Apple: Τι φέρνει η επόμενη γενιά σταθερών και φορητών υπολογιστών

Apple: Τι φέρνει η επόμενη γενιά σταθερών και φορητών υπολογιστών

Apple: Τι φέρνει η επόμενη γενιά σταθερών και φορητών υπολογιστών

Η Apple ετοιμάζεται να λανσάρει τις νέες της σειρές φορητών και σταθερών υπολογιστών, συμπεριλαμβανομένου και ενός νέου iMac.

Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο ενημερωτικό σημείωμα Power On του Bloomberg, η Apple έχει προχωρήσει σημαντικά τον σχεδιασμό του νέου iMac, καθώς το νέο μοντέλο βρίσκεται ήδη σε στάδιο αξιολόγησης και δοκιμών ενώ παράλληλα γίνονται και οι σχετικές δοκιμές σε επίπεδο γραμμής παραγωγής.

Το επόμενο iMac θα διατηρήσει την οθόνη διαγωνίου 24 ιντσών, όπως και το τωρινό μοντέλο το οποίο έκανε την εμφάνισή του το 2021. Αυτό που θα διατηρηθεί επίσης είναι η δυνατότητα χρωματικής επιλογής που εισήγαγε το τελευταίο μοντέλο, δηλαδή θα διατίθεται σε μπλε, ασημί, ροζ και πορτοκαλί.

Apple
Apple: Τι φέρνει η επόμενη γενιά σταθερών και φορητών υπολογιστών 2

Ωστόσο, η σημαντικότερη αλλαγή που θα έρθει με τα νέα μοντέλα θα είναι η αντικατάσταση του επεξεργαστή M1, συνδυασμένη με μια σειρά μικρότερων αλλαγών. Αυτές θα περιλαμβάνουν τον επανασχεδιασμό και την τοποθέτηση σε νέα θέση ορισμένων εξαρτημάτων. Επίσης θα υπάρξουν ορισμένες αλλαγές στην διαδικασία παραγωγής της βάσης της οθόνης, σύμφωνα με το Bloomberg.

Οι νέοι υπολογιστές σχεδιάστηκαν παράλληλα με τον επόμενο επεξεργαστή M3 της εταιρείας, οπότε το δημοσίευμα αναφέρει ότι είναι βάσιμες οι εκτιμήσεις ότι θα είναι και τα πρώτα μοντέλα με τα οποία θα κυκλοφορήσει η νέα οικογένεια επεξεργαστών.

Σάλος με την τελευταία φωτογράφιση της Ζιζέλ – Κατηγορείται για σατανισμό
Πάντως ενώ η ανάπτυξη των νέων υπολογιστών βρίσκεται στα τελικά στάδια, δεν αναμένεται τα νέα μοντέλα να μπουν σε μαζική παραγωγή για τουλάχιστον τρεις μήνες. Αυτό σημαίνει ότι οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν από το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Οι εξελίξεις στους φορητούς υπολογιστές
Πέρα από τη νέα έκδοση του iMac η Apple προγραμματίζει το λανσάρισμα και τριών νέων Mac, μεταξύ τέλους της άνοιξης και αρχές του καλοκαιριού. Αυτά θα είναι το πρώτο 15 ιντσών MacBook Air, το πρώτο Mac Pro με επεξεργαστή σχεδιασμού Apple και ένα αναβαθμισμένο MacBook Air στις 13 ίντσες.

Σε επίπεδο νέων στοιχείων, το Mac Pro θα «φοράει» τον επεξεργαστή M2 Ultra που διαθέτει 24 επεξεργαστικούς πυρήνες, 76 πυρήνες επεξεργασίας γραφικών και δυνατότητα υποστήριξης μνήμης έως και 192GB. Αυτό που παραμένει άγνωστο είναι ποιους επεξεργαστές θα χρησιμοποιούν τα νέα μοντέλα MacBook Air. Αν επιλεγεί κάποιος επεξεργαστής της οικογένειας M2 σε λίγους μήνες τα μοντέλα θα θεωρούνται «ξεπερασμένα».

Εύλογα το δημοσίευμα θεωρεί ότι η Apple θα εξοπλίσει τα νέα laptop των 13 ιντσών, και αυτά, με τον επεξεργαστή M3. Σημειώνεται ότι ο M2 σχεδιάστηκε σαν ένα ενδιάμεσο μοντέλο μέχρι τον ερχομό του M3, ο οποίος με την σειρά του θα είναι το πρώτο μικροτσίπ της Apple αρχιτεκτονικής 3nm (νανομέτρων) έναντι των 5nm του προκατόχου του.

Προφανώς η μετάβαση θα φέρει και μια σημαντική αύξηση των ικανοτήτων και της αποδοτικότητας των φορητών υπολογιστών της Apple. Επιπλέον, η ίδια η εταιρεία έχει ξεκαθαρίσει ότι επιθυμεί να ανανεώνει τους επεξεργαστές των υπολογιστών Mac σε ετήσια βάση, ουσιαστικά όπως κάνει με τους επεξεργαστές της σειράς A των iPhone.

Ο επεξεργαστής M3 αναμένεται επίσης να φτάσει και στο ανανεωμένο iPad Pro με οθόνη τεχνολογίας OLED, το οποίο φημολογείται ότι θα λανσαριστεί τους πρώτους μήνες του 2024.

Πηγή: ΟΤ.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://www.youtube.com/watch?v=kd6Pc5mv0Ys Τι είναι κλιματική αλλαγή και ποια η διαφορά όταν μιλάμε για κλιματική κρίση; Ποια είναι η εικόνα στις πόλεις μας και πώς θα φτάσουμε στις Κλιματικά ουδέτερες πόλεις; Ποιες…

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…

https://youtu.be/B9Rw2Vz6abY «Ζωντανός θρύλος» στον χώρο της, κρίνοντας από τις δεκάδες σημαντικές βραβεύσεις και διακρίσεις, η συνιδιοκτήτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Mideast Travel ενός από τα μεγαλύτερα Ταξιδιωτικά Πρακτορεία της Ευρώπης,…