Δόμνα Μιχαηλίδου: Σύντομα η εισήγηση για αυξήσεις μισθών

Δόμνα Μιχαηλίδου: Σύντομα η εισήγηση για αυξήσεις μισθών

Δόμνα Μιχαηλίδου: Σύντομα η εισήγηση για αυξήσεις μισθών

Δόμνα Μιχαηλίδου

Μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθεί η εισήγηση του Υπουργείου Εργασίας για την αύξηση στον κατώτατο μισθό, ανακοίνωσε η Δόμνα Μιχαηλίδου, ώστε την επόμενη Τετάρτη (27.3.2024) να υπάρξει απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

«Tην περασμένη Παρασκευή λάβαμε την τελική εισήγηση από το ΚΕΠΕ η οποία εισηγείται αύξηση του κατώτατου μισθού σε ποσοστό 4 – 5%», δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ η υπουργός Εργασίας.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η αύξηση των μισθών συνολικά στην Ελλάδα. «Τα τελευταία 4 χρόνια οι μισθοί στη χώρα μας ανεβαίνουν πιο πολύ από τον πληθωρισμό κάτι που δεν έχει καταφέρει να κάνει ο μέσος όρος της Ευρώπης», ανέφερε, διευκρινίζοντας όμως ότι «εμείς έχουμε ξεκινήσει από πιο χαμηλά σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες για αυτό είναι και μεγαλύτερη η αύξηση».

Παράλληλα, η κυρία Μιχαηλίδου εκτίμησε ότι ο αριθμός των εργαζομένων συνταξιούχων που έχουν εγγραφεί στη σχετική πλατφόρμα θα αυξηθεί.

Πριν τεθεί σε εφαρμογή η πλατφόρμα, οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι ήταν 36.000 και σήμερα στην πλατφόρμα έχουν ήδη δηλωθεί 44.000.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/_BH5ErZT2XQ Την πρώτη του συνέντευξη στο OnCamera.gr μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτώβρη, παραχώρησε ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής Ελάσσονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Μαραθώνα κ. Βασίλης Αχλάδης, στην εκπομπή της…

https://youtu.be/s4rTICsGjdM «Το τραύμα της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών μεταφέρεται από γενιά σε γενιά» εξηγεί ο Ψυχολόγος κ. Σπύρος Στάμος στο ΟnCamera.gr στην εκπομπή «Εν αρχή ην ο λόγος» με την…