωσιακό, σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντάτο, είναι το γεγονός ότι η περιοχή εκεί είναι δίπλα σε σπίτια. Από τον Μάρτιο, συνολικά 16 περιστατικά εμπρησμού έχουν εντοπιστεί από εθελοντές που περιπολούν νυχθημερόν στο δάσος.

«Περισσότερα από 700 – 800 νέα παιδιά ήρθαν για συμμετοχή στους εθελοντές. Είναι συγκλονιστική εμπειρία να βλέπεις τα νέα τα παιδιά να παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους».

Ο κ. Κωνσταντάτος τόνισε ότι θα πρέπει να αλλάξει η νομοθεσία σχετικά με την πυροπροστασία, καθώς αποτελεί τροχοπέδη στην αντιμετώπιση αλλά και την πρόληψη των μετώπων, ενώ υπογράμμισε πως οι δήμοι θα πρέπει να συμμετέχουν ενεργά στον οποιοδήποτε σχεδιασμό, καθώς «ξέρουν καλύτερα από όλους την περιοχή τους».