ChatGPT: Η Europol αναλύει τις εγκληματικές χρήσεις

ChatGPT: Η Europol αναλύει τις εγκληματικές χρήσεις

ChatGPT: Η Europol αναλύει τις εγκληματικές χρήσεις

ChatGPT: Η Europol αναλύει τις εγκληματικές χρήσεις της εφαρμογής – Στο στόχαστρο της Europol έχει μπει η εφαρμογή ChatGPT, καθώς η υπηρεσία ερευνά την τεχνολογία μεγάλων γλωσσικών μοντέλων. Ακόμη, αντικείμενο έρευνας αποτελεί ο τρόπος που η συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει τους ερευνητές στην καθημερινή τους εργασίας.

Στόχος της έκθεσης αυτής είναι να ευαισθητοποιήσει σχετικά με την πιθανή κατάχρηση των μεγάλων γλωσσικών μοντέλων, να ανοίξει διάλογο με τις εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης για να τις βοηθήσει να ενσωματώσουν καλύτερες δικλείδες ασφαλείας και να προωθήσει την ανάπτυξη ασφαλών και αξιόπιστων συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης.

εφαρμογής
#image_title

Περί των γλωσσικών μοντέλων
Ένα μεγάλο γλωσσικό μοντέλο είναι ένας τύπος συστήματος τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να επεξεργάζεται, να χειρίζεται και να παράγει κείμενο. Το ChatGPT είναι ένα τέτοιο μοντέλο που αναπτύχθηκε από το OpenAI και κυκλοφόρησε στο ευρύτερο κοινό τον Νοέμβριο του 2022.

Καθώς οι δυνατότητες των μεγάλων γλωσσικών μοντέλων όπως το ChatGPT βελτιώνονται με γοργούς ρυθμούς, η πιθανή εκμετάλλευση αυτών των τύπων συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης από εγκληματίες παρέχει μια ζοφερή προοπτική, δήλωσε η Europol.

Τρεις τομείς εγκληματικότητας
Οι ακόλουθοι τρεις τομείς εγκληματικότητας συγκαταλέγονται μεταξύ των πολλών τομέων ανησυχίας που εντοπίστηκαν από τους εμπειρογνώμονες της Europol:

Απάτη και μηχανική κοινωνικού επηρεασμού: Η ικανότητα του ChatGPT να συντάσσει εξαιρετικά ρεαλιστικό κείμενο το καθιστά χρήσιμο εργαλείο για σκοπούς phishing. Η ικανότητα των μεγάλων γλωσσικών μοντέλων να αναπαράγουν γλωσσικά μοτίβα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να υποδυθεί το ύφος ομιλίας συγκεκριμένων ατόμων ή ομάδων. Αυτή η ικανότητα μπορεί να γίνει αντικείμενο κατάχρησης σε μεγάλη κλίμακα για να παραπλανήσει τα πιθανά θύματα ώστε να εμπιστευτούν τους εγκληματίες.

Παραπληροφόρηση: Το ChatGPT υπερέχει στην παραγωγή αυθεντικού κειμένου σε επίπεδο ταχύτητας και κλίμακας. Αυτό καθιστά το μοντέλο ιδανικό για σκοπούς προπαγάνδας και παραπληροφόρησης, καθώς επιτρέπει στους χρήστες να παράγουν και να διαδίδουν μηνύματα που αντικατοπτρίζουν ένα συγκεκριμένο αφήγημα με σχετικά μικρή προσπάθεια.

Έγκλημα στον κυβερνοχώρο: Εκτός από τη δημιουργία γλώσσας που μοιάζει με ανθρώπινη, το ChatGPT είναι ικανό να παράγει κώδικα σε διάφορες γλώσσες προγραμματισμού. Για έναν δυνητικό εγκληματία με λίγες τεχνικές γνώσεις, αυτό είναι ένας ανεκτίμητος πόρος για την παραγωγή κακόβουλου κώδικα.

Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται και νέα μοντέλα καθίστανται διαθέσιμα, θα γίνεται όλο και πιο σημαντικό για την επιβολή του νόμου να παραμείνει στην πρώτη γραμμή αυτών των εξελίξεων για να προβλέψει και να αποτρέψει την κατάχρηση, δήλωσε η Europol.

in.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://www.youtube.com/watch?v=kd6Pc5mv0Ys Τι είναι κλιματική αλλαγή και ποια η διαφορά όταν μιλάμε για κλιματική κρίση; Ποια είναι η εικόνα στις πόλεις μας και πώς θα φτάσουμε στις Κλιματικά ουδέτερες πόλεις; Ποιες…

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…

https://youtu.be/B9Rw2Vz6abY «Ζωντανός θρύλος» στον χώρο της, κρίνοντας από τις δεκάδες σημαντικές βραβεύσεις και διακρίσεις, η συνιδιοκτήτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Mideast Travel ενός από τα μεγαλύτερα Ταξιδιωτικά Πρακτορεία της Ευρώπης,…