ΠΑΟΚ – ΑΕΛ Novibet: Νίκη με Ντεσπόντοφ στην πρεμιέρα
Ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε την ΑΕΛ Novibet στην άδεια Τούμπα, λόγω τιμωρίας από προηγούμενο παιχνίδι, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος Super League 2025-26. Ο Δικέφαλος του Βορρά κατάφερε να κερδίσει με 1-0, χάρη σε γκολ του Ντεσπόντοφ στο δεύτερο ημίχρονο.
Η εικόνα του αγώνα
Στην 8η συνεχόμενη πρεμιέρα του στην έδρα του, ο ΠΑΟΚ πέτυχε την έκτη νίκη του, αν και η απόδοσή του δεν ήταν ενθαρρυντική, ειδικά με την ρεβάνς απέναντι στη Ριέκα να πλησιάζει. Ο προπονητής Ραζβάν Λουτσέσκου αποφάσισε να ξεκουράσει τέσσερις βασικούς παίκτες, δίνοντας ευκαιρίες σε άλλους.
Ο Παβλένκα παρέμεινε στην εστία, ενώ η άμυνα αποτελούνταν από τους Σάστρε, Λόβρεν, Μιχαηλίδη και Τέιλορ. Στη μεσαία γραμμή, οι Μεϊτέ και Οζντόεφ είχαν ρόλο εσωτερικών χαφ, με τον Ζίβκοβιτς και τον Κωνσταντέλια να υποστηρίζουν τον μοναδικό προωθημένο Τσάλοφ.
Σημαντικές στιγμές του αγώνα
Η πρώτη ευκαιρία ήρθε νωρίς για τον ΠΑΟΚ, αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ, Μελίσσας, αντέδρασε σωστά. Η ΑΕΛ, αν και προσπάθησε να απειλήσει με αντεπιθέσεις, δεν κατάφερε να δημιουργήσει σοβαρούς κινδύνους. Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή και τις ευκαιρίες, αλλά η έλλειψη γκολ άρχισε να γίνεται ανησυχητική.
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ντεσπόντοφ μπήκε στο παιχνίδι και με ένα σουτ στην πρώτη του επαφή, έδωσε τη λύση στον ΠΑΟΚ, σκοράροντας στο 47ο λεπτό. Ο Δικέφαλος συνέχισε να πιέζει για δεύτερο γκολ, με τον Μελίσσα να αποκρούει τις προσπάθειες των παικτών του.
Αυτή η νίκη έδωσε στον ΠΑΟΚ ψυχολογία ενόψει της ρεβάνς με τη Ριέκα, αν και η ομάδα χρειάζεται βελτίωση στην επιθετική της λειτουργία.