Φωτιά στη Βαρυμπόμπη – Πλιάτσικο στα καμένα καταγγέλλουν οι κάτοικοι

|| - OnCamera.gr

Εφιαλτικός ήταν ο απολογισμός μία ημέρα μετά την φωτιά που ξέσπασε στη Βαρυμπόμπη. 80 σπίτια κάηκαν, δεκάδες αυτοκίνητα παραδόθηκαν στις φλόγες, ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 30.000 καμένα στρέμματα.

Μερικοί κάτοικοι κατάφεραν να επιστρέψουν στα σπίτια τους και με μεγάλη τους έκπληξη είδαν ότι επιτήδειοι επιδόθηκαν σε πλιάτσικο των περιουσιών τους μετά την εκκένωση των περιοχών που κινδύνευαν από τη φωτιά.

«Μεγάλη ζημιά, κάηκε το σπίτι μας. Ήρθαν κλέφτες, πλιάτσικο! Με μία κοτρόνα μεγάλη σπάσανε την πόρτα, πια δεν ανοίγει, σπάσανε το παράθυρο της κουζίνας με μία κοτρόνα. Αν ήμουν εδώ οι κλέφτες δεν θα έρχονταν. Ήρθαν κατά τις 3 -4 ούρλιαζαν, εκκενώσαμε και ήρθαν οι κλέφτες», δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ κάτοικος της περιοχής.

Οι κάτοικοι είδαν με πόνο όλους τους κόπους μίας ζωής να χάνονται σε μία στιγμή. Ιδιαίτερα, ο κύριος Μανώλης μία ημέρα προτού ξεσπάσει η πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη είχε ολοκληρώσει την ανακαίνιση του σπιτιού του.

«Μόλις είχα τελειώσει την ανακαίνιση προχθές και δεν πρόλαβα ούτε μια μέρα να το χαρώ. Οι αρχές δεν μας επέτρεψαν να έρθουμε στο σπίτι νωρίτερα και ήρθαμε το πρωί μήπως μπορέσει να σωθεί κάτι, αλλά δεν έμεινε τίποτα», είπε.

in.gr