Δεν εφημερεύει λόγω έλλειψης γιατρών το Κέντρο Υγείας Λαυρίου

Δεν εφημερεύει λόγω έλλειψης γιατρών το Κέντρο Υγείας Λαυρίου

Δεν εφημερεύει λόγω έλλειψης γιατρών το Κέντρο Υγείας Λαυρίου

Τα ίδια και χειρότερα στο Πολυϊατρείο του Βύρωνα, που εξυπηρετεί τις συνοικίες της ανατολικής Αθήνας…

Η κυβέρνηση μπορεί σε κάθε ευκαιρία να μιλάει για την ανάγκη της μεγάλης μεταρρύθμισης στην πρωτοβάθμια υγεία, η οποία με τη σειρά της θα αποσυμπιέσει και τα νοσοκομεία. Ωστόσο, η κατάσταση που χαρακτηρίζει τα κέντρα υγείας είναι αυτή που εμφανίζει το Κέντρο Υγείας Λαυρίου.

Αυτή η φωτογραφία που δείχνει πως το Κέντρο Υγείας Λαυρίου δεν θα εφημερεύει σχεδόν για μισό μήνα λόγω έλλειψης γιατρών είναι η μεγαλύτερη απόδειξη της διάλυσης της δημόσιας υγείας από το δίδυμο Πλεύρη – Γκάγκα. Οπως, μάλιστα, πληροφορούμαστε, ο συντονιστής διευθυντής του κέντρου Σταύρος Παπασταυρόπουλος έχει εδώ και καιρό επισημάνει το πρόβλημα στο υπουργείο, όμως δεν έχει λάβει καμία απάντηση ούτε από τον λαλίστατο κ. Πλεύρη ούτε, φυσικά, από τη διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, που έχει υπό την ευθύνη της τα κέντρα υγείας.

Τα προβλήματα, όμως, δεν σταματούν στο Κ.Υ. Λαυρίου, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», εικόνες διάλυσης παρουσιάζει και το Πολυϊατρείο του Βύρωνα. Παρά τις αλλεπάλληλες επιστολές του δημάρχου Ακη Κατωπόδη προς τη διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, το Πολυϊατρείο του Βύρωνα, που εξυπηρετεί τις συνοικίες της ανατολικής Αθήνας, παραμένει χωρίς καρδιολόγο, αλλά και άλλους γιατρούς για την κάλυψη του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών και των Τακτικών Ιατρείων.

Το εντυπωσιακό, μάλιστα, στοιχείο είναι πως το ιατρείο, ενώ έχει ακτινολογικό μηχάνημα, δεν διαθέτει χειριστή. Αποτέλεσμα, το μηχάνημα να «σαπίζει», οι πολίτες να μην εξυπηρετούνται και τα νοσοκομεία να πλημμυρίζουν. Υπό αυτό το πρίσμα, το κάλεσμα της Μίνας Γκάγκα προς τον κόσμο να εμπιστευτεί την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας μπορεί να εκληφθεί μονάχα ως ακόμα ένα πυροτέχνημα μηδαμινής αξίας.

Το βασικό ζητούμενο είναι το υπουργείο και η 1η Υγειονομική Περιφέρεια να κάνουν μια καταγραφή αναγκών τόσο από προσωπικό όσο και από εξοπλισμό και να ενεργοποιηθούν τα αντίστοιχα κονδύλια που διαθέτει το υπουργείο. Ειδάλλως, το σύστημα δημόσιας υγείας θα συνεχίσει να υπολειτουργεί, τα νοσοκομεία θα πιέζονται και οι ασθενείς θα ταλαιπωρούνται.

Πηγή:www.newsbreak.gr

The post Δεν εφημερεύει λόγω έλλειψης γιατρών το Κέντρο Υγείας Λαυρίου first appeared on AtticaToday.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…

https://youtu.be/B9Rw2Vz6abY «Ζωντανός θρύλος» στον χώρο της, κρίνοντας από τις δεκάδες σημαντικές βραβεύσεις και διακρίσεις, η συνιδιοκτήτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Mideast Travel ενός από τα μεγαλύτερα Ταξιδιωτικά Πρακτορεία της Ευρώπης,…

https://youtu.be/EYt97hTwo7w Υποψήφια Ευρωβουλευτής με το Κόμμα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ» του Ανδρέα Λοβέρδου, Χειρουργός – Μαστολόγος – Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, η Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα μίλησε στο OnCamera.gr, δίδοντας το προσωπικό της…