Α. Βασιλόπουλος «Δεν είναι σωστές οι συνθήκες στο κυνοκομείο του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου»

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ραφήνας -Πικερμίου, Ανδρέας Βασιλόπουλος, μας ενημερώνει για τη μεγάλη αύξηση των αδέσποτων ζώων στο Δήμο και προτείνει ως λύση την ενίσχυση του εθελοντισμού και κίνητρα για υιοθεσία. Ειδικά μετά το καλοκαίρι πολλά ζώα εγκαταλείπονται και η έλλειψη σωστής διαχείρισής τους, κυρίως γιατί δεν προωθούνται για υιοθεσίες έχει ως αποτέλεσμα να στοιβάζονται σε ένα χώρο φιλοξενίας που έχει ο Δήμος που όμως δεν πληροί τις σωστές συνθήκες διαβίωσης τους.

Ο κ. Βασιλόπουλος εστιάζει στο πόσο σημαντική είναι η προώθηση των υιοθεσιών ώστε και τα ζώα να μη παραμένουν μεγάλο χρονικό διάστημα κλεισμένα σε χώρο φιλοξενίας. Η προσωρινή φιλοξενία άλλωστε προωθείται και από το Νόμο που αναφέρει ότι η φιλοξενία τους πρέπει να είναι προσωρινή, καθώς η λύση για τα αδέσποτα δεν είναι να μαζεύονται σε χώρους και να παραμένουν εκεί.

Ο κ. Βασιλόπουλος εξηγεί γιατί χρειάζονται κίνητρα στους πολίτες για να υιοθετήσουν ειδικά όταν τα οικονομικά μιας οικογένειας είναι στενά. Θεωρεί εξαιρετικά σημαντικό ο χώρος φιλοξενίας να είναι καθαρός κι ευχάριστος, τα ζώα περιποιημένα και καθαρά καθώς κι εκείνα με τη σειρά θα είναι χαρούμενα ώστε να επιλεγούν από οικογένειες που θα τα δουν με την επίσκεψή τους εκεί και μας φανερώνει το σχέδιό του για ένα νέο χώρο προδιαγραφών.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή δεν επιτρέπει επίσκεψη στον υπάρχοντα χώρο κι έτσι για να υιοθετήσει κάποιος ένα κατοικίδιο πηγαίνει σε κάποιες εκδηλώσεις υιοθεσίας που γίνονται σε πλατείες αλλά που επιδεικνύονται μόνο λίγα ζώα μειώνοντας έτσι την επιλογή στον εκάστοτε υποψήφιο ανάδοχο. Κατά την άποψη του κ. Βασιλόπουλου χρειάζεται επίσης συχνή ενημέρωση των πολιτών για το τι μας προσφέρει ένα ζώο κυρίως στην κοινωνικοποίηση των παιδιών.

Σχετικά με τη λειτουργία της 5μελούς επιτροπής ο κ. Βασιλόπουλος αναφέρει ότι στερείται ουσιαστικής λειτουργίας που θα βοηθήσει στις λύσεις προβλημάτων με τα αδέσποτα ουσιαστικά.

Ο κ. Βασιλόπουλος θεωρεί πολύ σημαντικό τον εθελοντισμό και τονίζει την αναγκαιότητα στήριξης των εθελοντών από τη Δημοτική αρχή καθώς και την εισροή νέων εθελοντών που με την αγάπη και την προσφορά τους θα βοηθήσουν το Δήμο εκεί που στερείται γνώσεων για το θέμα. Θεωρεί απαραίτητα τα κίνητρα για υιοθεσία είτε με μείωση κάποιων δημοτικών τελών είτε με άλλο τρόπο.

Αναφέρθηκε και στη φιλοζωική του Δήμου τον Πήγασο που χρειάζεται και εκείνη βοήθεια και στήριξη από το Δήμο. Πολύ σημαντική επισήμανση ήταν αυτή των ανθρώπων δύο κατηγοριών: εκείνων που αγαπούν τα ζώα και εκείνων που δεν έχουν μάθει να τα αγαπούν, θέλοντας με αυτό να πει πόσο σημαντική είναι η ενημέρωση ώστε να γίνει κατανοητή η ανάγκη για βοήθεια.

Τη συζήτησή μας κλείσαμε με την ευχή ότι η νέα δημοτική αρχή του Δήμου Ραφήνας -Πικερμίου θα γίνει πρότυπο Δήμου στη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Βασιλόπουλος

ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ - CREATIVE PROJECTS

20210715 androutsou

https://www.youtube.com/watch?v=sj3hX-_O1Jc&feature=youtu.be Δείτε την εκπομπή στο Facebook (κοινωνική δικτύωση) εδώ: https://fb.watch/pMwY_S3NcB/ Μια ολοκληρωμένη στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης, με έμφαση την αστική αναζωογόνηση της γειτονιάς, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στο Δήμο Αγίου Δημητρίου.Παρεμβάσεις σε κεντρικούς οδικούς άξονες, όπως αυτή της διαπλάτυνσης της Λεωφόρου Αγ. Δημητρίου, η ανακατασκευή πεζοδρομίων, η δημιουργία νέων θέσεων…

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/bbXr1oornq4 Στις πρόσφατες εκλογές της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, ο Ευάγγελος Αλμπάνης εξελέγη μέλος, ως προτεινόμενος από την Παράταξή του, ενώ έχει να επιδείξει -παρά το νεαρό της ηλικίας του- μία…

https://youtu.be/k1fIXgSAumw Αξιόλογος και αυθεντικός χοροδιδάσκαλος από την Κρήτη o Γιάννης Μεγαλακάκης. Με πολυετή εμπειρία και βαθιά γνώση της κρητικής παράδοσης, ο Γιάννης Μεγαλακάκης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του On Camera «Εν…

https://youtu.be/F94ngpOCEhM Την Παρασκευή 26/01/2024 το OnCamera.gr βρέθηκε στο National Event του Climate Pact. Στη κάμερα μας μίλησαν:H συντονίστρια της χώρας για την Ελλάδα για το EU Climate Pact και Διευθύνουσα…

https://youtu.be/CiUVwC3gjr4 Η σύγχρονη τεχνολογία στις υπηρεσίες του επιχειρείν. Η κα Κωνσταντακάτου, μία νέα και πρωτοπόρος επιχειρηματίας, μας μίλησε για τους νέους τρόπους πώλησης αγαθών και προϊόντων, καθώς και την προσφορά…