Θεσσαλονίκη: Χαμηλή βαθμολογία έδωσαν οι τουρίστες στην πόλη για το 2022

Θεσσαλονίκη: Χαμηλή βαθμολογία έδωσαν οι τουρίστες στην πόλη για το 2022

Θεσσαλονίκη: Χαμηλή βαθμολογία έδωσαν οι τουρίστες στην πόλη για το 2022

Θεσσαλονίκη: Χαμηλή βαθμολογία έδωσαν οι τουρίστες στην πόλη για το 2022 – Χαμηλή βαθμολογία έδωσαν οι τουρίστες στη Θεσσαλονίκη για το 2022. Όπως προκύπτει, η συνολική βαθμολογία έφτασε το 7,9 που είναι η χαμηλότερη των τελευταίων ετών, σύμφωνα με την έρευνα ικανοποίησης τουριστών & απόδοσης ξενοδοχείων της εταιρείας «GBR Consulting».

Ειδικότερα, παρουσία εκπροσώπων της Πολιτείας, της Αυτοδιοίκησης, τουριστικών & άλλων φορέων της πόλης, εκπροσώπων των μελών της ΕΞΘ και δημοσιογράφων, πραγματοποιήθηκε σε ειδική εκδήλωση στο ξενοδοχείο «Electra Palace Thessaloniki» η παρουσίαση της έρευνας ικανοποίησης τουριστών & απόδοσης ξενοδοχείων της εταιρείας GBR Consulting για το 2022.

Η φετινή έρευνα έδειξε ότι όσον αφορά την αναγνωρισιμότητά της, η Θεσσαλονίκη συνεχίζει να έχει έντονο το στίγμα της πόλης της γαστρονομίας και της διασκέδασης/νυχτερινής ζωής που είναι από τα πολύ δυνατά «ατού» του προορισμού σχεδόν για όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Θεσσαλονίκη
#image_title

Επιπλέον, περίπου ένας στους τρεις τουρίστες δήλωσε ότι επέλεξε τη Θεσσαλονίκη για την προσωπικότητά της. Επίσης, σε σύγκριση με το 2019 αν και τα ξενοδοχεία διατήρησαν την υψηλή αξιολόγησή τους όσον αφορά τις εγκαταστάσεις τους, ωστόσο η σχέση μεταξύ τιμής/ποιότητας μειώθηκε.

Γενικότερα, η διασκέδαση & αναψυχή, η συμπεριφορά των κατοίκων και τα μουσεία/αρχαιολογικοί & πολιτιστικοί χώροι αξιολογήθηκαν από τους ερωτηθέντες επισκέπτες με υψηλές βαθμολογίες, ενώ εντυπωσιάζει το γεγονός ότι δυστυχώς τα «μελανά» σημεία της πόλης συνεχίζουν να παραμένουν ακριβώς τα ίδια αφού οι δρόμοι & τα πεζοδρόμια, η δημόσια καθαριότητα και τα μέσα μαζικής μεταφοράς αξιολογήθηκαν χαμηλά για μία ακόμη φορά.

Η παρουσίαση της έρευνας έγινε από το Managing Consultant της GBR Consulting κ. Stefan Merkenhof και τα αποτελέσματα της έδειξαν ότι η Θεσσαλονίκη εξακολουθεί να είναι ένας προορισμός που παραμένει σε υψηλά επίπεδα στις επιλογές των τουριστών, καθώς όσοι την επισκέπτονται επιθυμούν όχι μόνο να το επαναλάβουν άλλα και να τη συστήσουν σε άλλους, συγγενείς και φίλους.

Πιο συγκεκριμένα, αν και για το 2022 οι ερωτηθέντες τουρίστες αξιολόγησαν τη Θεσσαλονίκη με συνολική βαθμολογία 7,9 που είναι η χαμηλότερη των τελευταίων ετών, ωστόσο στη συντριπτική πλειοψηφία τους (ποσοστό 97%) θα πρότειναν τον προορισμό και σε άλλους, ενώ το 95% δήλωσαν ότι επιθυμούν να την επισκεφθούν ξανά.

Στοιχεία
Ο κ. Merkenhof παρουσίασε λεπτομερή στοιχεία αναφορικά με τα προφίλ των ταξιδιωτών της Θεσσαλονίκης που εντοπίστηκαν στην έρευνα και ανέλυσε την απόδοση των ξενοδοχείων της περιοχής κατά την περσινή χρονιά. Ο Managing Consultant της GBR Consulting αναφέρθηκε επίσης στα στοιχεία του πρώτου τετραμήνου της φετινής χρονιάς για τη Θεσσαλονίκη, υπογραμμίζοντας ότι ναι μεν είναι ενθαρρυντικά αλλά υπάρχει ακόμη πολλή μεγάλη διαφορά σε σύγκριση με τα αντίστοιχα στοιχεία της Αθήνας.

Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της ΕΞΘ κ. Ανδρέας Μανδρίνος αναφέρθηκε στο πολύ μεγάλο πρόβλημα που εξακολουθεί να υπάρχει αναφορικά την αεροπορική συνδεσιμότητα της περιοχής με προορισμούς του εξωτερικού. Επεσήμανε επίσης, ότι δεν έχει γίνει ακόμη καμία ενέργεια από τους αρμόδιους φορείς αναφορικά με τη σύνδεση του αεροδρομίου με το υπό κατασκευή Μετρό και είναι βέβαιο ότι όταν το Μετρό ξεκινήσει τη λειτουργία του, για σημαντικό χρονικό διάστημα οι επισκέπτες από το αεροδρόμιο θα συνεχίσουν να επιβαρύνουν το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης.

Ο κ. Μανδρίνος τόνισε επίσης ότι τα ξενοδοχεία των πιο μικρών κατηγοριών 2* & 1* αρχίζουν να κινδυνεύουν άμεσα λόγω του αθέμιτου ανταγωνισμού που δέχονται από τα Airbnb καταλύματα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/byOBFDsMS64 Τι είναι η κλιματική ουδετερότητα και η δίκαιη μετάβαση; Πως συνδέεται η Πράσινη Ευρωπαϊκή Συμφωνία με την Δίκαιη Μετάβαση; Οι Ελληνικές περιοχές προς την δίκαιη μετάβαση (Δυτ. Μακεδονία και Πελοπόννησος). Η πορεία …

https://www.youtube.com/watch?v=kd6Pc5mv0Ys Τι είναι κλιματική αλλαγή και ποια η διαφορά όταν μιλάμε για κλιματική κρίση; Ποια είναι η εικόνα στις πόλεις μας και πώς θα φτάσουμε στις Κλιματικά ουδέτερες πόλεις; Ποιες…

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…