
Τάσος Κωστής: Μαγείρευα για την Αλίκη Βουγιουκλάκη αλλά έτρωγε μόνο καρότο
Ο Τάσος Κωστής παραχώρησε πρόσφατα μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο «Happy Day», όπου άνοιξε την καρδιά του και μίλησε για τις επαγγελματικές και προσωπικές του προκλήσεις. Ο αγαπητός ηθοποιός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που έχει βιώσει, όπως η απώλεια της συζύγου του, καθώς και στις αναμνήσεις του από την Αλίκη Βουγιουκλάκη, την οποία είχε την τύχη να γνωρίσει.
Η μαγειρική και οι αναμνήσεις από την Αλίκη
«Κάθε πρωί αναλαμβάνω ρόλο μάγειρα, φτιάχνω διάφορα φαγητά που μου αρέσουν», αποκάλυψε ο Κωστής. «Εγώ ήμουν αυτός που έμαθε τη γυναίκα μου να μαγειρεύει. Μαγειρεύω παστίτσιο και λαχανοντολμάδες, αλλά όταν μαγείρευα για την Αλίκη Βουγιουκλάκη, εκείνη προτιμούσε να τρώει μόνο ένα καρότο και την καρδιά ενός μαρουλιού».
Δυσκολίες και στήριξη από φίλους
Ο ηθοποιός δεν δίστασε να μοιραστεί τις προκλήσεις που έχει αντιμετωπίσει στη διάρκεια της καριέρας του. «Η σχέση μου με το θέατρο έχει περάσει από πολλές δοκιμασίες, ειδικά όταν η υγεία μου δεν μου επέτρεπε να κάνω ούτε τα βασικά», εξομολογήθηκε. «Συχνά δεν ήθελα να πάω στο θέατρο και στο καμαρίνι. Όταν χτυπούσε το πρώτο κουδούνι, ένιωθα να σπιντάρω. Έχω παίξει άρρωστος, με 32 αιματοκρίτη, και δεν μπορούσα να ανέβω τα σκαλοπάτια. Έκανα πρόβες με σωληνάκια».
Ιδιαίτερη μνεία έκανε στην Κάτια Δανδουλάκη, η οποία στάθηκε δίπλα του στις πιο δύσκολες στιγμές. «Η Κάτια με στήριξε πολύ, μου είπε “θα ανοίξουμε όταν είσαι έτοιμος”». Παρά τις αντιξοότητες, ο Κωστής διαβεβαίωσε ότι δεν αφήνει τις δυσκολίες να τον καταβάλουν. «Δεν επιτρέπω στις δυσκολίες να με πάρουν από κάτω, θέλω να ζω τη ζωή μου».
Η απώλεια της συζύγου και η νέα γενιά
Μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές της συνέντευξης ήταν όταν μίλησε για τη σύζυγό του. «Ήταν η γυναίκα μου, η μητέρα των παιδιών μου. Ήμουν τυχερός που τη συνάντησα και έζησα μαζί της 46 χρόνια. Ευχαριστώ που υπήρξε στη ζωή μου» είπε με συγκίνηση. Ο πόνος της απώλειας είναι πάντα παρών, όπως παραδέχτηκε: «Ο πόνος δεν φεύγει, υπάρχει, αλλά προσπαθώ να τον διαχειρίζομαι. Μου λείπει, αλλά δεν ξεχνάω και δεν θέλω να ξεχάσω».
Στις δημόσιες εμφανίσεις του, ο Τάσος Κωστής πλέον συνοδεύεται από την 17χρονη εγγονή του, τη Μαριάννα, που πήρε το όνομα της γιαγιάς της. «Είναι μια νέα αρχή για μένα» δήλωσε, δείχνοντας ότι η ζωή συνεχίζεται, παρά τις προκλήσεις και τις απώλειες.
Ο Τάσος Κωστής έχει μιλήσει και στο παρελθόν για τη μάχη του με τον καρκίνο, θυμίζοντας ότι η ανακοίνωση της διάγνωσης του ήταν μια δύσκολη στιγμή για την οικογένειά του. «Όταν μου ανακοίνωσαν ότι έχω καρκίνο, η γυναίκα μου λιποθύμησε, ενώ εγώ άρχισα να σκέφτομαι τη διαθήκη μου» είχε πει τότε.














