Αποτελέσματα εκλογών στην Ένωση Περιφερειών

Αποτελέσματα εκλογών στην Ένωση Περιφερειών

Αποτελέσματα εκλογών στην Ένωση Περιφερειών

Αποτελέσματα ψηφοφορίας για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΠΕ:

Ψήφισαν 335 μέλη της Γενικής Συνέλευσης από τους 356 εγγεγραμμένους στον εκλογικό κατάλογο.

Μετά τη διαλογή 333 ήταν τα έγκυρα ψηφοδέλτια, ένα άκυρο και ένα λευκό.

Από τα έγκυρα ψηφοδέλτια έλαβαν ανά συνδυασμό:

-«Σύγχρονες Ισχυρές Περιφέρειες – Απόστολος Τζιτζικώστας» – 262 (ποσοστό 78,7%) – Εκλέγει 9 μέλη: Χρήστος Μιχαλάκης, Θεόδωρος Λεονταρίτης, Θεόδωρος Μαρκόπουλος, Μαρία Λιονή, Θωμάς Πιτούλης, Ιωάννης Περγαντάς, Χαράλαμπος Μπονάνος, Θεόδωρος Βερούτης, Λύσσανδρος Μεταξάς.

-«Περιφερειακό Αυτοδιοικητικό Κίνημα» – 37 (ποσοστό 11,1%) – Εκλέγει 1 μέλος: Ευάγγελος Αλμπάνης.

-«Περιφερειακή Συνεργασία» – 20 (ποσοστό 6%) – Εκλέγει 1 μέλος: Γιώργος Ιωακειμίδης.

-«Λαϊκή Συσπείρωση» – 14 (ποσοστό 4,2%) – Εκλέγει 1 μέλος: Σωτήρης Αβραμόπουλος.

Αποτελέσματα ψηφοφορίας για το νέο Εποπτικό Συμβούλιο της ΕΝΠΕ:

Με σειρά αριθμού σταυρών τακτικά μέλη εκλέγονται οι:

-Σοφία Μαυρίδου – Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας

-Γιώργος Κοντογιάννης – Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας

-Βασίλης Ψαθάς – Αντιπεριφερειάρχης Άρτας

-Φιλήμων Ζαννετίδης – Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

-Κωνσταντίνος Κόντος – Περιφερειακός Σύμβουλος Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης

Μετά το πέρας των εκλογών, ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω από την καρδιά μου τους Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακούς Συμβούλους από όλη τη χώρα για την εμπιστοσύνη τους και για το ισχυρό 78,7% που έλαβε ο συνδυασμός μας ‘Σύγχρονες Ισχυρές Περιφέρειες’ στις σημερινές εκλογές της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας. Και οι 13 Περιφέρειες μαζί. Ως μία. Θα είμαστε εδώ, ενωμένοι και τα επόμενα χρόνια, απέναντι σε όλες τις προκλήσεις και σε όλα τα μέτωπα, να δίνουμε μάχες καθημερινά και να εργαζόμαστε σκληρά για το καλό των συμπολιτών μας».

Με 262 ψήφους και 78,7% (9 έδρες) κέρδισε η παράταξη της ΝΔ τις εκλογές στη Γενική Συνέλευση της ΕΝΠΕ. Δεύτερη ήταν η παράταξη του ΠΑΣΟΚ με 37 ψήφους (11,1%) και 1 έδρα (σ.σ. εκλέγει τον περιφερειακό σύμβουλο Αττικής Βαγγέλη Αλμπάνη), ακολούθησε η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ -Ανεξάρτητοι με 20 ψήφους (6%) και μια έδρα (σ.σ. Γ. Ιωακειμίδης) και τέλος η παράταξη του ΚΚΕ με 14 ψήφους (4,2%) και επίσης μία έδρα (σ.σ. Σωτ. Αβραμόπουλος), επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ του aftodioikisi.gr. Συνολικά ψήφισαν 335 μέλη της Γενικής Συνέλευσης της ΕΝΠΕ, εκ των οποίων 333 ήταν έγκυρα ψηφοδέλτια, 1 Άκυρο και 1 Λευκό.

Το νέο ΔΣ της ΕΝΠΕ που αποτελείται από τους 13 Περιφερειάρχες και τους 12 εκλεγμένους συμβούλους πρόκειται να συνεδριάσει το πρωί της Τρίτης (10.30) προκειμένου να εκλέξει το νέο προεδρείο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/s4rTICsGjdM «Το τραύμα της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών μεταφέρεται από γενιά σε γενιά» εξηγεί ο Ψυχολόγος κ. Σπύρος Στάμος στο ΟnCamera.gr στην εκπομπή «Εν αρχή ην ο λόγος» με την…

https://youtu.be/HpEX5TE5Oiw Ο Νικόλας Φουρναράκης επικεφαλής του “ΒΟΛΤ Ελλάδος” φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του OnCamera.gr «Εν αρχή ην ο Λόγος» και μίλησε για τη φιλοσοφία, τη δομή, τις προοπτικές και τον ευρωπαϊκό…