Τα ίχνη πούδρας δέρματος αναδείχθηκαν σε ισχυρό ενοχοποιητικό στοιχείο, «σκόνη» που προέκυψε από την εξάτμιση ιδρώτα και σωματικού λίπους, τα οποία βρέθηκαν εσωτερικά πλαστικού κουτιού μίας από τις τέσσερις θυρίδες που παραβιάστηκαν στην τράπεζα του Ψυχικού.
Αυτά έδειξαν τον 58χρονο κατηγορούμενο, το DNA του οποίου ταυτοποιήθηκε με τα γενετικά ευρήματα.
Ο 58χρονος οδηγείται στη φυλακή και κατηγορείται για την παραβίαση των θυρίδων σε τράπεζα του Ψυχικού.
Ανακριτής και εισαγγελέας δεν πείστηκαν από τους υπερασπιστικούς του ισχυρισμούς και έκριναν τον κατηγορούμενο προσωρινά κρατούμενο.
Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι έχει σχέση με τις κλοπές των θυρίδων. Φέρεται να υποστήριξε ότι το γενετικό υλικό που εντοπίστηκε δεν ανήκει μόνο σε αυτόν, αλλά σε ακόμα δυο άτομα, την ιδιοκτήτρια της θυρίδας και σε ένα ακόμα άτομο που δεν έχει ταυτοποιηθεί.
Η πλευρά του κατηγορούμενου ανέθεσε σε πραγματογνώμονα – γενετιστή τη σύνταξη τεχνικής έκθεσης.
Ο κατηγορούμενος προσπάθησε να δικαιολογήσει τα μέτρα προφύλαξης που φέρεται να ελάμβανε όταν επισκεπτόταν την τράπεζα, λέγοντας ότι φοράει πολύ συχνά καπέλο και λόγω της πανδημίας ελάμβανε προστατευτικά μέτρα.
«Το καπέλο είναι αγαπημένο μου αξεσουάρ και το χρησιμοποιώ συχνά στην καθημερινότητά μου. Τα γάντια και τη μάσκα τα φορούσα λόγω κοροναϊού. Το ινστιτούτο αισθητικής της συζύγου μου βρίσκεται κοντά στην τράπεζα και δεν ήθελα κάποιος πελάτης να δει ότι δεν τηρώ τα μέτρα» φέρεται να ανέφερε.
Άρση απορρήτου
Οι Αρχές θα προχωρήσουν σε άρση απορρήτου για να δουν τα στίγματα εκπομπής του κινητού του 58χρονου, το επίμαχο χρονικό διάστημα του Αυγούστου, όταν εκτιμάται ότι πραγματοποιήθηκαν οι διαρρήξεις.
Αναζητούν επίσης κρυψώνα με κλοπιμαία από τις τέσσερις παραβιασμένες θυρίδες της τράπεζας του Ψυχικού, καθώς οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο 58χρονος κατηγορούμενος δεν «ξεφορτώθηκε» χρήματα και κυρίως κοσμήματα και αντικείμενα αξίας, για να μην υπάρξουν μάρτυρες που θα τον συνδέσουν με την διάρρηξη.
Συνολικά πέντε φορές φέρεται να είχε μπει ο κατηγορούμενος στον χώρο των θυρίδων του υποκαταστήματος της τράπεζας στο Ψυχικό, όπως έχει καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας. Οι δύο επισκέψεις τοποθετούνται χρονικά μέσα στον περασμένο Οκτώβριο (21 και 22), ενώ οι υπόλοιπες τρείς είχαν πραγματοποιηθεί από τις 10 Αυγούστου έως και τα τέλη του ίδιου μήνα, όταν και υπολογίζεται να έχουν παραβιαστεί οι τέσσερις θυρίδες. Τα βίντεο από τις συγκεκριμένες επισκέψεις, έχουν σβηστεί βάσει πρωτοκόλλου.
To ζήτημα σχολίασε ο Γιάννης Μαρακάκης μιλώντας στην εκπομπή «MEGA ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ» ο οποίος είναι συνήγορος μίας από τις γυναίκες που παραβιάστηκαν οι θυρίδες της.
«Δεν είναι μόνο το DNA που οδήγησε στη σύλληψη και στην κράτηση του φερόμενου δράστη. Υπάρχει συλλογή στοιχείων, οι κινήσεις και οι επισκέψεις του στο χώρο, αλλά και το προφίλ του εν γένει» σημείωσε.
Εκτίμησε δε, ότι επειδή η πρώτη διαρρηγμένη θυρίδα διαπιστώθηκε στις 4 Αυγούστου, οι παραβιάσεις των υπόλοιπων, συντελέστηκαν μεταξύ 5 Αυγούστου και 13 Νοεμβρίου.
Μάλιστα, υπογράμμισε ότι για το διάστημα Αυγούστου και Σεπτεμβρίου οι τράπεζες δεν είχαν υλικό για τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο
Αναφερόμενος στον φερόμενο ως δράστη, ο Γιάννης Μαρακάκης είπε: «Είχε μια ποινική διαδρομή και εκκρεμείς ποινικές υποθέσεις. Θα έπρεπε να έχουν ληφθεί υπόψη από την τράπεζα, η οποία δίνει πρόσβαση σε έναν τόσο ευαίσθητο χώρο».
«Βάλανε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα. Για εμάς ένοχος είναι. Ας αποδείξει πως βρέθηκε μέσα στην θυρίδα που είχαν αφαιρεθεί τα πράγματα ο ιδρώτας του. Κατακαλόκαιρο φόραγε γάντια, μπουφάν και καπέλο. Λογικό είναι να ιδρώνει ο άνθρωπος. Ο καθένας έχει το στυλ του. Κι εγώ μπορώ να πηγαίνω στο χιονοδρομικό με μακό» δήλωσε ο Σταύρος Μπαλάσκας.
Παράλληλα, έκανε λόγο για αδιαμφισβήτητα τα στοιχεία. «Η Αστυνομία δεν στέλνει αθώους στον εισαγγελέα» συμπλήρωσε.
in.gr
Ι