Πολιτική ηγεσία: Σε δυο εβδομάδες η ανακοίνωση του Σχεδίου Νόμου για τα ΑΕΙ

 - OnCamera.gr

“Σύμφωνα με πληροφορίες μου  σε δυο εβδομάδες θα ανακοινωθεί από το υπουργείο το Σχέδιο Νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση”.

Τη δήλωση αυτή έκανε   ο προεδρεύων της Συνόδου Πρυτάνεων Τρ. Αλμπάνης, σε Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του esos η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας εκμυστηρεύτηκε σε κατ΄ιδίαν συναντήσεις με Πρυτάνεις , στο περιθώριο της Συνόδου Πρυτάνεων στα Γιάννενα   ότι:

  • Σε δύο εβδομάδες θα ανακοινωθούν και θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το Σχέδιο Νόμου.
  • Τέλος Ιουνίου θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής.

Μάλιστα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας προέτρεψε τους Πρυτάνεις να προετοιμαστούν για έκτακτη Σύνοδο στις αρχές Ιουνίου, προκειμένου να καταθέσουν τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις επί των διατάξεων του Σχεδίου Νόμου.

Ωστόσο η υπουργός Ν. Κεραμέως, όταν ρωτήθηκε από τον προεδρεύοντα της Συνόδου, παρουσία των 23 Πρυτάνεων,  για το χρονοδιάγραμμα ανακοίνωσης και προώθησης στη Βουλή του Σχεδίου Νόμου, απέφυγε να απαντήσει.

Ακαδημαϊκός χάρτης

Η υπουργός Παιδείας απέφυγε επίσης να απαντήσει στο ερώτημα του προεδρεύοντα της Συνόδου εάν το νέο Μηχανογραφικό θα περιλαμβάνει  το σχέδιο για το νέο ακαδημαϊκό χάρτη, σύμφωνα με το οποίο στις προθέσεις του υπουργείου είναι αρχικά να γίνουν   50 συγχωνεύσεις και  καταργήσεις τμημάτων.

Στο ερώτημα αυτό η Ν. Κεραμέως περιορίστηκε στην απάντηση ότι “μέχρι στις 15 Μαίου θα ανακοινωθεί το νέο Μηχανογραφικό”.

Ο Τρ. Αλμπάνης ρώτησε επίσης την υπουργό Παιδείας εάν θα στείλει στην ΕΘΑΑΕ τις περιορισμένες προτάσεις των Πανεπιστημίων για συγχωνεύσεις ή καταργήσεις τμημάτων, οι οποίες δεν ξεπερνούν τις δέκα.

Η Ν. Κεραμέως απέφυγε να απαντήσει και σε αυτό το ερώτημα, όπως αναφέρει το esos.gr