Τι “εκτοξεύει” τον λογαριασμό ρεύματος

Ρεύματος - OnCamera.gr
Ρεύματος - OnCamera.gr

Καθημερινά προσπαθούμε να καταλάβουμε ποια συνήθειά μας ή ποια συσκευή είναι αυτή που «φουσκώνει» το λογαριασμό του ρεύματος.
Πολλές συσκευές μέσα στο σπίτι είναι αρκετές και αρκετά δαπανηρές όχι μονό στην αγορά τους αλλά και στην κατανάλωσή τους, όπως επίσης και κάποιες καθημερινές συνήθειες που ίσως δεν υπολογίζει κανείς.

Οι συσκευές που «φουσκώνουν» τον λογαριασμό του ρεύματος

Ο φούρνος της κουζίνας, ο θερμοσίφωνας και τα κλιματιστικά βρίσκονται στην πυραμίδα των συσκευών που καταναλώνουν την περισσότερη ενέργεια. Ακολουθεί το σίδερο, το ψυγείο και το πλυντήριο. Τέλος, οι συσκευές με την μικρότερη κατανάλωση είναι το πιστολάκι μαλλιών, τηλεόραση, υπολογιστής κ.α.
Προσοχή στις συσκευές που βρίσκονατι «stand by» καθώς παρά το γεγονός δεν βρίσκονται σε λειτουργία και θεωρεί κανείς ότι εκείνη τη στιγμή δεν τις χρησιμοποιεί, εντούτοις εκείνες συνεχίζουν να «καίνε» ρεύμα και μάλιστα σε όλη τη διάρκεια του 24ώρου, εάν δεν έχει κλείσει ο διακόπτης ή βρίσκονται στην πρίζα.

Τι να προσέξουμε στις συσκευές υψηλής κατανάλωσης :

Φούρνος κουζίνας: η χρήση του είναι συχνή, για αρκετή ώρα καθημερινά και επίσης είναι δύσκολο να περιοριστεί.
Θερμοσίφωνας: αυξημένη κατανάλωση εντοπίζεται όταν βρίσκεται αναμμένος για πολλή ώρα, συχνά παραπάνω από ό,τι κανείς τον χρειάζεται, ενώ μεγαλύτερη είναι η επιβάρυνση όταν βρίσκεται «ενσωματωμένος» σε ηλιακό.
Κλιματιστικό: η κατανάλωση μπορεί να περιοριστεί τόσο με τη μείωση του χρόνου που βρίσκεται σε λειτουργία, όσο και με τη ρύθμισή του στην κατάλληλη θερμοκρασία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