Ανακοινώσεις μέτρων για την οπαδική βία

Ανακοινώσεις μέτρων για την οπαδική βία

Ανακοινώσεις μέτρων για την οπαδική βία

Σήμερα (7/2) στις 11:00 π,μ αναμένεται να ανακοινωθούν τα μέτρα για την οπαδική βία από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου και τον αναπληρωτή υπουργό αθλητισμού Γιάννη Βρούτση.

Τα μέτρα που πρόκειται να ανακοινωθούν για την οπαδική βία, αφορούν την επανέναρξη παρουσίας θεατών και διάθεσης εισιτηρίων σε αγώνες ποδοσφαίρου. Ακόμα, αναμένεται η λήψη μέτρων για την αποτροπή και αντιμετώπιση αξιόποινων συμπεριφορών σε αθλητικές συναντήσεις.

Ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Βρούτσης είχε συνάντηση χθες με τον υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθη Κωνσταντινίδη. Μετά το τέλος της συνομιλίας τους, ο Γιάννης Βρούτσης ερωτήθηκε για το άνοιγμα των γηπέδων και τα νέα μέτρα. «Το ξέφρενο αμπέλι γήπεδο σταματάει» απάντησε.

«Ερχόμαστε να αντιμετωπίσουμε αυτό που εκκολάπτεται μέσα στα γήπεδα του ποδοσφαίρου. Εκεί όπου οργανώνεται η οπαδική συμπεριφορά, η ακραία. Από 13 Φεβρουαρίου -κι αυτό αφορά όλα τα αθλητικά, θα εφαρμοστεί ένας δρακόντειος νόμος – πλαίσιο, με πολύ αυστηρές κυρώσεις σε όλη την Ελλάδα», συνέχισε ο κ. Βρούτσης. «Οι κυρώσεις θα είναι τέτοιες που όσοι παραβούν τον νόμο θα βρεθούν μπροστά σε πολύ δύσκολες καταστάσεις», συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός.

Ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός αναφέρθηκε επίσης στις κάμερες που θα τοποθετηθούν στα γήπεδα από τις 6 Μαρτίου. «Θα βλέπουν κάθε γωνία του γηπέδου ακόμη και τα αποδυτήρια», ενώ επεσήμανε την καινοτομία εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους από τις 9 Απριλίου: «όποιος μπαίνει στο γήπεδο θα ξέρουμε ποιος είναι, τη διεύθυνση και το τηλέφωνό του».

Με πληροφορίες από ERTNEWS

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/s4rTICsGjdM «Το τραύμα της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών μεταφέρεται από γενιά σε γενιά» εξηγεί ο Ψυχολόγος κ. Σπύρος Στάμος στο ΟnCamera.gr στην εκπομπή «Εν αρχή ην ο λόγος» με την…

https://youtu.be/HpEX5TE5Oiw Ο Νικόλας Φουρναράκης επικεφαλής του “ΒΟΛΤ Ελλάδος” φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του OnCamera.gr «Εν αρχή ην ο Λόγος» και μίλησε για τη φιλοσοφία, τη δομή, τις προοπτικές και τον ευρωπαϊκό…