Υπουργείο Ανάπτυξης: Θα συνεχιστούν τα μέτρα για την καταπολέμηση της ακρίβειας

Υπουργείο Ανάπτυξης: Θα συνεχιστούν τα μέτρα για την καταπολέμηση της ακρίβειας

Υπουργείο Ανάπτυξης: Θα συνεχιστούν τα μέτρα για την καταπολέμηση της ακρίβειας

Όλα τα μέτρα για την καταπολέμηση της ακρίβειας «θα συνεχιστούν για όσο καιρό απαιτείται» διαβεβαίωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας.

Αναφερόμενος στο μείζον θέμα της ακρίβειας, το οποίο αποτέλεσε και το αντικείμενο της χθεσινής συζήτησης στη Βουλή, υποστήριξε ότι «τα μέτρα που έχει αναλάβει η κυβέρνηση για την αποκλιμάκωση των τιμών έχουν αρχίσει και αποδίδουν».

Ο κ. Σκρέκας παραδέχθηκε ότι υπάρχουν πολυεθνικές που χρησιμοποιούν αθέμιτες πρακτικές για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους και για τον λόγο αυτό υπάρχουν προϊόντα που στην Ελλάδα έχουν υψηλότερες τιμές απ’ ό,τι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Παράλληλα, επισήμανε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρώτος ευρωπαίος πρωθυπουργός που το επεσήμανε, ζητώντας μια συνολική ευρωπαϊκή απάντηση».

Επίσης, ο κ. Σκρέκας διαβεβαίωσε ότι τόσο το «καλάθι του νοικοκυριού» όσο και όλα τα μέτρα για την καταπολέμηση της ακρίβειας «θα συνεχιστούν για όσο καιρό απαιτείται».

Κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν αρνήθηκε ότι από τη μία οι υψηλές τιμές στα σούπερ μάρκετ και από την άλλη τα υψηλά ενοίκια «ροκανίζουν το εισόδημα» αλλά είπε πως η «κυβέρνηση αναχαίτισε τις τιμές του ρεύματος».

Μπροστά στο κύμα ακρίβειας έκρινε πως «η μόνη ριζική και μόνιμη απάντηση στις ανατιμήσεις είναι οι μόνιμες αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και στα επιδόματα για τη στήριξη των πιο ευάλωτων» και έβγαλε τα πινακάκια του πληθωρισμού καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως «το πρόβλημα της ακρίβειας έχει εθνικές ιδιαιτερότητες αλλά το αντιμετωπίζουν και τα υπόλοιπα μέλη της ευρωζώνης».

Σημείωσε, τέλος, ότι είναι πιο επώδυνο στην πατρίδα μας και γι’ αυτό με επιστολή στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ζήτησε παρέμβαση της ΕΕ διότι «οι κολοσσοί του εμπορίου δεν μπορούν και δεν πρέπει να θέτουν γεωγραφικούς περιορισμούς ως προς τον εφοδιασμό του λιανεμπορίου και να κρατούν υψηλά τις τιμές σε χώρες με υψηλά μερίδια αγοράς».

Πηγή: ΟΤ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://www.youtube.com/watch?v=kd6Pc5mv0Ys Τι είναι κλιματική αλλαγή και ποια η διαφορά όταν μιλάμε για κλιματική κρίση; Ποια είναι η εικόνα στις πόλεις μας και πώς θα φτάσουμε στις Κλιματικά ουδέτερες πόλεις; Ποιες…

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…

https://youtu.be/B9Rw2Vz6abY «Ζωντανός θρύλος» στον χώρο της, κρίνοντας από τις δεκάδες σημαντικές βραβεύσεις και διακρίσεις, η συνιδιοκτήτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Mideast Travel ενός από τα μεγαλύτερα Ταξιδιωτικά Πρακτορεία της Ευρώπης,…