Εγκαταστάθηκε η νέα μονάδα αφαλάτωσης στην κτιριακή υποδομή του εργοστασίου αφαλάτωσης του Δήμου Νισύρου

Εγκαταστάθηκε η νέα μονάδα αφαλάτωσης στην κτιριακή υποδομή του εργοστασίου αφαλάτωσης του Δήμου Νισύρου

Εγκαταστάθηκε η νέα μονάδα αφαλάτωσης στην κτιριακή υποδομή του εργοστασίου αφαλάτωσης του Δήμου Νισύρου

Η νέα μονάδα αφαλάτωσης θαλασσινού νερού έχει δυναμικότητα 600κ.μ./μέρα και σκοπός της είναι η παροχή, επί 24ώρου βάσεως, νερού κατάλληλου για πόση από τους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού. Η μονάδα εγκαταστάθηκε και θα τεθεί σε λειτουργία τις επόμενες μέρες. Η χρηματοδότηση της νέας μονάδας έγινε από το υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Η επιχορήγηση από το υπουργείο ανέρχεται στο ποσό των επτακοσίων τριάντα τεσσάρων χιλιάδων είκοσι ΕΥΡΩ και ογδόντα ενός λεπτών (734.020,81€) για την προμήθεια, εγκατάσταση νέας μονάδας αφαλάτωσης δυναμικότητας 600m3/d, την αναβάθμιση της υφιστάμενης ηλεκτρολογικής εγκατάστασης διανομής ηλεκτρικής ενέργειας των μονάδων αφαλάτωσης, υφιστάμενων και νέας, και την κατασκευή νέου συνοδού έργου απόρριψης άλμης των αφαλατώσεων.

Στο Δήμο Νισύρου είναι εγκατεστημένες συνολικά τρεις μονάδες αφαλάτωσης θαλασσινού νερού, οι οποίες υδροδοτούν με πόσιμο νερό το νησί με δυναμικότητα 900 κ.μ./ημέρα. Η προσθήκη της νέας μονάδας θα αυξήσει την δυνατότητα παραγωγής πόσιμου νερού σε 1500 κ.μ./ημέρα. Μαζί με τη νέα μονάδα έχει εγκατασταθεί νέος μετασχηματιστής που θα δίνει τη δυνατότητα ταυτόχρονης λειτουργίας όλων των μονάδων αφαλάτωσης.

Η νέα μονάδα φέρει όλα εκείνα τα στοιχεία που την καθιστούν αυτόνομη και ασφαλή ως προς τη λειτουργία της σε σχέση με το προσωπικό αλλά και με το περιβάλλον. Το όλο σύστημα φέρει κάθε απαραίτητη διάταξη και αυτοματισμό, ώστε να πραγματοποιείται αυτόνομα ο κύκλος επεξεργασίας.

Τα τελευταία χρόνια οι ανάγκες του νησιού σε παροχή νερού έχουν αυξηθεί, καθώς συνεχώς αυξάνεται και η επισκεψιμότητα της Νισύρου. Για αυτό το λόγο η Δημοτική Αρχή θεώρησε απαραίτητο την προμήθεια νέας μονάδας αφαλάτωσης, προκειμένου τους καλοκαιρινούς μήνες να ελαχιστοποιείται, έως και να μηδενίζεται το πρόβλημα παροχής νερού στους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού. Με την ολοκλήρωση των έργων ύδρευσης, ο στόχος είναι η μόνιμη παροχή πόσιμου νερού σε όλα τα νοικοκυριά, σε όλους οικισμούς της Νισύρου. Αυτό θα φέρει και το οριστικό τέλος στο χρόνιο πρόβλημα παροχής νερού, που ταλαιπωρεί τους κατοίκους τόσες δεκαετίες.

Ο Δήμαρχος κ. Χριστοφής Κορωναίος δήλωσε: «Η προσθήκη της νέας μονάδας θα συμβάλει τα μέγιστα στην αύξηση της παροχής νερού τους καλοκαιρινούς μήνες που οι ανάγκες είναι πολύ αυξημένες. Ευχαριστώ τον Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη για την άριστη συνεργασία που έχουμε και για την χρηματοδότηση της νέας μονάδας αφαλάτωσης από το υπουργείο. Η αλλαγή του δικτύου ύδρευσης το οποίο έχει χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του υπουργείου Εσωτερικών θα λύσει το πρόβλημα του νερού μια για πάντα».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/byOBFDsMS64 Τι είναι η κλιματική ουδετερότητα και η δίκαιη μετάβαση; Πως συνδέεται η Πράσινη Ευρωπαϊκή Συμφωνία με την Δίκαιη Μετάβαση; Οι Ελληνικές περιοχές προς την δίκαιη μετάβαση (Δυτ. Μακεδονία και Πελοπόννησος). Η πορεία …

https://www.youtube.com/watch?v=kd6Pc5mv0Ys Τι είναι κλιματική αλλαγή και ποια η διαφορά όταν μιλάμε για κλιματική κρίση; Ποια είναι η εικόνα στις πόλεις μας και πώς θα φτάσουμε στις Κλιματικά ουδέτερες πόλεις; Ποιες…

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…