Ανακοίνωση Πολυτεχνικών Σχολών για το εξάμηνο

Ανακοίνωση Πολυτεχνικών Σχολών για το εξάμηνο

Ανακοίνωση Πολυτεχνικών Σχολών για το εξάμηνο

Δύο Σχολές του ΕΜΠ, η Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και η Σχολή Μεταλλειολόγων Μηχανικών-Μεταλλουργών, ανακοίνωσαν ότι ξεκινούν το εκπαιδευτικό εαρινό εξάμηνο στις 26/2/2024 αντί για 12/2/2024 που προβλέπει το ακαδημαϊκό ημερολόγιο και η πρόσφατη απόφαση της Συγκλήτου του ΕΜΠ.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση της Συγκλήτου, τα μαθήματα διδάσκονται διαδικτυακά όπου και όσο υπάρχουν καταλήψεις. Ενδεικτική είναι η λιτή ανακοίνωση της Σχολής Αρχιτεκτόνων: Η έναρξη του εαρινού εξαμήνου του ακ. έτους 2023-24 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024.

Η καθυστέρηση στην έναρξη του εξαμήνου στις δύο Σχολές γίνεται διότι προφανώς δεν θέλουν να κάνουν διαδικτυακά μαθήματα όσο διαρκούν οι καταλήψεις εκφράζοντας με τον τρόπο τους έμπρακτα την υποστήριξή τους στις καταλήψεις.

Η τακτική των δύο Σχολών όμως προκαλεί το ερώτημα αν η Διοίκηση του Ιδρύματος, δηλαδή Συμβούλιο, Σύγκλητος, Πρυτανεία, έχουν εγκρίνει αυτή τη χαρακτηριστική αυθαιρεσία, εκτός και αν στον νόμο για το αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ προβλέπεται και το αυτοδιοίκητο Σχολών του ΕΜΠ. Τέλος, οι δύο «συμπαθούσες» Σχολές προαναγγέλλουν έμμεσα τη λήξη των καταλήψεων μέχρι 26/2. Αλλά ακόμη κι αν δεν τελειώσουν υππάρχει η δυνατότητα να βγάλουν νέα ανακοίνωση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/s4rTICsGjdM «Το τραύμα της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών μεταφέρεται από γενιά σε γενιά» εξηγεί ο Ψυχολόγος κ. Σπύρος Στάμος στο ΟnCamera.gr στην εκπομπή «Εν αρχή ην ο λόγος» με την…

https://youtu.be/HpEX5TE5Oiw Ο Νικόλας Φουρναράκης επικεφαλής του “ΒΟΛΤ Ελλάδος” φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του OnCamera.gr «Εν αρχή ην ο Λόγος» και μίλησε για τη φιλοσοφία, τη δομή, τις προοπτικές και τον ευρωπαϊκό…