Ανδρέας Βασιλόπουλος «Δεν είναι σωστές οι συνθήκες στο κυνοκομείο του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου»

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ραφήνας -Πικερμίου, Ανδρέας Βασιλόπουλος, μας ενημερώνει για τη μεγάλη αύξηση των αδέσποτων ζώων στο Δήμο και προτείνει ως λύση την ενίσχυση του εθελοντισμού και κίνητρα για υιοθεσία. Ειδικά μετά το καλοκαίρι πολλά ζώα εγκαταλείπονται και η έλλειψη σωστής διαχείρισής τους, κυρίως γιατί δεν προωθούνται για υιοθεσίες έχει ως αποτέλεσμα να στοιβάζονται σε ένα χώρο φιλοξενίας που έχει ο Δήμος που όμως δεν πληροί τις σωστές συνθήκες διαβίωσης τους.

Ο κ. Βασιλόπουλος εστιάζει στο πόσο σημαντική είναι η προώθηση των υιοθεσιών ώστε και τα ζώα να μη παραμένουν μεγάλο χρονικό διάστημα κλεισμένα σε χώρο φιλοξενίας. Η προσωρινή φιλοξενία άλλωστε προωθείται και από το Νόμο που αναφέρει ότι η φιλοξενία τους πρέπει να είναι προσωρινή, καθώς η λύση για τα αδέσποτα δεν είναι να μαζεύονται σε χώρους και να παραμένουν εκεί.

Ο κ. Βασιλόπουλος εξηγεί γιατί χρειάζονται κίνητρα στους πολίτες για να υιοθετήσουν ειδικά όταν τα οικονομικά μιας οικογένειας είναι στενά. Θεωρεί εξαιρετικά σημαντικό ο χώρος φιλοξενίας να είναι καθαρός κι ευχάριστος, τα ζώα περιποιημένα και καθαρά καθώς κι εκείνα με τη σειρά θα είναι χαρούμενα ώστε να επιλεγούν από οικογένειες που θα τα δουν με την επίσκεψή τους εκεί και μας φανερώνει το σχέδιό του για ένα νέο χώρο προδιαγραφών.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή δεν επιτρέπει επίσκεψη στον υπάρχοντα χώρο κι έτσι για να υιοθετήσει κάποιος ένα κατοικίδιο πηγαίνει σε κάποιες εκδηλώσεις υιοθεσίας που γίνονται σε πλατείες αλλά που επιδεικνύονται μόνο λίγα ζώα μειώνοντας έτσι την επιλογή στον εκάστοτε υποψήφιο ανάδοχο. Κατά την άποψη του κ. Βασιλόπουλου χρειάζεται επίσης συχνή ενημέρωση των πολιτών για το τι μας προσφέρει ένα ζώο κυρίως στην κοινωνικοποίηση των παιδιών.

Σχετικά με τη λειτουργία της 5μελούς επιτροπής ο κ. Βασιλόπουλος αναφέρει ότι στερείται ουσιαστικής λειτουργίας που θα βοηθήσει στις λύσεις προβλημάτων με τα αδέσποτα ουσιαστικά.

Ο κ. Βασιλόπουλος θεωρεί πολύ σημαντικό τον εθελοντισμό και τονίζει την αναγκαιότητα στήριξης των εθελοντών από τη Δημοτική αρχή καθώς και την εισροή νέων εθελοντών που με την αγάπη και την προσφορά τους θα βοηθήσουν το Δήμο εκεί που στερείται γνώσεων για το θέμα. Θεωρεί απαραίτητα τα κίνητρα για υιοθεσία είτε με μείωση κάποιων δημοτικών τελών είτε με άλλο τρόπο.

Αναφέρθηκε και στη φιλοζωική του Δήμου τον Πήγασο που χρειάζεται και εκείνη βοήθεια και στήριξη από το Δήμο. Πολύ σημαντική επισήμανση ήταν αυτή των ανθρώπων δύο κατηγοριών: εκείνων που αγαπούν τα ζώα και εκείνων που δεν έχουν μάθει να τα αγαπούν, θέλοντας με αυτό να πει πόσο σημαντική είναι η ενημέρωση ώστε να γίνει κατανοητή η ανάγκη για βοήθεια.

Τη συζήτησή μας κλείσαμε με την ευχή ότι η νέα δημοτική αρχή του Δήμου Ραφήνας -Πικερμίου θα γίνει πρότυπο Δήμου στη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Βασιλόπουλος

https://oncamera.gr/

ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ - CREATIVE PROJECTS

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/_BH5ErZT2XQ Την πρώτη του συνέντευξη στο OnCamera.gr μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτώβρη, παραχώρησε ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής Ελάσσονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Μαραθώνα κ. Βασίλης Αχλάδης, στην εκπομπή της…

https://youtu.be/s4rTICsGjdM «Το τραύμα της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών μεταφέρεται από γενιά σε γενιά» εξηγεί ο Ψυχολόγος κ. Σπύρος Στάμος στο ΟnCamera.gr στην εκπομπή «Εν αρχή ην ο λόγος» με την…

https://youtu.be/HpEX5TE5Oiw Ο Νικόλας Φουρναράκης επικεφαλής του “ΒΟΛΤ Ελλάδος” φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του OnCamera.gr «Εν αρχή ην ο Λόγος» και μίλησε για τη φιλοσοφία, τη δομή, τις προοπτικές και τον ευρωπαϊκό…