Δημοσκόπηση MRB: Αναποφάσιστος ένας στους πέντε

Δημοσκόπηση MRB: Αναποφάσιστος ένας στους πέντε

Δημοσκόπηση MRB: Αναποφάσιστος ένας στους πέντε

MRB

Πολλά είναι τα συμπεράσματα από το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της MRB για λογαριασμό του Open και η οποία προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού, εστιάζοντας σε μεγάλο βαθμό στις συσπειρώσεις και τις διαρροές των κομμάτων.

Ένας στους πέντε ψηφοφόρους είναι αναποφάσιστος, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση εν όψει των ευρωεκλογών με αποτέλεσμα αυτό το ποσοστό να πηγαίνει στην αδιευκρίνιστη ψήφο. Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, το διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου, η συσπείρωση της Νέας Δημοκρατίας μειώθηκε από το 74,8% σε 71,2%. Την ίδια περίοδο, η συσπείρωση στο ΠΑΣΟΚ αυξήθηκε αισθητά από 62,7% σε 76,6%, ενώ άνοδο από το 48,2% στο 62,1% κατέγραψε η συσπείρωση στον ΣΥΡΙΖΑ.

dimoskopisi5
Δημοσκόπηση MRB: Αναποφάσιστος ένας στους πέντε 3

Στο κυβερνών κόμμα, οι κυριότερες μετακινήσεις ψηφοφόρων εντοπίζονται προς την αδιευκρίνιστη ψήφο (12,5%), το ΠΑΣΟΚ (6,6%), τον ΣΥΡΙΖΑ (3,4%) και την Ελληνική Λύση (2%).

Στον ΣΥΡΙΖΑ, 11% είναι η μετακίνηση προς την αδιευκρίνιστη ψήφο, 11,3% προς τη Νέα Αριστερά, 6% προς την Πλεύση Ελευθερίας, 4,1% προς το ΠΑΣΟΚ και 2,3% προς το ΚΚΕ.

Στο ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση, η μεγαλύτερη απώλεια καταγράφεται προς την αδιευκρίνιστη ψήφο (11,1%) και ακολουθούν μετακινήσεις προς ΝΔ (2,8%), Νέα Αριστερά (2,7%) και Ελληνική Λύση (2,1%).

Αναφορικά με τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, τις περισσότερες θετικές απόψεις συγκεντρώνει ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ ακολουθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

10A
Δημοσκόπηση MRB: Αναποφάσιστος ένας στους πέντε 4

Παράλληλα, οι πολίτες κλήθηκαν να απαντήσουν σε μια σειρά από ερωτήματα γύρω από τα πιο «καυτά» ζητήματα της επικαιρότητας. Όπως η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη, τον ορισμό διεθνών παρατηρητών για τις ευρωεκλογές που ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, αλλά και την αύξηση του κατώτατου μισθού στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση.

Μάλιστα, το 77,4% της αδιευκρίνιστης ψήφου θεωρεί ότι η στάση της κυβέρνησης για την υπόθεση των Τεμπών δεν ήταν η σωστή, ενώ αντίστοιχα το 48,3% θεωρεί ότι η στάση της αντιπολίτευσης δεν ήταν η σωστή.

Περαιτέρω, οι πολίτες κλήθηκαν να απαντήσουν ποια θεωρούν τα δύο σημαντικότερα προβλήματα, τοποθετώντας στην πρώτη θέση για ακόμα μία φορά το ζήτημα της ακρίβειας, ακολουθούμενο από τα θέματα υγείας και απονομής Δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζεται πως στην πρόθεση ψήφου, η Ν.Δ. συγκεντρώνει ποσοστό 25%, ο ΣΥΡΙΖΑ 12,7% και το ΠΑΣΟΚ 10,7%. Ακολουθούν Ελληνική Λύση με 7,9%, ΚΚΕ με 6,5%, Πλεύση Ελευθερίας με 3,4%, Νέα Αριστερά με 3%, Νίκη με 2,9%, Σπαρτιάτες με 1,7% και ΜέΡΑ25 με 1,5%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός με ποσοστό 27,5%. Ακολουθούν: Στέφανος Κασσελάκης με 8,9%, Νίκος Ανδρουλάκης με 7,5%, Κυριάκος Βελόπουλος με 6,9%, Ζωή Κωνσταντοπούλου με 4,4% και Δημήτρης Κουτσούμπας με 4,3%.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/YGFh03BN0eI Δικηγόρος – Συνήγορος συγγενών θύματος στην τραγωδία που έλαβε χώρα τον Ιούλη του 2018 στην ευρύτερη περιοχή του Ματιού, ο Γιάννης Καραγκούνης, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του On Camera και…

https://youtu.be/CYlMlQcj2_k Συνέντευξη στο OnCamera και τη Βιργινία Μάρκου παραχώρησε η Σοφία Μπεκατώρου, ως υποψήφια Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η κα Μπεκατώρου μίλησε χωρίς δισταγμό, για όλα όσα συνθέτουν την πολυσχιδή…

https://youtu.be/om6b-pcgMCk Συνέντευξη στο OnCamera.gr και την εκπομπή «Εν αρχή ην ο Λόγος» παραχώρησε ο γνωστός δημοσιογράφος – Εκπρόσωπος Τύπου της «Ελληνικής Λύσης» Γιάννης Σκάλκος, παρουσιάζοντας τηνυποψηφιότητά του, για τις επερχόμενες…