Την παραίτηση Ερντογάν ζητά η αντιπολίτευση

Την παραίτηση Ερντογάν ζητά η αντιπολίτευση

Την παραίτηση Ερντογάν ζητά η αντιπολίτευση

Την παραίτηση Ερντογάν ζητά η αντιπολίτευση – Καζάνι που βράζει είναι η Τουρκία μετά τους φονικούς σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου που κόστισαν την ζωή σε περίπου 45.000 Τούρκους, ενώ προκάλεσαν και μεγάλες καταστροφές σε χιλιάδες κτήρια. Με την σειρά τους, οι Τούρκοι πολίτες έχουν εξοργιστεί με τον τρόπο που διαχειρίστηκε η κυβέρνηση την κρίση αυτή.

Από την άλλη, η τουρκική αντιπολίτευση έκανε ολομέτωπη επίθεση στον πρόεδρος της Τουρκίας για την συνεχιζόμενη ανυπαρξία της Κυβέρνησης στην διαχείριση των σεισμών. Ακόμη, σύσσωμη η αντιπολίτευση ζήτησε από τον Ερντογάν να κάνει ότι και ο Κώστας Καραμανλής στην Ελλάδα μετά την τραγωδία στα Τέμπη και να παραιτηθεί.

Μάλιστα, ένας Τούρκος βουλευτής ανέφερε, «Στη γειτονική μας χώρα λόγω του δυστυχήματος με το τραίνο, ο αρμόδιος υπουργός παραιτήθηκε άμεσα. Σε μας δεν υπάρχει κάποιος που πρέπει να παραιτηθεί; Δεν υπάρχει κάποιος που να έχει συνείδηση;».

«Είστε δολοφόνοι»
Ο Αχμέτ Σικ του Εργατικού Κόμματος είπε σε έντονο ύφος: «Θα δικαστείτε για όσα δεν κάνατε τις πρώτες 48 ώρες μετά τον σεισμό. Θα λογοδοτήσετε όλοι. Κι εσύ (σ.σ.: εννοούσε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν) να ξέρεις τα όρια σου. Δεν έχεις τιμή, αξιοπρέπεια. Αν είχες δεν θα μιλούσες. Δεν έχεις ανθρωπιά. Εχεις θράσος. Τους σκοτώσατε τους ανθρώπους. Δεν έχετε καμία ανθρωπιά. Τους σκοτώσατε, είστε δολοφόνοι!».

Ο Μπουλέντ Τουράν από το κόμμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το AKP, απάντησε: «Eμείς δεν ζητάμε συγγνώμη από εσάς. Αυτό είναι αποτέλεσμα της σχέσης που έχουμε με τον λαό μας. Είναι η αυτοπεποίθηση μας. Ο πρόεδρος μας θα μπορούσε να μην το πει. Αλλά το είπε με ειλικρίνεια».

in.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/byOBFDsMS64 Τι είναι η κλιματική ουδετερότητα και η δίκαιη μετάβαση; Πως συνδέεται η Πράσινη Ευρωπαϊκή Συμφωνία με την Δίκαιη Μετάβαση; Οι Ελληνικές περιοχές προς την δίκαιη μετάβαση (Δυτ. Μακεδονία και Πελοπόννησος). Η πορεία …

https://www.youtube.com/watch?v=kd6Pc5mv0Ys Τι είναι κλιματική αλλαγή και ποια η διαφορά όταν μιλάμε για κλιματική κρίση; Ποια είναι η εικόνα στις πόλεις μας και πώς θα φτάσουμε στις Κλιματικά ουδέτερες πόλεις; Ποιες…

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…