«Βυθιζόμενα» τ’ απορρίμματα στον Δήμο Καλλιθέας

«Βυθιζόμενα» τ’ απορρίμματα στον Δήμο Καλλιθέας

«Βυθιζόμενα» τ’ απορρίμματα στον Δήμο Καλλιθέας

Το «πράσινο» φως για την τοποθέτηση οικολογικών βυθιζόμενων συστημάτων αποθήκευσης απορριμμάτων σε κοινόχρηστους χώρους στο Δήμο Καλλιθέας, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας ύψους 4.6 εκ. ευρώ, δόθηκε μετά την υπογραφή της σχετικής προγραμματικής σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και τον Δήμαρχο Καλλιθέας Δ. Κάρναβο.

Στην υπογραφή της σύμβασης παρών ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Χ. Θεοδωρόπουλος.

Ειδικότερα στον Δήμο θα τοποθετηθούν 41 συστήματα κάθετης διαβαθμισμένης συμπίεσης απορριμμάτων σε κάδους κοινής χρήσης των ΟΤΑ και 20 βυθιζόμενα συστημάτων συλλογής και αποθήκευσης απορριμμάτων.

Στόχος είναι η κάλυψη των αναγκών υγιεινής αποθήκευσης απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών, προκειμένου να μειωθεί το κόστος συλλογής των απορριμμάτων, με την εφαρμογή ενός μεικτού συστήματος με την χρήση βυθιζόμενων συστημάτων αποθήκευσης απορριμμάτων κάθετης διαβαθμισμένης συμπίεσης και βυθιζόμενων συστημάτων συλλογής και αποθήκευσης απορριμμάτων.

Τα συστήματα αυτά θα εξυπηρετούν τις ανάγκες αποθήκευσης σε σημεία του δήμου όπου υπάρχουν συστάδες μεγάλου αριθμού κάδων με μεγάλο όγκο και εκτεταμένη κατοχή μεγάλων τμημάτων των οδών.

Η υφιστάμενη κατάσταση επιδεινώνεται από τα προβλήματα δυσάρεστων οσμών και αντιαισθητικών εικόνων που δημιουργούνται από την συνεχή υπερχείλιση των κάδων με αρνητικό αντίκτυπο στην εμπορική δραστηριότητα των κεντρικών σημείων.
Τα συστήματα θα συμβάλλουν στην ελαχιστοποίηση των χρησιμοποιούμενων πόρων για την αποκομιδή των απορριμμάτων στα σημεία εγκατάστασης. Επίσης, παράλληλα θα επιτυγχάνεται η αύξηση της αποθηκευτικής δυναμικότητας απορριμμάτων, καθώς ένα σύστημα διαβαθμισμένης συμπίεσης αντικαθιστά ικανοποιητικό αριθμό κοινών τροχήλατων κάδων χάρη στο σύστημα συμπίεσης, άρα το αποτέλεσμα θα είναι και η μικρότερη δυνατή κατάληψη κοινόχρηστων χώρων.

Τα οικολογικά βυθιζόμενα συστήματα πρόκειται να τοποθετηθούν σε 61 σημεία του Δήμου Καλλιθέας, ο οποίος θα συμμετάσχει στη χρηματοδότηση με το ποσό των 3.963,64ευρώ .

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δ. Κάρναβος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για το έργο, επισημαίνοντας ότι συμβάλλει στην επίλυση ενός σοβαρού προβλήματος για την πόλη.

«Χαίρομαι που συμβάλλουμε ώστε να περιοριστεί στην πόλη της Καλλιθέας το φαινόμενο της συσσώρευσης σκουπιδιών και των δυσάρεστων οσμών. Συνεχίζουμε να επενδύουμε σε «πράσινες» πολιτικές με οφέλη για την υγεία των πολιτών αλλά και για τις τοπικές οικονομίες», επισήμανε σχετικά ο κ. Πατούλης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://www.youtube.com/watch?v=kd6Pc5mv0Ys Τι είναι κλιματική αλλαγή και ποια η διαφορά όταν μιλάμε για κλιματική κρίση; Ποια είναι η εικόνα στις πόλεις μας και πώς θα φτάσουμε στις Κλιματικά ουδέτερες πόλεις; Ποιες…

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…

https://youtu.be/B9Rw2Vz6abY «Ζωντανός θρύλος» στον χώρο της, κρίνοντας από τις δεκάδες σημαντικές βραβεύσεις και διακρίσεις, η συνιδιοκτήτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Mideast Travel ενός από τα μεγαλύτερα Ταξιδιωτικά Πρακτορεία της Ευρώπης,…