• ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΥΞΙΔΑ
    • EU Climate Pact
    • Who is Who
    • ΓΕΓΟΝΟΤΑ OnCamera
    • Εν Αρχή ην ο Λόγος
    • Creative Projects
    • Ρεπορτάζ – Επικαιρότητα
    • Πρόσωπα & Γεγονότα
    • ΕΡΓΟΡΑΜΑ
    • Μιλάμε…ΧΩΡΙΣ ΜΟΝΤΑΖ
    • Αντικριστά
    • Παράγοντες
    • Μικροσκόπιο
    • Μυστικά του επιχειρείν
    • Πριν… μιλήσει η Κάλπη!
    • Φίλοι των ζώων
    • Άλλες Εκπομπές
  • Projects VR360
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
oncamera logo
Home»ΕΙΔΗΣΕΙΣ»ΚΟΣΜΟΣ»Τζό Μπάιντεν: Εδωσε το πράσινο φώς στην Ουκρανία για χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς κατά της Ρωσίας.
ΚΟΣΜΟΣ

Τζό Μπάιντεν: Εδωσε το πράσινο φώς στην Ουκρανία για χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς κατά της Ρωσίας.

By ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ (Χ)18/11/2024Updated:18/11/2024No Comments
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn WhatsApp Reddit Tumblr Email
PIRAVLOI IRAN Τζό Μπάιντεν: Εδωσε το πράσινο φώς στην Ουκρανία για χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς κατά της Ρωσίας.
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Ρωσία: Πρωτοφανές βήμα προς το τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.

Μετά από 1.000 μέρες πολέμου στην Ουκρανία, η απόφαση του προέδρου Μπάιντεν να επιτρέψει την χρήση αμερικανικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς από την Ουκρανία κατά της Ρωσίας, σε συνδυασμό με την πιθανή εκλογική νίκη του Τραμπ και την αλλαγή στη διοίκηση του Λευκού Οίκου, φέρνουν νέα δεδομένα στη σύγκρουση.

Αντίδραση του Κρεμλίνου

Η απόφαση Μπάιντεν προκάλεσε οργισμένη αντίδραση από το Κρεμλίνο. Ρώσοι αξιωματούχοι χαρακτήρισαν το μέτρο ως «πρωτοφανές βήμα προς τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο» και προειδοποίησαν ότι οποιαδήποτε πλήγματα σε ρωσικό έδαφος με αμερικανικούς πυραύλους θα ερμηνευτούν ως άμεση εμπλοκή του ΝΑΤΟ στον πόλεμο. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, επανέλαβε προηγούμενες προειδοποιήσεις του Βλαντίμιρ Πούτιν για τις συνέπειες της προμήθειας τέτοιων όπλων στην Ουκρανία.

Απειλές Αντίποινα και Πυρηνικό Δόγμα

Η Ρωσία, παρά τις απειλές για αντίποινα, δεν έχει ξεκαθαρίσει τις συγκεκριμένες ενέργειες που θα αναλάβει. Στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο Πούτιν είχε δηλώσει ότι αν η Ουκρανία χρησιμοποιήσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς για να πλήξει ρωσικό έδαφος, η Ρωσία θα το θεωρούσε «άμεση συμμετοχή» των χωρών του ΝΑΤΟ στον πόλεμο. Επίσης, ανακοίνωσε αλλαγές στο ρωσικό πυρηνικό δόγμα, προειδοποιώντας για τις συνέπειες της αποστολής τέτοιων όπλων στην Ουκρανία.

Η Ουάσινγκτον και οι Εκτιμήσεις της

Η Ουάσινγκτον εκτιμά ότι οι ρωσικές απειλές είναι υπερβολικές και θα παραμείνουν στα λόγια. Σύμφωνα με αξιωματούχους, οι ΗΠΑ θεωρούν ότι η Ρωσία έχει υπερβεί άλλες «κόκκινες γραμμές» στο παρελθόν, χωρίς να υπάρξουν σοβαρές κλιμακώσεις. Ανάλογα, η αμερικανική κυβέρνηση εκτιμά ότι η Μόσχα δεν θα προχωρήσει σε σημαντικές στρατιωτικές ενέργειες ως αντίποινα.

Σχέδιο Ερντογάν για Εκεχειρία

Στο πλαίσιο των διεθνών προσπαθειών για τερματισμό της σύρραξης, ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν παρουσίασε μια πρόταση για «πάγωμα» του πολέμου στις υπάρχουσες γραμμές του μετώπου και καθυστέρηση των συνομιλιών ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ για 10 χρόνια. Παρά τις δυσκολίες που παρουσιάζει αυτή η πρόταση για την Ουκρανία, οι Τούρκοι αξιωματούχοι εκτιμούν ότι μπορεί να προσφέρει μια ρεαλιστική προσέγγιση για εκεχειρία, με στόχο να παγώσουν οι συζητήσεις για την τύχη των κατεχόμενων εδαφών.

