Κοροναϊός: Ακόμη ένα βήμα προς την κανονικότητα

Κοροναϊός: Ακόμη ένα βήμα προς την κανονικότητα

Κοροναϊός: Ακόμη ένα βήμα προς την κανονικότητα

Κανονικά και χωρίς περιορισμούς θα γιορτάσουμε όπως όλα δείχνουν το Πάσχα, μιας και η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων, από αυτό το Σάββατο υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, δεν θα είναι υποχρεωτική.

Τα μέλη της Επιτροπής που αξιολόγησαν τα επιδημιολογικά δεδομένα, φαίνεται πως επιβεβαίωσαν ότι η πανδημία βρίσκεται σε φάση αργής αποκλιμάκωσης, αν και οι ημερήσιοι θάνατοι παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Την Τετάρτη έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι.

H τρίτη δόση

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι οι ειδικοί κρίνουν αρκετά ικανοποιητική την προσέλευση του κόσμου για την αναμνηστική δόση αλλά και την μακροπρόθεσμη προστασία που αυτή προσφέρει, σύμφωνα και με νεότερα επιστημονικά δεδομένα.

Την ίδια στιγμή, οι επιστήμονες θεωρούν πως η άφιξη του εμβολίου της Novavax στην Ελλάδα, θα μπορούσε λόγω της τεχνολογίας που είναι παρασκευασμένο, να κάμψει τις αντιστάσεις κάποιων αρνητών.

Οπως και νάχει όμως, τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους παραμένουν, όπως και για εκείνους που δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση, επτά μήνες μετά τη δεύτερη.

Οι ειδικοί συμφώνησαν να σταματήσει η χρήση μάσκας να είναι υποχρεωτική στους εξωτερικούς χώρους, ωστόσο έκαναν ισχυρή σύσταση για τη χρήση της σε χώρους με συνωστισμό, ειδικά για άτομα με παράγοντες κινδύνου σοβαρής νόσησης και ανεμβολίαστους.

100% στα ΜΜΜ

Επίσης  αποφάσισαν η χωρητικότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να είναι πλέον στο 100%, πράγμα που σημαίνει πως θα «απελευθερωθούν» όλες οι θέσεις για τους καθήμενους.

To πρωί της Δευτέρας, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης τόνισε στον ΣΚΑΪ πως μέχρι το φθινόπωρο η πανδημία θα βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό σε φθίνουσα πορεία, «πάμε για αποκλιμάκωση μέτρων, κατά βάση για τους εμβολιασμένους».

«Το Πάσχα και το καλοκαίρι θα είναι πάρα πολύ κοντά στην κανονικότητα για τους εμβολιασμένους, σύμφωνα με τις σημερινές εκτιμήσεις. Οι μάσκες θα βγουν πολύ πιο γρήγορα από το τέλος Μαρτίου, αυτή είναι η εκτίμηση μου», υπογράμμισε ο υπουργός.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/TyrvWCIzQzE Συνέντευξη στο OnCamera.gr και την εκπομπή «Εν αρχή ην ο λόγος» παραχώρησε ο δημοφιλής ηθοποιός και πρώην αντιπεριφερειάρχης πολιτισμού Χάρης Ρώμας, με αφορμή την ενεργή του συμμετοχή στην περιβαλλοντική…

https://youtu.be/P6s4O2iV4lw Τις… καυτές πατάτες της επικαιρότητας σχολιάζει ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Πέτσας, καλεσμένος του OnCamera.gr στην εκπομπή «Εν αρχή ην ο Λόγος» με την Βιργινία Μάρκου. Ο κ.…

https://youtu.be/_BH5ErZT2XQ Την πρώτη του συνέντευξη στο OnCamera.gr μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτώβρη, παραχώρησε ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής Ελάσσονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Μαραθώνα κ. Βασίλης Αχλάδης, στην εκπομπή της…