Ανοίγουν οι αιτήσεις για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς- Τα φετινά Bonus

Ανοίγουν οι αιτήσεις για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς- Τα φετινά Bonus

Ανοίγουν οι αιτήσεις για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς- Τα φετινά Bonus

Ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για τoυς βρεφονηπιακούς σταθμούς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης της περιόδου 2024-2025, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, σε τηλεοπτική της συνέντευξη.

Όπως πρόσθεσε η υπουργός, “ο προϋπολογισμός ο οποίος είναι φέτος αυξημένος και φθάνει τα 361,2 εκατ. ευρώ, θα απευθύνεται σε περισσότερους από 173.500 δικαιούχους γονείς όλων των δομών”.

Τα εισοδηματικά κριτήρια

Όσον αφορά στο εισοδηματικό κριτήριο η υπουργός επεσήμανε ότι «αρχίζει, ανάλογα τον αριθμό τέκνων, από τις 27.000 ευρώ και φθάνει έως και τις 42.000 ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν όλες οι κατηγορίες των δομών με πλήρες ή μειωμένης αξίας voucher.

Το φετινά bonus για τις δομές

Όπως ανακοίνωσε η κυρία Σοφία Ζαχαράκη, “θα ακολουθήσει πρόσκληση στους βρεφονηπιακούς σταθμούς προκειμένου να αυξήσουν τις θέσεις υποδοχής των παιδιών με κατασκευή πρόσθετων χώρων. Το κόστος θα αναλάβει να το καλύψει το κράτος, προκειμένου να μην υπάρχει πρόβλημα υποδοχής των παιδιών, ιδίως στα μεγάλα αστικά κέντρα. Το πρόγραμμα για τη δημιουργία πρόσθετων χώρων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς είναι ύψους 70 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, με φορέα υλοποίησης το Τεχνικό Επιμελητήριο. Σε αυτό μπορούν να ενταχθούν, εκτός από τους δημόσιους, οι ιδιωτικοί αλλά και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί. Επίσης, προϋπόθεση για την ένταξη στο συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί η πρόσληψη πρόσθετου προσωπικού”.

Εν τω μεταξύ βγήκε και η σχετική ΚΥΑ, η οποία ως προς τα εισοδηματικά κριτήρια αναφέρει:

Oικογενειακό εισόδημα:

Δικαίωμα υποβολής συμμετοχής στο σύνολο των δομών/φορέων της δράσης για λήψη πλήρους αξίας τοποθέτησης σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 1 του άρθρου 6, έχουν διά των νόμιμων εκπροσώπων τους παιδιά/άτομα με αναπηρία οικογενειών, των οποίων το οικογενειακό ετήσιο εισόδημα φορολογικού έτους 2023 δεν υπερβαίνει το ποσό των 36.000 € κατά τις ακόλουθες διακρίσεις:

-Έως 27.000 € έως δύο (2) παιδιά,

– έως 30.000 € για τρία (3) παιδιά,

– έως 33.000 € για τέσσερα (4) παιδιά,

– έως 36.000 € από πέντε (5) παιδιά και άνω.

Για τους σκοπούς κάλυψης συμμετοχής στις δομές (Α1, Α2, Β1 και Β2) για λήψη μειωμένης αξίας τοποθέτησης σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 1 του άρθρου 6, έχουν διά των νόμιμων εκπροσώπων τους παιδιά οικογενειών των οποίων το οικογενειακό ετήσιο εισόδημα φορολογικού έτους 2023 δεν υπερβαίνει το ποσό των 42.000 €

κατά τις ακόλουθες διακρίσεις:

– Έως 33.000 € έως δύο (2) παιδιά,

– έως 36.000 € για τρία (3) παιδιά,

– έως 39.000 € για τέσσερα (4) παιδιά,

– έως 42.000 € από πέντε (5) παιδιά και άνω

Τα δικαιολογητικά συμμετοχής που αφορούν στο οικογενειακό εισόδημα και την οικογενειακή και κοινωνική κατάσταση των αιτούντων, τα οποία είτε αντλούνται αυτόματα με διεπαφές από τα Πληροφοριακά Συστήματα του Κέντρου Διαλειτουργικότητας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, είτε επισυνάπτονται (up load) κατά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης, εξειδικεύονται με την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος της ΕΕΤΑΑ.

Λαμβάνεται υπόψη και υπολογίζεται το εισόδημα και των δύο (2) γονέων (μερών ή συζύγων).

Στο εισόδημα περιλαμβάνεται το δηλωθέν και τα αυτοτελώς φορολογούμενα ποσά, όπως αυτά αποτυπώνονται στο πεδίο Δ.1. του Εκκαθαριστικού Σημειώματος.

Η μη υποβολή φορολογικής δήλωσης των αιτουσών/ αιτούντων καθώς και του ετέρου μέλους σε περίπτωση ξεχωριστής φορολογικής δήλωσης για το 2023, συνιστά λόγο απόρριψης της αίτησης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/byOBFDsMS64 Τι είναι η κλιματική ουδετερότητα και η δίκαιη μετάβαση; Πως συνδέεται η Πράσινη Ευρωπαϊκή Συμφωνία με την Δίκαιη Μετάβαση; Οι Ελληνικές περιοχές προς την δίκαιη μετάβαση (Δυτ. Μακεδονία και Πελοπόννησος). Η πορεία …

https://www.youtube.com/watch?v=kd6Pc5mv0Ys Τι είναι κλιματική αλλαγή και ποια η διαφορά όταν μιλάμε για κλιματική κρίση; Ποια είναι η εικόνα στις πόλεις μας και πώς θα φτάσουμε στις Κλιματικά ουδέτερες πόλεις; Ποιες…

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…