Ανδρέας Βασιλόπουλος: Το μήνυμα σαφές, οι πολίτες ήθελαν αλλαγή

Ανδρέας Βασιλόπουλος: Το μήνυμα σαφές, οι πολίτες ήθελαν αλλαγή

Ανδρέας Βασιλόπουλος: Το μήνυμα σαφές, οι πολίτες ήθελαν αλλαγή

Ανδρέας Βασιλόπουλος, δημοτικός σύμβουλος Ραφήνας Πικερμίου και επικεφαλής της Δύναμης Ανάπτυξης – άρθρο στη Marathon Press.

1 1 Ανδρέας Βασιλόπουλος: Το μήνυμα σαφές, οι πολίτες ήθελαν αλλαγή
Ανδρέας Βασιλόπουλος: Το μήνυμα σαφές, οι πολίτες ήθελαν αλλαγή 2

Ξεκινώντας να ξετυλίγω τις σκέψεις μου για τις εκλογική μάχη που πέρασε, θα ήθελα για άλλη μία φορά να ευχαριστήσω τους δημότες που κατανόησαν και στήριξαν τις βαθιές τομές που περιείχε το δημοτικό πρόγραμμα της ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και μας ανέδειξαν τρίτη δύναμη στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου, καθώς και για την πλήρη στήριξή τους στην επιλογή σύμπραξής μας με τον συνδυασμό Τσεβά – Ξηντάρα.

Το μήνυμα των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου ήταν σαφές. Οι πολίτες ήθελαν αλλαγή δημοτικής διοίκησης.

Το εκλογικό αποτέλεσμα της 8ης Οκτωβρίου έδειξε ότι η δυναμική που απέκτησε η παράταξή μας ήταν αυτή που έκοψε από τον κ. Μπουρνούς την δυνατότητα να εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή.

Μετά τον πρώτο γύρο και με το αποτέλεσμα ακόμα ανοικτό, κάλεσα όλους τους υποψηφίους της παράταξής και συζητήσαμε για αρκετή ώρα ποιες θα έπρεπε να είναι οι κινήσεις μας. Προσωπικά, βασιζόμενος στην προηγούμενη εμπειρία της κακής συνεργασίας με τον κ. Μπουρνούς και την αθέτηση κάθε συμφωνίας για εφαρμογή μέρους του προγράμματος μας, εισηγήθηκα τη στήριξη του συνδυασμού της κυρίας Τσεβά.

Μάλιστα σε πολλές συζητήσεις βασική αγωνία στην τοπική κοινωνία ήταν πώς θα φύγει η προηγούμενη διοίκηση Μπουρνούς και όχι ποια θα είναι η διοίκηση που θα την διαδεχθεί. Σταθήκαμε πλήρως αντίθετοι με αυτήν την ρηχή αντίληψη απλής εναλλαγής και προκρίναμε την Πολιτική Αρχών, μια διαφανή Προγραμματική Συμφωνία μπροστά στους δημότες, ως βάση μιας νέας δημοτικής διοίκησης.

Ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση σύμπραξης του συνδυασμού Δήμητρας Τσεβά και Κώστα Ξηντάρα, με χαρά και ικανοποίηση διαπιστώσαμε ότι πράγματι υπήρχε η πολιτική βούληση να συμπράξουμε ως μια ενιαία ομάδα διοίκησης με διακριτούς ρόλους στην υλοποίηση ενός ενοποιημένου αναπτυξιακού προγράμματος προς όφελος των δημοτών μας.

Η συμφωνία σύμπραξης που έγινε μεταξύ 8ης και 15ης Οκτωβρίου ήταν ξεκάθαρη τόσο απέναντι στους υποψηφίους των δύο ομάδων, όσο και απέναντι στους δημότες από τους οποίους ζητούσαμε να στηρίξουν την επιλογή μας αυτή. Αυτός ήταν και ο λόγος που δημοσιοποιήσαμε τη συμφωνία και δώσαμε τη διαβεβαίωση σε όλους ότι προχωρούμε ως μία ομάδα, ενώνοντας τα δύο προγράμματα μας σε ένα ενιαίο κοινό πρόγραμμα. Ο κοινός προεκλογικός αγώνας μας, ενδυνάμωσε την πλήρη συνεργασία και εμπιστοσύνη οικοδομώντας στην πράξη μια ενιαία νικηφόρα ομάδα.

Γνώριζα από τα στατιστικά στοιχεία ότι ακόμα και η ουδέτερη στάση μας θα ευνοούσε την επανεκλογή του κ. Μπουρνούς, γεγονός που θα ενέτεινε την αλαζονική συμπεριφορά και την μοναρχική διοίκηση που είχε με τα χρόνια εγκαταστήσει στον Δήμο μας.

Αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος σωστή η επιλογή μας να τονίσουμε στο εκλογικό σώμα ότι ενώνουμε δυνάμεις, ενώνουμε τεχνογνωσία, ενώνουμε τα προεκλογικά μας προγράμματα και προχωρούμε σαν μία ομάδα. Το σύνολο των ψηφοφόρων της παράταξής μας, αντί να απέχει, μας εμπιστεύθηκε ακόμη μια φορά, πήγε συνειδητά και ψήφισε την επιλογή της Δήμητρας Τσεβά ως νέας Δημάρχου, εξασφαλίζοντας μία άνετη νίκη στις εκλογές της 15ης Οκτωβρίου.

Για τα επόμενα χρόνια, βασική επιδίωξη της ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και προσωπικά δική μου, είναι η εφαρμογή του κοινού προγράμματός μας και η δυνατότητα να βελτιώσουμε τον Δήμο μας σε ρόλους και στα αντικείμενα που θα αναλάβουμε.

Είναι γνωστό ότι κάθε διοικητική σύμπραξη είναι δύσκολη. Προχωρούμε, όμως, με αισιοδοξία θεωρώντας ότι όλες οι πλευρές θα τιμήσουν την αμοιβαία δέσμευση που μαζί δώσαμε στους δημότες, όταν ζητήσαμε την 15ης Οκτωβρίου να στηρίξουν την εκλογή της κας Τσεβά για την υλοποίηση μιας προγραμματικής συμφωνίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/byOBFDsMS64 Τι είναι η κλιματική ουδετερότητα και η δίκαιη μετάβαση; Πως συνδέεται η Πράσινη Ευρωπαϊκή Συμφωνία με την Δίκαιη Μετάβαση; Οι Ελληνικές περιοχές προς την δίκαιη μετάβαση (Δυτ. Μακεδονία και Πελοπόννησος). Η πορεία …

https://www.youtube.com/watch?v=kd6Pc5mv0Ys Τι είναι κλιματική αλλαγή και ποια η διαφορά όταν μιλάμε για κλιματική κρίση; Ποια είναι η εικόνα στις πόλεις μας και πώς θα φτάσουμε στις Κλιματικά ουδέτερες πόλεις; Ποιες…

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…