Βασίλης Κικίλιας: «Οι Πυροσβέστες είναι ήρωες!»

Βασίλης Κικίλιας: «Οι Πυροσβέστες είναι ήρωες!»

Βασίλης Κικίλιας: «Οι Πυροσβέστες είναι ήρωες!»

πυροσβέστες

Στον μεγάλο αριθμό πυρκαγιών που εκδηλώνονται καθημερινά ενώ έχουμε ακόμα Άνοιξη, στις μάχες που δίνουν οι πυροσβέστες την αντιπυρική περίοδο που έρχεται, για το εξοπλιστικό πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ, αλλά και για το νέο δόγμα του Πυροσβεστικού Σώματος μίλησε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ».

Όπως τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας, «θα έχουμε μια πάρα πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδο. Προχθές αντιμετωπίσαμε 70 πυρκαγιές, την ημέρα που είχαμε τη φωτιά στην Ιεράπετρα είχαμε 121 πυρκαγιές μέσα σε ένα 12ωρο και ξέφυγε η μια. Είναι ήρωες αυτά τα παιδιά; Για εμένα είναι ήρωες οι πυροσβέστες μας» .

«Ο κόσμος, οι εθελοντές, οι συμπολίτες μας, οι πολλοί Έλληνες που αγαπάνε την πατρίδα τους να πάρουν ένα τηλέφωνο στο 199 ή στο 112»

Τόνισε, δε, ότι η κλιματική κρίση είναι πάνω από τις ανθρώπινες δυνάμεις ακόμα και σε ισχυρές οικονομίες, όπως αποδείχθηκε, σύμφωνα με τον ίδιο, πρόσφατα με τις καταστροφικές πλημμύρες στο Ντουμπάι, όπου έπεσε το 1/5 του νερού του Daniel στη Θεσσαλία.

Αναφορικά με την προετοιμασία που έχει γίνει για την επερχόμενη αντιπυρική περίοδο ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έκανε λόγο «για τις πολλών χιλιομέτρων αντιπυρικές ζώνες που διανοίγονται για πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια σε δάση και περιαστικές περιοχές από ΥΠΕΝ, δασαρχεία, ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ», αλλά και για, όπως είπε, «το νέο δόγμα του Πυροσβεστικού Σώματος που εστιάζει μεταξύ άλλων στην άμεση επέμβαση εναέριων μέσων στην έναρξη της πυρκαγιάς, προτού αυτή επεκταθεί και πάει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, όπως και στον υπερδιπλασιασμό των μονάδων δασοκομάντος με έμφαση στις αερομεταφερόμενες».

Τέλος, ο Βασίλης Κικίλιας υπογράμμισε τη σημασία της ευσυνειδησίας και της ευαισθητοποίησης των πολιτών για την προστασία των δασών, των περιουσιών και πάνω απ΄όλα της ανθρώπινης ζωής.

«Από το 2025 θα αρχίσουν να έρχονται πολύ σημαντικές προμήθειες από το ΑΙΓΙΣ- προκηρύξαμε έργα 1,5 δισ. μέσα σε 9 μήνες- τα οποία θα αποτελέσουν προίκα για τις επόμενες γενιές. Αεροσκάφη, ελικόπτερα, drones, μετεωρολογικοί σταθμοί, ραντάρ, 1.100 πυροσβεστικά οχήματα. Φέτος πρόληψη, αντιμετώπιση, νέο δόγμα και συστράτευση όλων των πολιτών. Ο κόσμος, οι εθελοντές, οι συμπολίτες μας, οι πολλοί Έλληνες που αγαπάνε την πατρίδα τους να πάρουν ένα τηλέφωνο στο 199 ή στο 112 αν δουν μια έναρξη πυρκαγιάς, να φροντίσουν και να ξεχορταριάσουν το οικόπεδό τους, να μιλήσουν και να νουθετήσουν έναν ασυνείδητο ο οποίος ρισκάρει σε μια κοινότητα τη ζωή όλων των άλλων συμπολιτών του. Είναι μια μάχη την οποία δίνουμε όλοι μαζί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κικίλιας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/YGFh03BN0eI Δικηγόρος – Συνήγορος συγγενών θύματος στην τραγωδία που έλαβε χώρα τον Ιούλη του 2018 στην ευρύτερη περιοχή του Ματιού, ο Γιάννης Καραγκούνης, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του On Camera και…

https://youtu.be/CYlMlQcj2_k Συνέντευξη στο OnCamera και τη Βιργινία Μάρκου παραχώρησε η Σοφία Μπεκατώρου, ως υποψήφια Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η κα Μπεκατώρου μίλησε χωρίς δισταγμό, για όλα όσα συνθέτουν την πολυσχιδή…

https://youtu.be/om6b-pcgMCk Συνέντευξη στο OnCamera.gr και την εκπομπή «Εν αρχή ην ο Λόγος» παραχώρησε ο γνωστός δημοσιογράφος – Εκπρόσωπος Τύπου της «Ελληνικής Λύσης» Γιάννης Σκάλκος, παρουσιάζοντας τηνυποψηφιότητά του, για τις επερχόμενες…