
Θρίλερ στα Βαρδούσια: Αγνοούνται τρεις ορειβάτες στον Αθανάσιο Διάκο Φωκίδας
Η εορταστική απόδραση τριών φίλων στα ορεινά της Φωκίδας μετατράπηκε σε εφιάλτη, καθώς η τύχη τους παραμένει άγνωστη από το πρωί της περασμένης Τετάρτης. Οι νεαροί εκδρομείς είχαν προγραμματίσει μια ορειβατική διαδρομή στα Βαρδούσια, ξεκινώντας από τον Αθανάσιο Διάκο. Ωστόσο, μόλις μπήκαν σε μονοπάτι, η επικοινωνία μαζί τους διακόπηκε ξαφνικά.
Δυσκολίες στην επιχείρηση εντοπισμού
Τα κινητά τους τηλέφωνα είναι εκτός δικτύου, γεγονός που καθιστά τον εντοπισμό τους ακόμη πιο δύσκολο. Η κινητοποίηση των αρχών ξεκίνησε όταν οι οικογένειές τους, ανησυχώντας για την απουσία τους, απευθύνθηκαν στις αρχές ζητώντας βοήθεια. Από τότε, οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.
Συνθήκες και προσπάθειες διάσωσης
Η επιχείρηση διάσωσης διεξάγεται υπό εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες, με το κρύο και τη μορφολογία του εδάφους να δημιουργούν σοβαρά εμπόδια. Στην περιοχή συμμετέχουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής από την Άμφισσα και το Λιδωρίκι, ενώ σημαντική είναι η συμβολή της ορειβατικής ομάδας της 7ης ΕΜΑΚ, η οποία εξερευνά τις πλαγιές από το βράδυ της Πέμπτης.
Ενίσχυση της επιχείρησης με drones
Από το πρωί της Παρασκευής, η επιχείρηση έχει ενισχυθεί με μια ειδική ομάδα drone από τη Λάρισα. Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη πραγματοποιούν συνεχείς πτήσεις πάνω από τις δύσβατες χαράδρες, αναζητώντας οποιοδήποτε στοιχείο που μπορεί να οδηγήσει στα ίχνη των τριών ορειβατών. Η ελπίδα παραμένει ότι οι αγνοούμενοι έχουν βρει καταφύγιο σε κάποιο ασφαλές σημείο, περιμένοντας τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών.














