Τραγικός θάνατος αθλήτριας του τριάθλου από καρχαρία στην Καλιφόρνια

Τραγικός θάνατος αθλήτριας του τριάθλου από καρχαρία στην Καλιφόρνια

Μια 55χρονη αθλήτρια του τριάθλου, η Έρικα Φοξ, βρήκε φρικτό θάνατο στις ακτές της Καλιφόρνιας, ύστερα από επίθεση καρχαρία. Η Φοξ αγνοούνταν από την περασμένη εβδομάδα, όταν, σύμφωνα με μαρτυρίες, εθεάθη να κολυμπά στα ανοιχτά της παραθαλάσσιας περιοχής Πασίφικ Γκρόουβ, στον κόλπο του Μοντερέι.

Η επίθεση και η αναζήτηση

Σύμφωνα με την New York Post, η 55χρονη δέχθηκε επίθεση από έναν μεγάλο λευκό καρχαρία κατά τη διάρκεια της προπόνησής της. Από εκείνη τη στιγμή, τα ίχνη της χάθηκαν και οι τοπικές αρχές την κήρυξαν αγνοούμενη, καθώς η σορός της δεν είχε εντοπιστεί.

Σοκαριστικές είναι οι μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, οι οποίοι δήλωσαν ότι είδαν τον καρχαρία να αναδύεται από το νερό κρατώντας στο στόμα του ανθρώπινο σώμα, προτού βυθιστεί ξανά στα ανοιχτά.

Η τραγική κατάληξη

Σήμερα, οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν, καθώς, έπειτα από αρκετές ημέρες αναζητήσεων, βρέθηκαν υπολείμματα της Φοξ, ξεβρασμένα στην ακτή, κοντά στο σημείο της επίθεσης. Τη σορό αναγνώρισε ο πατέρας της, επιβεβαιώνοντας έτσι την τραγική είδηση.

Η Έρικα Φοξ συνήθιζε να προπονείται μαζί με άλλους αθλητές, κολυμπώντας ομαδικά στο συγκεκριμένο σημείο, ως μέρος της καθημερινής τους ρουτίνας. Ανάμεσα στους συναθλητές της ήταν και ο σύζυγός της. Στις 23 Δεκεμβρίου, ενώ η ομάδα κολυμπούσε, ειδοποιήθηκαν από διερχόμενο ιδιοκτήτη σκάφους ότι περίπου 100 μέτρα μακριά τους είχε κάνει την εμφάνισή του ένας καρχαρίας, με τις αρχές να σημάνουν συναγερμό και να κλείνουν την παραλία.

Η επιχείρηση διάσωσης

Αμέσως, η ομάδα των κολυμβητών κατευθύνθηκε προς την ακτή, όπου διαπιστώθηκε ότι η Φοξ δεν ήταν μαζί τους. «Ένιωθα απλώς μουδιασμένη. Ήλπιζα ότι ίσως βγήκε από το νερό και αποφάσισε να επιστρέψει με τα πόδια», δήλωσε η συναθλήτριά της, Σάρον Κάρεϊ.

Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες αρχές και, μετά από λίγη ώρα, ξεκίνησε επιχείρηση για τον εντοπισμό της αγνοούμενης κολυμβήτριας. Μετά από περίπου 15 ώρες έρευνας στο νερό με σκάφη, ελικόπτερα και δύτες, η επιχείρηση διακόπηκε. Τελικά, το γραφείο του Σερίφη του Μοντερέι, μαζί με μια ομάδα εθελοντών, συνέχισαν τις έρευνες, που ολοκληρώθηκαν με τον πιο τραγικό τρόπο.

Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στοιχεία επικοινωνίας

Μέλος του emedia

© 2025 – ONCAMERA.gr