Ακροδεξιό σοκ απο την Λεπέν: Πώς υποδέχτηκαν τα γαλλικά ΜΜΕ το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών.

Ακροδεξιό σοκ απο την Λεπέν: Πώς υποδέχτηκαν τα γαλλικά ΜΜΕ το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών.

Ακροδεξιό σοκ απο την Λεπέν: Πώς υποδέχτηκαν τα γαλλικά ΜΜΕ το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών.

Τα γαλλικά MME κάνουν έκκληση για ένα «ρεπουμπλικανικό μέτωπο» για να μπλοκάρει την ακροδεξιά στον β’ γύρο των εκλογών. Οι προσδοκίες του Εμμανουέλ Μακρον που είχαν στόχο την αναχαίτηση του ακροδεξιού μετώπου με επικεφαλής την Μαρίν Λεπέν δεν έχουν διαψευσθεί ακόμα αναμένοντας την συσπείρωση όλων των δημοκρατικών δυνάμεων μαζί με το ρεπουμπλικνικό μέτωπο να υπερισχύσουν στον β γύρο την ερχόμενη Κυριακή.

Μετά το νικηφόρο αποτέλεσμα του πρώτου γύρου για την ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν, η Γαλλια μια παραδοσιακά δημοκρατική ώρα, βρίσκεται σε σοκ με τα ΜΜΕ να καλούν σε συσπείρωση απέναντί της.

Δείτε τα γαλλικά ΜΜΕ πως σχολιάζουν τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών :

Le Figaro

Η γαλλική εφημερίδα Le Figaro αναδεικνύει στο πρωτοσέλιδό της τη μονομαχία Μελανσόν – Μπαρντελά, με βασικό της άρθρο, υπό τον τίτλο: «Γαλλική τραγωδία». Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της κάλπης του χθεσινού πρώτου γύρου, οι ιστορικοί χαρακτηρίζουν τις εκλογές με μια λέξη: «Καταστροφή!».

figaro_1

«Ο Μακρόν ήθελε να ενώσει το κεντρώο κόμμα, να διχάσει την αριστερά και να απομονώσει την ακροδεξιά «Εθνική Συμπείρωση». Όλοι οι υπολογισμοί του αποδείχτηκαν ψευδείς», επισημαίνει, το επίμαχο δημοσίευμα.

Οι εφημερίδες «L’Humanité» και «Libération» καλούν σε «ενιαίο μέτωπο», μετά το «σοκ» του πρώτου γύρου των εκλογών.

Libération

Η εφημερίδα Liberation κάνει λόγο για «σοκ», καλώντας για σχηματισμό μπλοκ που θα φρενάρει την ακροδεξιά Μαριν Λεπέν στον δεύτερο γύρο των εκλογών (7 Ιουλίου). Το σχετικό δημοσίευμα ζητά την συσπείρωση ενός μετώπου που θα βάλει τρικλοποδιά στην ακροδεξιά την Κυριακή.

liberation_1

Le Monde

Για «ρεπουμπλικανικό μέτωπο» κάνει λόγο η γαλλική εφημερίδα μετά το χθεσινό αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των βουλευτικών εκλογών.

Le_monde1

Το ακροδεξιό κόμμα Εθνική Συσπείρωση (RN) έλαβε περίπου 12 εκατ. ψήφους – σχεδόν τριπλάσιες από τα 4,2 εκατ. ψήφους που είχε αποσπάσει στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές του 2022.

Λίγες ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης στη Γαλλία, δημοσιογράφοι μιλούν για το «αποτυχημένο στοίχημα» του Εμανουέλ Μακρόν μετά την απόφασή του να διαλύσει την Εθνοσυνέλευση, καθώς ηττήθηκε και βρίσκεται πλέον στην τρίτη θέση, σχολιάζει το δημοσίευμα.

20 minutes

Για «μεγάλο χαμένο του πρώτου γύρου» τον Εμανουέλ Μακρόν γράφει η γαλλική εφημερίδα «20 minutes», ενώ κάνει λόγο για «διχασμό» στο στρατόπεδο του κεντρώο Γάλλου προέδρου.

Αujourd’ hui

«Η ακροδεξιά στο κατώφλι της εξουσίας» γράφει η εφημερίδα Aujourd’hui, ενώ η «Parisien» εστιάζει στο «μπούμερανγκ» του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, αναφερόμενη στην πρωτοβουλία του να διαλύσει την εθνοσυνέλευση και να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές.Το κεντρώο κόμμα του βρέθηκε στην τρίτη θέση με ποσοστό 20,7%.

France 24

Στο ίδιο μήκος και το γαλλικό δίκτυο France 24 που σχολιάζει ότι το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν, όπως αναμενόταν, είναι πλέον η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη της Γαλλίας μετά την ιστορικά υψηλή επίδοση στον α’ γύρο των εκλογών (33,1).

La Voix du Nord

«Ο Εμανουέλ Μακρόν έβαλε ένα στοίχημα. Το έχασε. Ακόμα χειρότερα, είναι μια καταστροφή για το στρατόπεδό του», επισημαίνει η Στέφανι Ζορν στην τοπική εφημερίδα La Voix du Nord.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://www.youtube.com/watch?v=kd6Pc5mv0Ys Τι είναι κλιματική αλλαγή και ποια η διαφορά όταν μιλάμε για κλιματική κρίση; Ποια είναι η εικόνα στις πόλεις μας και πώς θα φτάσουμε στις Κλιματικά ουδέτερες πόλεις; Ποιες…

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…

https://youtu.be/B9Rw2Vz6abY «Ζωντανός θρύλος» στον χώρο της, κρίνοντας από τις δεκάδες σημαντικές βραβεύσεις και διακρίσεις, η συνιδιοκτήτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Mideast Travel ενός από τα μεγαλύτερα Ταξιδιωτικά Πρακτορεία της Ευρώπης,…