1ος Μαραθώνιος Καινοτομίας, του Δήμου Αθηναίων Apps4Athens Hackathon.

1ος Μαραθώνιος Καινοτομίας, του Δήμου Αθηναίων Apps4Athens Hackathon.

1ος Μαραθώνιος Καινοτομίας, του Δήμου Αθηναίων Apps4Athens Hackathon.

Ο Δήμος Αθηναίων ανακοινώνει τη διοργάνωση του πρώτου Μαραθωνίου Καινοτομίας, Apps4Athens Hackathon, με στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Αθήνας και των πόλεων. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν έξυπνες λύσεις, που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη των πόλεων και στις απαραίτητες δεξιότητες για την αντιμετώπιση προκλήσεων, μέσω της τεχνολογίας.

Η δράση υλοποιείται από τη ΔΑΕΜ Α.Ε. Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία Μηχανογράφησης και Επιχειρησιακών Μονάδων ΟΤΑ του Δήμου Αθηναίων, την παλαιότερη εταιρεία ανάπτυξης πληροφοριακών συστημάτων και υποδομών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο Μαραθώνιος Καινοτομίας, Apps4Athens Hackathon, είναι ένα κάλεσμα συνεργασίας στην κοινότητα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας της χώρας μας και απευθύνεται σε κάθε πολίτη που έχει ιδέες και προτάσεις για εφαρμογές και υπηρεσίες, που θα υποστηρίξουν τη συμμετοχική στρατηγική του Δήμου, για την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων σε σημαντικούς και κρίσιμους τομείς.

Ενδεικτικές θεματικές ενότητες αφορούν την καθημερινότητα και το περιβάλλον, την ανακύκλωση, τη διαχείριση ενέργειας, την εκπαίδευση, την προώθηση του εθελοντισμού, την προστασία των ευπαθών ομάδων, τον τουρισμό και τον πολιτισμό, τις υποδομές έξυπνης πόλης, την προώθηση της συμμετοχικότητας και της διαφάνειας και τη διασύνδεση των πολιτών.

Κατά τη διάρκεια του Μαραθωνίου Καινοτομίας Apps4Athens Hackathon, που θα διεξαχθεί στις 30 και 31 Μαρτίου, στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν και να παρουσιάσουν προτάσεις και εφαρμογές, οι οποίες θα ενισχύσουν την ψηφιακή παρουσία της Αθήνας, επιλύοντας προβλήματα και βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Ειδικότερα, μπορούν να συμμετέχουν ως διαγωνιζόμενοι startup εταιρείες, μηχανικοί, προγραμματιστές, οικονομολόγοι, αναλυτές, ερευνητές, φοιτητές και γενικότερα οποιοσδήποτε έχει μια ιδέα σε θέματα που σχετίζονται με τις θεματικές ενότητες του Μαραθωνίου και ενδιαφέρεται να την αναπτύξει σε ολοκληρωμένη εφαρμογή.Για τις ομάδες που θα διακριθούν προβλέπονται συμβολικά χρηματικά βραβεία και δυνατότητες εξέλιξης των εφαρμογών, σε συνεργασία με τον Δήμο και με φορείς της οικονομίας και της κοινωνίας.

Μέσα από αυτήν την πρωτοβουλία, ο Δήμος Αθηναίων επιδιώκει να δημιουργήσει ένα οικοσύστημα καινοτομίας και συνεργασίας, προσκαλώντας όλους τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν και να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη μιας πιο ανθρώπινης, ανθεκτικής και ψηφιακά εξελιγμένης πόλης.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες:

●       Apps4Athens Hackathonhttps://apps4athens.gr

●       Εγγραφή ως διαγωνιζόμενος: https://apps4athens.gr/apply

●       Εγγραφή ως υποστηρικτής: https://apps4athens.gr/supporters

Επικοινωνία:

Δήμος Αθηναίων – ΔΑΕΜ

Τηλέφωνο: 2144062700

Ιστοσελίδα: https://apps4athens.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/YGFh03BN0eI Δικηγόρος – Συνήγορος συγγενών θύματος στην τραγωδία που έλαβε χώρα τον Ιούλη του 2018 στην ευρύτερη περιοχή του Ματιού, ο Γιάννης Καραγκούνης, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του On Camera και…

https://youtu.be/CYlMlQcj2_k Συνέντευξη στο OnCamera και τη Βιργινία Μάρκου παραχώρησε η Σοφία Μπεκατώρου, ως υποψήφια Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η κα Μπεκατώρου μίλησε χωρίς δισταγμό, για όλα όσα συνθέτουν την πολυσχιδή…

https://youtu.be/om6b-pcgMCk Συνέντευξη στο OnCamera.gr και την εκπομπή «Εν αρχή ην ο Λόγος» παραχώρησε ο γνωστός δημοσιογράφος – Εκπρόσωπος Τύπου της «Ελληνικής Λύσης» Γιάννης Σκάλκος, παρουσιάζοντας τηνυποψηφιότητά του, για τις επερχόμενες…