Ε.Ε.Δ.Α.: «Η εντολή ήρθε από αλλού!»

Ε.Ε.Δ.Α.: «Η εντολή ήρθε από αλλού!»

Ε.Ε.Δ.Α.: «Η εντολή ήρθε από αλλού!»

Ε.Ε.Δ.Α. εντολή Τέμπη

Ξεκάθαρη θέση στο θέμα που έχει προκαλέσει καθολική κατακραυγή, του σβησίματος των ονομάτων των θυμάτων της μεγάλης τραγωδίας των Τεμπών, στην πλατεία Συντάγματος και το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, πήρε η ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ (Ε.Ε.Δ.Α.).

Η Ε.Ε.Δ.Α. αντιδρώντας πρώτη, αφού πρώτα απ’ όλα, με απόλυτο σεβασμό στα θύματα και τις οικογένειές τους, ζητά συγγνώμη, τονίζει ότι, η πράξη δεν πρέπει να συσχετιστεί με εργαζόμενους, «αφού όλοι μπορούμε εύκολα να αντιληφθούμε ότι η εντολή ήρθε από αλλού. Ας υπάρξει μια φορά παραδοχή της ευθύνης σε αυτή την χώρα».

«Λοιπόν, για να εξηγούμαστε, η καθαριότητα της πόλης δεν ξεκινά από το «πλύσιμο» των ονομάτων θυμάτων μιας από τις μεγαλύτερες τραγωδίες της χώρας μας, αυτής των Τεμπών. Πρόκειται για μια πράξη κηλίδα στην ιστορία της πόλης μας, που δεν γνωρίζουμε πως θα γιατρευτεί.

Οφείλουμε όλοι τουλάχιστον μια μεγάλη συγγνώμη από τα θύματα και τις οικογένειές τους. Εμείς ως σωματείο την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου πραγματοποιήσαμε συγκέντρωση στον χώρο του αμαξοστασίου της Ιεράς Οδού, με ιδιαίτερη αναφορά στον έναν χρόνο από την τραγωδία των Τεμπών. Μιλήσαμε για τις ευθύνες που υπάρχουν και για την προσπάθεια συγκάλυψης αυτών.

Η αποτρόπαια πράξη της πλατείας Συντάγματος δεν πρέπει να συσχετιστεί με εργαζόμενους αφού όλοι μπορούμε εύκολα να αντιληφθούμε ότι η εντολή ήρθε από αλλού. Ας υπάρξει μια φορά παραδοχή της ευθύνης σε αυτή την χώρα.

Λυπούμαστε…», τονίζει.

Υπενθυμίζεται ότι, η αρμόδια Αντιδήμαρχος Ρωξάνη Μπέη, με δημόσια δήλωσή της, ανέφερε ότι, ουδέποτε ενημερώθηκε και ως εκ τούτου δεν έδωσε εντολή για την πράξη, την οποία χαρακτήρισε αδικαιολόγητη.

«Συνεργείο της καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων έσβησε χθες βράδυ τα ονόματα των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, που είχαν γραφτεί στην πλατεία Συντάγματος, μετά από πρόσκληση του φρουράρχου της Βουλής.

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε έδωσα εντολή να συμβεί κάτι τέτοιο και ουδέποτε ενημερώθηκα γι’ αυτήν την αδικαιολόγητη ενέργεια η οποία με βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετη. Η κριτική που ασκείται είναι απολύτως δικαιολογημένη.

Ζητώ συγγνώμη από τις οικογένειες και από τους χιλιάδες πολίτες, ανάμεσα στους οποίους ήμουν και εγώ, που διαδήλωσαν, ζητώντας δικαιοσύνη για τα θύματα των Τεμπών και που προέβησαν σε αυτή την κίνηση υψηλού συμβολισμού».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/s4rTICsGjdM «Το τραύμα της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών μεταφέρεται από γενιά σε γενιά» εξηγεί ο Ψυχολόγος κ. Σπύρος Στάμος στο ΟnCamera.gr στην εκπομπή «Εν αρχή ην ο λόγος» με την…

https://youtu.be/HpEX5TE5Oiw Ο Νικόλας Φουρναράκης επικεφαλής του “ΒΟΛΤ Ελλάδος” φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του OnCamera.gr «Εν αρχή ην ο Λόγος» και μίλησε για τη φιλοσοφία, τη δομή, τις προοπτικές και τον ευρωπαϊκό…