Συγκίνηση για την ηλικιωμένη που έκλεψε λόγω ανέχειας: «Αισθάνεται πως έκανε το μεγαλύτερο έγκλημα»

Ο δήμαρχος Αγίων Αναργύρων, Σταύρος Τσίμπρας, μίλησε αναφορικά με την περίπτωση της ηλικιωμένης γυναίκας η οποία αναγκάστηκε να κλέψει από ένα σούπερ μάρκετ λόγω ανέχειας.

Η γυναίκα έγινε αντιληπτή από τους υπαλλήλους και παρά τις εκκλήσεις των άλλων πελατών να μην γίνει θέμα και να πληρώσουν οι ίδιοι τα 30-40 ευρώ, που ήταν η αξία των προϊόντων, αντ΄αυτού κλήθηκε η αστυνομία και προσήχθη.

Εκκλήσεις υπήρξαν και από τους αστυνομικούς να μην γίνει μήνυση, αλλά η εταιρεία επέμεινε πως αυτή είναι η πολιτική της, και αναγκάστηκε να υποχωρήσει μόνο μετά από τις έντονες αντιδράσεις που ξέσπασαν.

«Πρώτη φορά»

Ο κ. Σταύρος Τσίμπρας, μιλώντας στην ΕΡΤ, περιέγραψε την ηλικιωμένη ως μία «πολύ αξιοπρεπή κυρία» που έκανε «πρώτη φορά» κάτι τέτοιο.

«Δεν είναι επαγγελματίας κλέφτρα, η ανάγκη την οδήγησε σε αυτό το σημείο» σημείωσε και είπε πως «είναι πολύ ντροπιασμένη».

Ερωτώμενος για τη στάση της εταιρείας είπε πως «δεν μπορώ να κρίνω τον υπάλληλο, αλλά όταν βλέπεις ότι οι πελάτες είναι εξαγριωμένοι, προτίθενται να βοηθήσουν, μπορείς να έχει την ευελιξία να καταλάβεις ότι δεν έχεις μπροστά σου έναν κοινό κλέφτη αλλά μία γυναικούλα που είναι σε ανάγκη».

Είπε ότι η 70χρονη δεν είχε απευθυνθεί ποτέ στον δήμο για βοήθεια, «γιατί το βλέπει σαν ντροπή» και τόνισε πως με το ζόρι κατάφεραν να την πείσουν να το κάνει.

«Τη γνωρίζω και από πριν, δεν μας είχε αναφέρει ουδέποτε (σ.σ. ότι έχει προβλήματα)» είπε ο ίδιος και προσέθεσε πως όταν μίλησε με την ηλικιωμένη εκείνη «έκλαιγε, είναι πολύ στεναχωρημένη, συντετριμμένη. Αισθάνεται λες και έχει κάνει το μεγαλύτερο έγκλημα». «Το φέρει πολύ βαρέως» κατέληξε ο κ. Τσίμπρας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/bbXr1oornq4 Στις πρόσφατες εκλογές της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, ο Ευάγγελος Αλμπάνης εξελέγη μέλος, ως προτεινόμενος από την Παράταξή του, ενώ έχει να επιδείξει -παρά το νεαρό της ηλικίας του- μία…

https://youtu.be/k1fIXgSAumw Αξιόλογος και αυθεντικός χοροδιδάσκαλος από την Κρήτη o Γιάννης Μεγαλακάκης. Με πολυετή εμπειρία και βαθιά γνώση της κρητικής παράδοσης, ο Γιάννης Μεγαλακάκης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του On Camera «Εν…

https://youtu.be/F94ngpOCEhM Την Παρασκευή 26/01/2024 το OnCamera.gr βρέθηκε στο National Event του Climate Pact. Στη κάμερα μας μίλησαν:H συντονίστρια της χώρας για την Ελλάδα για το EU Climate Pact και Διευθύνουσα…