Αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού: Μπαράζ διαμαρτυριών

Αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού: Μπαράζ διαμαρτυριών

Αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού: Μπαράζ διαμαρτυριών

Μπαράζ διαμαρτυριών τις τελευταίες ώρες για τα αποτελέσματα του Κοινωνικού Τουρισμού καθώς έπεσε μαζικό «τσεκούρι» σε αιτήσεις, σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις, «αδικαιολόγητο»!

Το μεγάλο πρόβλημα παρατηρείται με τα εισοδηματικά κριτήρια που τέθηκαν, την παράμετρο των «προσαυξήσεων» ανά τέκνο και φυσικά στις κλίμακες.

Σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις τα στοιχεία «φαίνεται» να μην έχουν αντληθεί σωστά από το σύστημα και ενώ είναι σε εξέλιξη η κατάθεση των νέων φορολογικών δηλώσεων και έχει παρέλθει η προθεσμία των ενστάσεων.

Ενδεικτική είναι όμως και η περίπτωση –καταγγελία που έλαβε η aftodioikisi.gr από εργαζόμενη Πολύτεκνη μητέρα 6 παιδιών, που κόπηκε από την παροχή για οικονομικές διακοπές και η οποία «έψαξε» το θέμα, τηλεφωνώντας στο 1555, αλλά η απάντηση που έλαβε ήταν… απογοητευτική!

Δείτε παρακάτω όσα αναφέρει.

Η καταγγελία

«Είμαι μια πολύτεκνη μητέρα 6 παιδιών, εργαζόμενη ως αναπληρώτρια καθηγήτρια.

Θέλοντας να υποβάλλω την αίτηση μου για το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού 2024 – 2025, διαπίστωσα μια κατάφορη αδικία και ρατσισμό προς την απόκτηση παιδιών, στην σχετική ΚΥΑ.

Συγκεκριμένα στην ΚΥΑ 33919/29.05.2024 (Β’ 3071/31.05.2024) αναφέρεται ότι:

«Το οικογενειακό εισόδημα δεν μπορεί να ξεπερνά τις 30.000 ευρώ, ενώ για τους μακροχρόνια ανέργους (12 και άνω μήνες ανεργίας) το εισόδημα δεν μπορεί να ξεπερνά τα 16.000 € για τους άγαμους, τα 24.000 € για τους έγγαμους (προσαυξανόμενο κατά 5.000 € ανά τέκνο) ή 29.000 € για τις μονογονεϊκές οικογένειες (προσαυξανόμενο κατά 5.000 € για κάθε τέκνο μετά το πρώτο)…

Μετά από σχετικό ερώτημά μου στο 1555 της ΔΥΠΑ, ενημερώθηκα ότι αν εργάζονται και οι δύο γονείς πρέπει το οικογενειακό εισόδημα αν είναι μέχρι 30.000 ευρώ, ασχέτως πλήθους παιδιών……. !!!!!!!!  Αλλιώς η αίτηση ακυρώνεται. Δεν μοριοδοτείται καθόλου!!!!! (Όπως και έγινε με πολλές αιτήσεις).

Δείτε ακόμη:afto_favicon

Ανοίγει η πλατφόρμα αιτήσεων για το «Thessaly & Evros Pass 2024»

Η προσαύξηση ισχύει μόνο στους μακροχρόνια ανέργους!

Επομένως

Α) αν σε μια πολύτεκνη οικογένεια με 4-5-6 παιδιά δουλεύουν και οι δύο γονείς πρέπει να έχουν οικογενειακό εισόδημα μέχρι 30.000ευρώ. Ενώ μια οικογένεια με 3 παιδιά που δεν εργάζεται ο ένας γονέας μπορούν να έχουν οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40.000ευρώ.

Ποιος ζει πιο άνετα;;;;;;

Ποιος μπορεί να πάει  τα παιδιά του διακοπές;;;;;;

Δηλαδή τιμωρούνται οι γονείς που δουλεύουν για να μπορέσουν να ζήσουν τα παιδιά τους;;;;;;

 Β) Μια οικογένεια 2 ατόμων και μια οικογένεια 6-7-8 ατόμων (μαζί με παιδιά δηλαδή…) μπορούν να έχουν το ίδιο οικογενειακό εισόδημα, και ίδιες συνθήκες διαβίωσης, δηλαδή να ζούνε με τα ίδια χρήματα και να μπορούν να πάνε εξίσου διακοπές;;;;;;

Άρα μιλάμε για ρατσιστική επίθεση εναντίον των παιδιών και των γονέων και ειδικά των πολυτέκνων που προσπαθούν για μια αξιοπρεπή διαβίωση της οικογένειάς τους.

Παρακαλώ να μεριμνήσετε για ενημέρωση των εμπλεκομένων φορέων και των υπευθύνων.

Θα μπορούσε π.χ να δοθεί προσαύξηση οικογενειακού εισοδήματος και στους εργαζόμενους γονείς αν όχι ίσης αξίας (που είναι το λογικό….) τουλάχιστον μικρότερης αξίας»

πηγή: https://www.aftodioikisi.gr/

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/byOBFDsMS64 Τι είναι η κλιματική ουδετερότητα και η δίκαιη μετάβαση; Πως συνδέεται η Πράσινη Ευρωπαϊκή Συμφωνία με την Δίκαιη Μετάβαση; Οι Ελληνικές περιοχές προς την δίκαιη μετάβαση (Δυτ. Μακεδονία και Πελοπόννησος). Η πορεία …

https://www.youtube.com/watch?v=kd6Pc5mv0Ys Τι είναι κλιματική αλλαγή και ποια η διαφορά όταν μιλάμε για κλιματική κρίση; Ποια είναι η εικόνα στις πόλεις μας και πώς θα φτάσουμε στις Κλιματικά ουδέτερες πόλεις; Ποιες…

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…