ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ”

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ”

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ”

Η Έλενα Ράπτη ως Εθνική Συντονίστρια για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Σεξουαλικής Κακοποίησης και Εκμετάλλευσης Ανηλίκων μίλησε σε εκπροσώπους των Ενώσεων Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής και Αργοσαρωνικού στο πλαίσιο διαδικτυακής ενημερωτικής δράσης με θέμα «Πρόληψη της Σεξουαλικής Κακοποίησης Ανηλίκων».

Η δράση συνδιοργανώθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας και την Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής και Αργοσαρωνικού και αποτελεί μέρος σειράς δράσεων που θα ακολουθήσουν, οι οποίες είναι ενταγμένες στο έργο «Πρόληψη Σεξουαλικής Κακοποίησης Ανηλίκων σε Τουριστικά Καταλύματα» του Ετήσιου Σχεδίου Δράσης του Υπουργείου Τουρισμού.

Αναφέρθηκε στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση, μια πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, που βασίζεται στη μηδενική ανοχή της σεξουαλικής βίας κατά των παιδιών και στοχεύει στη μείωση των περιστατικών, τη διευκόλυνση των αναφορών τους και την πρόληψη του φαινομένου.

Παρουσίασε τα ενημερωτικά εργαλεία της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης και αναφέρθηκα στους τρόπους πρόληψης της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης αλλά και στην κατάλληλη αντιμετώπιση των κρουσμάτων, τονίζοντας πως όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να είναι ασφαλή και προστατευμένα από τη σεξουαλική βία.

Η Καμπάνια «Ένα στα Πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα για τον τερματισμό της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων βρέθηκε στην 53η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής & Αργοσαρωνικού.

Για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μελών της Ένωσης ήταν διαθέσιμο το έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό της Καμπάνιας:

▪το DVD κινουμένων σχεδίων «Το Μυστικό της Νίκης 3 – Η Δύναμη της Βερονίκης»

▪το παραμύθι «Η ΚΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΡΙ»

▪το έντυπο «Ο Κανόνας των Εσωρούχων» με οδηγίες για γονείς

▪το φυλλάδιο «7 τηλεφωνικές γραμμές βοήθειας»

▪το παραμύθι για την προστασία των παιδιών στο ψηφιακό περιβάλλον «Η Κίκο και το φωτοσκορπούλι»

▪το έντυπο «μίλα σε κάποιον που εμπιστεύεσαι»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/_BH5ErZT2XQ Την πρώτη του συνέντευξη στο OnCamera.gr μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτώβρη, παραχώρησε ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής Ελάσσονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Μαραθώνα κ. Βασίλης Αχλάδης, στην εκπομπή της…

https://youtu.be/s4rTICsGjdM «Το τραύμα της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών μεταφέρεται από γενιά σε γενιά» εξηγεί ο Ψυχολόγος κ. Σπύρος Στάμος στο ΟnCamera.gr στην εκπομπή «Εν αρχή ην ο λόγος» με την…