Διχασμός στην ΕΕ και Στάση των Ευρωπαίων

Οι εξελίξεις στην Ουκρανία παραμένουν σε πρώτο πλάνο στην ΕΕ, καθώς η εκλογή Τραμπ έχει προκαλέσει φόβους για ανατροπή της αμερικανικής υποστήριξης προς την Ουκρανία. Στη σύνοδο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, οι Ευρωπαίοι φαίνονται διχασμένοι. Η Ουγγαρία, με στενές σχέσεις με τη Ρωσία, καταδίκασε την απόφαση των ΗΠΑ, θεωρώντας ότι αυτή κλιμακώνει τον πόλεμο και ενδέχεται να προκαλέσει παγκόσμια σύγκρουση.

Στάση Γαλλίας, Λιθουανίας και Γερμανίας

Η Γαλλία, παρά την προμήθεια πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία, δήλωσε ότι η πλήξη ρωσικών στρατιωτικών στόχων παραμένει στο τραπέζι ως επιλογή. Η Λιθουανία τόνισε ότι δεν είναι σαφές πόσους πυραύλους διαθέτει η Ουκρανία για να υπερασπιστεί τον εαυτό της. Η Γερμανία, από την πλευρά της, επέμεινε στην απόφασή της να μην στείλει γερμανικής κατασκευής πυραύλους στην Ουκρανία, ενώ ο καγκελάριος Σολτς βρίσκεται υπό πίεση για τις επαφές του με τον Πούτιν.

Μπορέλ: Ο Πούτιν Δεν Θέλει Διαπραγματεύσεις

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, δήλωσε ότι ο Πούτιν δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένος για διαπραγματεύσεις, παρά τις προσπάθειες για ειρηνική λύση. Ο Μπορέλ τόνισε τη σημασία της ενότητας στην ΕΕ και την ανάγκη να χρησιμοποιηθεί η «γλώσσα της ισχύος» για να αντιμετωπιστούν οι ρωσικές επιθέσεις.

Συμπεράσματα

Η σύγκρουση στην Ουκρανία παραμένει σε πλήρη εξέλιξη, με τη νέα απόφαση των ΗΠΑ να εντάσσεται σε ένα επικίνδυνο γεωπολιτικό παιχνίδι. Οι αντιδράσεις της Ρωσίας και οι αβεβαιότητες για την πορεία του πολέμου αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας κλιμάκωσης, ενώ η διεθνής κοινότητα εξακολουθεί να αναζητά μια διπλωματική λύση που θα αποτρέψει την επέκταση της σύρραξης σε παγκόσμιο επίπεδο.

ΠΥΡΑΥΛΟΥ ΒΕΛΗΝΕΚΟΥΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΤΡΙΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ (Χ)

Related Posts

trump von der laien Η ΕΕ θα υιοθετήσει αναλογικά αντίμετρα για τους δασμούς εάν χρειαστεί - λέει η Φον ντερ Λάιεν για την ανακοίνωση του Τραμπ

Η ΕΕ θα υιοθετήσει αναλογικά αντίμετρα για τους δασμούς εάν χρειαστεί – λέει η Φον ντερ Λάιεν για την ανακοίνωση του Τραμπ

12/07/2025
trump Ο Τραμπ πρόκειται να επιβάλλει δασμούς 30% σε Ε.Ε. και Μεξικό από 1η Αυγούστου

Ο Τραμπ πρόκειται να επιβάλλει δασμούς 30% σε Ε.Ε. και Μεξικό από 1η Αυγούστου

12/07/2025
tex3 Η κλιματική αλλαγή χτύπησε το Τέξας - Νερό 4 μηνών μέσα σε λίγες ώρες - 82 οι νεκροί μέχρι τώρα

Η κλιματική αλλαγή χτύπησε το Τέξας – Νερό 4 μηνών μέσα σε λίγες ώρες – 82 οι νεκροί μέχρι τώρα

07/07/2025

Comments are closed.

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Μια διαφορετική συνέντευξη με τον Παύλο Μαρινάκη, στο WebTV OnCamera.gr, με τη δημοσιογράφο Εβίτα Χρυσολούρη.

