Ανδρέας Κτενάς: «Ξεκινούν βελτιώσεις 73.000 ευρώ στο ΧΥΤΑ Μεγανησίου» – Υπογράφηκε η Σύμβαση του έργου

Ανδρέας Κτενάς: «Ξεκινούν βελτιώσεις 73.000 ευρώ στο ΧΥΤΑ Μεγανησίου» – Υπογράφηκε η Σύμβαση του έργου

Ανδρέας Κτενάς: «Ξεκινούν βελτιώσεις 73.000 ευρώ στο ΧΥΤΑ Μεγανησίου» – Υπογράφηκε η Σύμβαση του έργου

Υπογράφηκε την προηγούμενη εβδομάδα η Σύμβαση έργου για αποκατάσταση βλαβών στο Χ.Υ.Τ.Α. Μεγανησίου, ύψους 72.912 ευρώ, από την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και Πρόεδρο του Φο.Δ.Σ.Α. Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, και τον εκπρόσωπο του αναδόχου εταιρείας.

«Η προστασία του περιβάλλοντος και η βελτίωση της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Περιφέρειά μας, αποτελεί προτεραιότητα. Έτσι, στο Μεγανήσι, υλοποιείται ένα ακόμα χρήσιμο περιβαλλοντικό έργο, σχεδόν 73.000 ευρώ, για την βελτίωση της υποδομής του υφιστάμενου ΧΥΤΑ, και έρχεται να προστεθεί σε αυτό του Κομποστοποιητή, που χρηματοδοτήθηκε με 2.000.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Το συγκεκριμένο έργο ήταν δέσμευση της κας Κράτσα, που είχα μεταφέρει προς το Δήμαρχο Μεγανησίου και τους πολίτες του νησιού, πέρσι το καλοκαίρι, σε σύσκεψη με τους εκεί τοπικούς φορείς, όπου ανακοινώθηκαν τα προγραμματισμένα έργα της Περιφερειακής Αρχής για το Μεγανήσι.

Οι παρεμβάσεις που περιλαμβάνονται στο έργο είναι σημαντικές και θα συμβάλλουν στην ποιοτικότερη λειτουργία του ΧΥΤΑ του Μεγανησίου» ανέφερε σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

Το έργο περιλαμβάνει την αποκατάσταση βλαβών στην οδοποιία, στην απορροή ομβρίων υδάτων, στη συλλογή των στραγγισμάτων και στο κύτταρο ταφής.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/byOBFDsMS64 Τι είναι η κλιματική ουδετερότητα και η δίκαιη μετάβαση; Πως συνδέεται η Πράσινη Ευρωπαϊκή Συμφωνία με την Δίκαιη Μετάβαση; Οι Ελληνικές περιοχές προς την δίκαιη μετάβαση (Δυτ. Μακεδονία και Πελοπόννησος). Η πορεία …

https://www.youtube.com/watch?v=kd6Pc5mv0Ys Τι είναι κλιματική αλλαγή και ποια η διαφορά όταν μιλάμε για κλιματική κρίση; Ποια είναι η εικόνα στις πόλεις μας και πώς θα φτάσουμε στις Κλιματικά ουδέτερες πόλεις; Ποιες…

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…