
Η ελληνική κουζίνα κατακτά τη 2η θέση παγκοσμίως
Η γνωστή γαστρονομική ιστοσελίδα Taste Atlas δημοσίευσε τη λίστα με τις καλύτερες κουζίνες για το 2025-26, και η ελληνική κουζίνα κερδίζει τις εντυπώσεις, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση παγκοσμίως. Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η ιταλική κουζίνα, με την ελληνική να συγκεντρώνει 4,60 βαθμούς, ενώ στην τρίτη θέση ακολουθεί η περουβιανή κουζίνα.
Συμβουλές για ελληνικές γεύσεις
Ο διάσημος οδηγός γαστρονομίας δεν παρέλειψε να προτείνει στους αναγνώστες του ορισμένα ελληνικά προϊόντα που αξίζει να δοκιμάσουν. Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζουν το φινίκι Λακωνίας, το φιστίκι Αιγίνης, η φάβα Σαντορίνης και φυσικά το κοντοσούβλι, το οποίο μάλιστα κατέχει την έκτη θέση στη σχετική κατάταξη του Taste Atlas.
Η κορυφή και οι εκπλήξεις
Στην πρώτη θέση της λίστας με τα καλύτερα πιάτα βρίσκεται το Βόρι-Βόρι από την Παραγουάη, μια κοτόσουπα με διάφορα λαχανικά που έχει κερδίσει την προτίμηση του κοινού στην πλατφόρμα. Οι γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, ωστόσο, συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν και να προσελκύουν το ενδιαφέρον διεθνώς.
Η αναγνώριση αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει την πλούσια γαστρονομική παράδοση της Ελλάδας, που συνδυάζει την ποιότητα των υλικών με την τέχνη της μαγειρικής. Με φόντο τις διαρκώς αυξανόμενες προτιμήσεις για υγιεινές και παραδοσιακές γεύσεις, η ελληνική κουζίνα φαίνεται να έχει βρει τη θέση της στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη.














