Τάκης Θεοδωρικάκος: Η ενίσχυση της Ελληνικής βιομηχανίας είναι μονόδρομος

Τάκης Θεοδωρικάκος: Η ενίσχυση της Ελληνικής βιομηχανίας είναι μονόδρομος

Τάκης Θεοδωρικάκος: Η ενίσχυση της Ελληνικής βιομηχανίας είναι μονόδρομος

”Η ενίσχυση της Ελληνικής βιομηχανίας είναι μονόδρομος”, τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος.

“Αν θέλουμε να αυξάνουμε τους μισθούς πρέπει να παράγουμε και να είμαστε ανταγωνιστικοί”σημείωσε και προσέθεσε πως το Υπουργείο Ανάπτυξης θα παρουσιάσει σύντομα ένα ολοκληρωμένο παραγωγικό μοντέλο μέσα στον Οκτώβριο.

Στο πλαίσιο αυτό, ανακοίνωσε πως θα ληφθούν αποφάσεις το ερχόμενο δίμηνο για επιδότηση 170 εκατ. ευρώ για στρατηγικές επενδύσεις, που θα φέρουν αρκετές χιλιάδες θέσεις απασχόλησης, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το τέλος του 2025.

Ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε ότι την Τετάρτη και την Πέμπτη θα επισκεφθεί επιχειρηματικά πάρκα στη Βόρεια Ελλάδα – στις Σέρρες και την Αλεξανδρούπολη – όπου χτυπά η καρδιά της ελληνικής βιομηχανίας. Το Υπουργείο Ανάπτυξης χρηματοδοτεί με 90 εκατ. ευρώ τη δημιουργία και αναβάθμιση υπαρχόντων βιομηχανικών πάρκων και με 85 εκατ. ευρώ τη ψηφιακή μετάβαση των επιχειρήσεων.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης επισήμανε και τη στρατηγική μείωσης της γραφειοκρατίας σε 15 τουλάχιστον διαδικασίες – ανέφερε χαρακτηριστικά τις εγκρίσεις στην εγκατάσταση και λειτουργία των μεταποιητικών βιομηχανιών, την έκδοση και αλλαγή ΚΑΔ – προκειμένου να διευκολυνθεί η επαγγελματική και επιχειρηματική δραστηριότητα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

Εργαζόμενος που δούλεψε στο λούνα πάρκ στο Πευκοχώρι μίλησε στο MEGA και κατήγγειλε πως τα μηχανήματα όχι μόνο ήταν τουλάχιστον 15ετίας αλλά τα περισσότερα ήταν μεταχειρισμένα και κλεμμένα από τη…

Σχετικά με τις δηλώσεις της Δημάρχου Κασσάνδρας που αφορούν στο δυστύχημα που έλαβε χώρα την 19/08/2024 σε Λουνα Παρκ στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής αναφέρονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με το άρθρο 110…

https://youtu.be/fGGR6WS8mwQ Μια υπέροχη και διασκεδαστική συζήτηση είχαμε στην εκπομπή “WHO IS WHO” στο Oncamera.gr με τη ΜΥΡΤΩ ΤΣΙΓΚΟΥΛΗ, Επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Σπάτων-Αρτέμιδος «ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ». Ευχαριστούμε θερμά τη Μυρτώ για…