Μία ακόμα καινούρια παιδική χαρά στο Δήμο Δελφών αυτή τη φορά στη Μαριολάτα

Μία ακόμα καινούρια παιδική χαρά στο Δήμο Δελφών αυτή τη φορά στη Μαριολάτα

Μία ακόμα καινούρια παιδική χαρά στο Δήμο Δελφών αυτή τη φορά στη Μαριολάτα

Μία ακόμα καινούρια παιδική χαρά στο Δήμο Δελφών αυτή τη φορά στη Μαριολάτα
Ιωάννης Μανανάς: «Χώροι σύγχρονοι και κυρίως ασφαλείς για τα παιδιά»

Ο Δήμος Δελφών προχωρά στον εκσυγχρονισμό μίας ακόμα παιδικής χαράς, αυτή τη φορά στην Τοπική Κοινότητα Μαριολάτας, της Δ.Ε. Γραβιάς, καθώς υπεγράφη η σύμβαση και άμεσα ξεκινούν εργασίες που θα οδηγήσουν και στην πιστοποίηση του χώρου σύμφωνα με τα όσα προβλέψει η σχετική νομοθεσία.
Το έργο με τίτλο «Βελτίωση παιδικής χαράς Μαριολάτας», είναι προϋπολογισμού 17.200 ευρώ και χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους του Δήμου Δελφών και από το Πρόγραμμα Leader-«Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014 – 2020» (Π.Α.Α. 2014 – 2020) με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης – Ε.Γ.Τ.Α.Α. και από ΑΠΕ οριζόντιες δράσεις του Δ. Δελφών.
Τα υφιστάμενα όργανα παρουσιάζουν φθορές, ελλείψεις και χρήζουν πολλών επισκευών. Επίσης με την υφιστάμενη διαμόρφωση δεν τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των οργάνων, σύμφωνα με την έκθεση ελέγχου του Πιστοποιημένου φορέα.
Οι παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν για την ανακατασκευή της παιδικής, ώστε να κριθεί κατάλληλη για λειτουργία σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία είναι:
• Τοποθέτηση νέων οργάνων (Κούνια 2/θέσια νηπίων και παιδιών, ελατήριο, τραμπάλα ξύλινη, Πύργος μεταλλικός-τσουλήθρα)
• Τοποθέτηση πλακών ασφαλείας στις επιφάνειες πτώσης των οργάνων, οι οποίες θα τοποθετηθούν πάνω σε υπόβαση από σκυρόδεμα.
• Περίφραξη με ξύλινο κιγκλίδωμα τύπου φράχτη.
• Επισκευή και συμπλήρωση των υπαρχόντων λιθοδομών.
Ο Δήμαρχος Δ.Δελφών κ.Παναγιώτης Ταγκαλής , με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης δήλωσε: «Ο Δήμος Δελφών συνεχίζει τις παρεμβάσεις του, βελτιώνοντας τις υποδομές, αλλά και ενισχύοντας την ασφάλεια των χρηστών τους. Όπως όλοι γνωρίζουν οι αλλαγές του τρόπου λειτουργίας των παιδικών χαρών, εδώ και χρόνια, και η προσαρμογή στα όσα ορίζει η νομοθεσία είναι μια μακρά και κυρίως κοστοβόρα διαδικασία. Εκμεταλλευόμενοι κάθε πηγή χρηματοδότησης έχουμε ήδη παρουσιάσει σημαντικό έργο στον τομέα και συνεχίζουμε ώστε κάθε σημείο του Δήμου να αποκτήσει τους χώρους που πρέπει για την ψυχαγωγία των παιδιών».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/M4VMEghLvy0 Με αφορμή τη συνταρακτική υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό, η οποία εξελίσσεται στις δικαστικές αίθουσες, η εκπομπή «Εν αρχή ην ο Λόγος» κάλεσε και φιλοξένησε τον διακεκριμένο Δικηγόρο…

https://youtu.be/rxB0hblc5ZY Συνέντευξη στο OnCamera.gr και την εκπομπή «Εν αρχή ην ο Λόγος» παραχώρησε ο Μάκης Κιάμος Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος. «Όσο μπορούμε, είμαστε στο πλευρό των Ηπειρωτών ανά την…

https://youtu.be/e_OGNTMAqaw Καλεσμένος του OnCamera.gr στην εκπομπή “Who is Who”, o Γεν. Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών και ειδικός σύμβουλος στον Δήμο Σπάτων σε θέματα προστασίας του πολίτη και οδικής ασφάλειας ο…