Από ανακυκλωμένο πλαστικό τα ρούχα του SHEIN. Ξεπερνούν το όριο οι τοξικές ουσίες.

Από ανακυκλωμένο πλαστικό τα ρούχα του SHEIN. Ξεπερνούν το όριο οι τοξικές ουσίες.

Από ανακυκλωμένο πλαστικό τα ρούχα του SHEIN. Ξεπερνούν το όριο οι τοξικές ουσίες.

Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει η είδηση ότι ρούχα που πωλούνται στην πλατφόρμα της SHEIN περιέχουν τοξικές ουσίες που βρίσκονται στο ανακυκλωμένο πλαστικό από το οποίο κατασκευάζονται.

Πρόκειται για χημικές ουσίες, που όχι μόνο δεν αποβάλλονται από τον οργανισμό και δεν διασπώνται από το περιβάλλον (παντοτινά χημικά), αλλά επιδρούν στο ορμονικό σύστημα ανθρώπων και ζώων και προκαλούν σοβαρές ασθένειες.

Η Shein, η οποία είναι μια κινεζική εταιρεία με έδρα τη Σιγκαπούρη, έχει γίνει δημοφιλής ιστότοπος ηλεκτρονικού εμπορίου στις ΗΠΑ – η εφαρμογή της κατέλαβε τη δεύτερη θέση στη χώρα πέρυσι με περισσότερες από 36 εκατομμύρια λήψεις.

Τα δεδομένα από τη ShipMatrix, μια εταιρεία συμβούλων logistics, έδειξαν ότι η Shein στέλνει περίπου ένα εκατομμύριο πακέτα την ημέρα στις ΗΠΑ.

Όμως η επιτυχία της εταιρείας οδήγησε σε έλεγχο καθώς οι Νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι έχουν αρχίσει να κάνουν εβδομαδιαία ανάλυση των προϊόντων της.

Τα τελευταία ανακάλυψαν υπερβολικά επίπεδα φθαλικών ενώσεων, ένα είδος χημικής ουσίας η οποία χρησιμοποιείται για να μαλακώσει τα πλαστικά, τα οποία είναι γνωστό ότι προκαλούν ορμονικές διαταραχές.

Τα εν λόγω χημικά είναι μια κατηγορία κοινών βιομηχανικών ενώσεων που δεν διασπώνται όταν απελευθερώνονται στο περιβάλλον.

Χρησιμοποιούνται για την κατασκευή ρούχων ανθεκτικών στους λεκέδες και μπορούν να διαρρεύσουν από τα προϊόντα και να εισχωρήσουν στο σώμα μας μέσω της κατάποσης, της εισπνοής ή μέσω του δέρματος.

Οι αξιωματούχοι διαπίστωσαν ότι ένα ζευγάρι παπούτσια είχε 428 φορές τα επιτρεπόμενα επίπεδα, ενώ τρεις τσάντες είχαν 153 φορές το όριο των χημικών για πάντα.

Αξιωματούχος της πόλης της Σεούλ, Park Sang-jin είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ζήτησαν την αφαίρεση αυτών των προϊόντων από την πώληση και είπε ότι από τότε που η πόλη άρχισε τις επιθεωρήσεις τον Απρίλιο, οι περισσότερες πλατφόρμες έχουν συμμορφωθεί με τέτοια αιτήματα. πηγή; STAR.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…

https://youtu.be/B9Rw2Vz6abY «Ζωντανός θρύλος» στον χώρο της, κρίνοντας από τις δεκάδες σημαντικές βραβεύσεις και διακρίσεις, η συνιδιοκτήτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Mideast Travel ενός από τα μεγαλύτερα Ταξιδιωτικά Πρακτορεία της Ευρώπης,…

https://youtu.be/EYt97hTwo7w Υποψήφια Ευρωβουλευτής με το Κόμμα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ» του Ανδρέα Λοβέρδου, Χειρουργός – Μαστολόγος – Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, η Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα μίλησε στο OnCamera.gr, δίδοντας το προσωπικό της…