Έγγραφο – φωτιά: Από το 2013 ζητούσαν παρεμβάσεις για το ρέμα όπου χάθηκε ο 46χρονος πυροσβέστης

Έγγραφο – φωτιά: Από το 2013 ζητούσαν παρεμβάσεις για το ρέμα όπου χάθηκε ο 46χρονος πυροσβέστης

Έγγραφο – φωτιά: Από το 2013 ζητούσαν παρεμβάσεις για το ρέμα όπου χάθηκε ο 46χρονος πυροσβέστης

||

Από το 2013 ζητούνταν παρεμβάσεις για το ρέμα αλλά και την περιοχή του Απαλού Αλεξανδρούπολης, όπου στη νεροποντή της 1ης Φεβρουαρίου 2021 χάθηκε άδικα ο 46χρονος πυροσβέστης Γιάννης Ζαφειρόπουλος.

Αυτοψίες

Το έγγραφο, το οποίο αποκάλυψε το evros-news.gr, αναφέρεται στο συγκεκριμένο ρέμα-φονιάς του οικισμού Απαλού, συντάχθηκε από την τριμελή Επιτροπή Αστυνόμευσης Ρεμάτων του δήμου Αλεξανδρούπολης και στάλθηκε στις 14-10-2013 στον τότε αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Πρόκειται για την Επιτροπή, η οποία υλοποιώντας δυο αποφάσεις του τέως δημάρχου στις 28-2-2013 και 3-7-2013 πραγματοποίησε αυτοψίες σε ρέματα της Δημοτικής Ενότητας Αλεξανδρούπολης και συνέταξε το συγκεκριμένο Πρακτικό.

Σε αυτό υπάρχει λεπτομερής αναφορά και καταγραφή των προβλημάτων και της επικινδυνότητας των ρεμάτων του οικισμού Απαλού, ο οποίος πλημμύρισε στις 12 Ιανουαρίου 2021 και την 1η Φεβρουαρίου 2021, όταν δυστυχώς πνίγηκε ο πυροσβέστης, πηγαίνοντας με το όχημα και άλλους δυο συναδέλφους του να σώσουν παιδιά από το Δημοτικό Σχολείο που βρίσκεται εκεί κοντά.

Αφήνοντας πίσω του 3 μικρά παιδιά και τη χαροκαμένη σύζυγό του.

Παρέμεινε στα συρτάρια

Όπως σημειώνει το evros-news.gr, το συγκεκριμένο έγγραφο και το πόρισμα που συντάχθηκε το 2013 φαίνεται ότι παρέμεινε στα συρτάρια και το βρήκαν τις τελευταίες ημέρες, μετρά το τραγικό συμβάν, οι άνθρωποι της νέας δημοτικής αρχής.

Σε εκείνο το έγγραφο-πόρισμα, μεταξύ άλλων η τριμελής Επιτροπή Αστυνόμευσης Ρεμάτων επισήμανε την επικινδυνότητα του ρέματος, στο σημείο που χάθηκε ο αρχιπυροσβέστης Γιάννης Ζαφειρόπουλος και παράλληλα πρότεινε λύσεις:

Το σημείο αυτό του ρέματος είναι πολύ επικίνδυνο για την περιοχή αυτή, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για τοπικό πλημμυρικό φαινόμενο και καταστροφή των υποδομών, περιουσιών των κατοίκων.

Να γίνουν υποδομές

Στα σημεία πρόσβασης του ρέματος σε αγροτικούς δρόμους που δεν έχουν ιδιαίτερα στοιχεία προστασίας (σήμανση, υποδομές), θα πρέπει τουλάχιστον κοντά σε κατοικίες να γίνουν υποδομές όπως αγωγοί, φρεάτια ή κιγκλιδώματα, σήμανση, κ.λπ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

Μια ακόμη μεγάλη δράση αναδάσωσης του Σ.Π.Α.Υ πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2025, στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, στην περιοχή Πανοράματος Βούλας. Η δράση διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία από…

Ευρωβουλευτές ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής: 1,4 δισ. ευρώ από την Ε.Ε. για την ανθεκτικότητα των πόλεων – Πού είναι η Ελληνική Κυβέρνηση;Η απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην ερώτηση των ευρωβουλευτών…