Αντικειμενικές αξίες: Παράταση έως 6 Φεβρουαρίου φέρνουν τα αιτήματα των δήμων για “κούρεμα”

Παράταση αναμένεται να ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών της προθεσμίας για την υποβολή γνώμης από τους δήμους, όσον αφορά το ύψος των αντικειμενικών αξιών της χωρικής τους αρμοδιότητας.

Η αρχική προθεσμία που είχε δοθεί λήγει αύριο, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να δοθεί τελικά χρονικό περιθώριο ως την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023 μετά τα αιτήματα δήμων της χώρας, οι οποίοι ζητούν να επαναπροσδιοριστούν οι αντικειμενικές αξίες ακινήτων που ίσχυσαν στις περιοχές τους από την 1η Ιανουαρίου 2022.

Μέχρι τώρα περισσότεροι από 25 δήμοι της χώρας έχουν υποβάλλει ήδη αιτήματα στο υπουργείο Οικονομικών για επαναπροσδιορισμό των αντικειμενικών αξιών, ενώ έπονται και άλλοι.

Στόχος των δήμων είναι να μην επιβαρυνθούν οι δημότες τους με αυξημένο ΕΝΦΙΑ, που αναμένεται να έρθει φέτος λόγω της αύξησης των αντικειμενικών αξιών σε αρκετούς ιδιοκτήτες ακινήτων, αλλά και οι επαγγελματίες, καθώς η αύξηση των αντικειμενικών αξιών συμπαρασύρει είκοσι περίπου φόρους που βαρύνουν τα ακίνητα.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ από https://www.airetos.gr/ ΠΗΓΗ: LOCALIT.GR

The post Αντικειμενικές αξίες: Παράταση έως 6 Φεβρουαρίου φέρνουν τα αιτήματα των δήμων για “κούρεμα” first appeared on AtticaToday.