Η Ελλάδα και η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ
Η Εθνική ομάδα μπάσκετ της Ελλάδας κατάφερε να νικήσει τη Γεωργία με σκορ 94-53, ωστόσο ο Θανάσης Αντετοκούνμπο επικεντρώνεται στον επερχόμενο αγώνα με τη Βοσνία. Παρόλο που η «γαλανόλευκη» έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκρισή της στους 16 του Eurobasket 2025, ο κύριος στόχος είναι η κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλο.
Στρατηγική για τον αγώνα με τη Βοσνία
Ο Αντετοκούνμπο αναφέρθηκε στην ανάγκη να δώσουν το 100% τους απέναντι στη Βοσνία, τονίζοντας τη σημασία της σοβαρότητας και της τήρησης του αγωνιστικού πλάνου. «Η Βοσνία είναι μια εξαιρετική ομάδα, όπως αποδείχθηκε και στο πρόσφατο παιχνίδι τους με την Ιταλία, όπου χρειάστηκε να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια», δήλωσε. «Έχουν ταλαντούχους παίκτες, και παρόλο που λείπουν κάποιοι από αυτούς, πρέπει να μπούμε δυνατά στον αγώνα».
Βελτίωση και χημεία της ομάδας
Ο Θανάσης μίλησε επίσης για την ανάγκη συνεχούς βελτίωσης της ομάδας, λέγοντας ότι είναι σημαντικό να γίνονται 1% καλύτεροι σε κάθε παιχνίδι. «Το πιο κρίσιμο είναι να κερδίζουμε, είτε με 30 είτε με 1 πόντο. Πρέπει να βρούμε τρόπους να κερδίζουμε, ακόμη και όταν η επίθεση είναι πιο στατική», πρόσθεσε. Όσον αφορά τη χημεία της ομάδας, τόνισε ότι αυτή χτίζεται παιχνίδι με παιχνίδι και είναι καθοριστική για τις νοκ άουτ φάσεις. «Κάθε λεπτομέρεια μετράει, από μια πάσα μέχρι μια προσπάθεια για την μπάλα. Όλα αυτά είναι θέμα χημείας και συνεργασίας».
Σχετικά με την πορεία της ομάδας στο τουρνουά, ο Αντετοκούνμπο δήλωσε: «Δεν σκεφτόμαστε το μέλλον, επικεντρωνόμαστε σε κάθε παιχνίδι και στις οδηγίες του προπονητή. Το πιο σημαντικό είναι να είμαστε έτοιμοι και να δίνουμε το 100% μας. Δεν θέλουμε να μπούμε σε οποιοδήποτε ματς χωρίς να είμαστε προετοιμασμένοι, καθώς αυτό είναι μισή επιτυχία».
Αναφερόμενος στην προσωπική του πορεία, ο Θανάσης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τους ανθρώπους που τον στήριξαν κατά τη διάρκεια της αποκατάστασής του από τον τραυματισμό. «Η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν να επιστρέψω στο επίπεδο που ήμουν. Αυτό είναι που διαχωρίζει τους αθλητές υψηλού επιπέδου από τους άλλους. Ευχαριστώ τον Θεό που μου έδωσε τη δύναμη να είμαι εδώ».
Τέλος, ο Αντετοκούνμπο υπογράμμισε ότι η Εθνική ομάδα τον βοήθησε να αποδείξει στους Μπακς την ετοιμότητά του. «Η Εθνική με βοήθησε να δείξω στους Μπακς ότι είμαι έτοιμος. Ήταν ενθουσιασμένοι με την απόδοσή μου στο παιχνίδι με την Ιταλία, όπου έδειξα ότι μπορώ να τρέχω και να παίζω άμυνα. Αυτός είναι ο ρόλος μου».