📺 Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σε μια συνέντευξη που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Μιλά για επικοινωνία και πολιτική, για τις αξίες που τον καθοδηγούν, για τη σχέση πολίτη – εξουσίας – νόμου, για την τεχνητή νοημοσύνη, αλλά και για το αν ο πολιτικός σήμερα μπορεί να είναι πραγματικά ανεξάρτητος ή είναι απλώς ένα προϊόν επικοινωνίας.

🔍 Ποιος είναι πίσω από τον θεσμικό ρόλο;
💬 Πόσο χώρο έχει η προσωπικότητα στην πολιτική;
🤖 Τι ρόλο παίζει η τεχνολογία στην εικόνα της εξουσίας;

Μια συζήτηση με βάθος, ειλικρίνεια και ουσία. Μην τη χάσετε!
Γιώργος Γεωργόπουλος Δήμαρχος Ελευσίνας: Προτεραιότητες ασφάλεια, ποιότητα ζωής και ο πολιτισμός. - Γιώργος Γεωργόπουλος Δήμαρχος Ελευσίνας: Προτεραιότητες η ασφάλεια, η ποιότητα ζωής και ο πολιτισμός. 
Ο Δήμαρχος Ελευσίνας κ. Γιώργος Γεωργόπουλος μιλάει στο OnCamera.gr στην εκπομπή Πολιτική Πυξίδα με την Εβίτα Χρυσολούρη για τις σημαντικότερες προκλήσεις που απασχολούν την πόλη. την βελτίωση της πρόσβασης στον αρχαιολογικό χώρο και τις στρατηγικές για την ενίσχυση του πολιτιστικού χαρακτήρα της περιοχής. Τα τρία ζητήματα που έχουν προτεραιότητα στην πόλη, όπως είπε, είναι η ασφάλεια, η ποιότητα ζωής και η ενίσχυση της πολιτιστικής βιομηχανίας.

Ο Δήμαρχος παρουσίασε επίσης τη θέση της δημοτικής αρχής για την όδευση των πετρελαϊκών αγωγών μέσα από τον οικιστικό ιστό και τις βιομηχανικές ζώνες της πόλης, επισημαίνοντας την ασφάλεια και την προστασία των κατοίκων. Ταυτόχρονα , αναφέρθηκε στην ανάγκη εκσυγχρονισμού του λιμανιού και στη συμβολή του στην ανάπτυξη και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Η συζήτηση κάλυψε και το μέλλον της πόλης, με έμφαση στη διατήρηση και αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελευσίνας ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, ενώ η βιωσιμότητα των πολιτιστικών δράσεων που ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια του τίτλου "Πολιτιστική Πρωτεύουσα" βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης.

Γιώργος Γεωργόπουλος Δήμαρχος Ελευσίνας: Προτεραιότητες ασφάλεια, ποιότητα ζωής και ο πολιτισμός.

Κλεάνθης Βαρελάς, Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής στη  Πολιτική Πυξίδα με την Εβίτα Χρυσολούρη. - Η Πολιτική Πυξίδα με την Εβίτα Χρυσολούρη φιλοξενεί στο OnCamera.gr τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, κ. Κλεάνθη Βαρελά, έναν άνθρωπο με σημαντική πορεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ενεργό ρόλο στα ζητήματα που απασχολούν τη Δυτική Αττική. 
Συζητήσαμε τις προκλήσεις και τις προοπτικές , την περιβαλλοντική προστασία και τη βιώσιμη ανάπτυξη καθώς και την ασφάλεια της περιοχής.

Κλεάνθης Βαρελάς, Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής στη Πολιτική Πυξίδα με την Εβίτα Χρυσολούρη.

Περισσότερα βίντεο

ΑΡΧΕΙΟ ΕΜΠΟΜΠΩΝ

  • Μιλάμε Χωρίς Μοντάζ
  • Who is Who
  • Creative Projects
  • Πριν μιλήσει η Κάλπη
  • Παράγοντες
  • Μικροσκόπιο
  • Αντικριστά
  • Μυστικά του Επιχειρείν
  • ΕΡΓΟΡΑΜΑ
  • Ρεπορτάζ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Ερευνα - Αν.Εκπαίδευση
  • Περιβάλλον
  • Τεχνολογία
  • Οικονομία
  • Κόσμος
  • Ελλάδα
Facebook Youtube

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Σχετικά με το κάναλι
  • OnCamera promo kit
  • Τηλ. κέντρο 210 8056324
  • Γενικό email info@oncamera.gr
  • Θέματα ύλης press@oncamera.gr
  • Δ/νση Στούντιο: Λ.Μαραθώνος 77, Πικέρμι, 19009

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Loading

© 2024 – OnCamera.gr SA – Designed by AVMap GIS SA